Divertisment

[CP] TOP 10 DJ ai lumii pe scena festivalului UNTOLD 2024

TOP 10 DJ AI LUMII ÎN LINEUP-UL UNTOLD 2024: DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, MARTIN GARRIX, ALOK, TIMMY TRUMPET, LOST FREQUENCIES ȘI PURPLE DISCO MACHINE VIN ÎN VARĂ PE SCENA PRINCIPALĂ A FESTIVALULUI UNTOLD

 

ÎN NOUL VAL DE ARTIȘTI SE REGĂSESC ȘI NUME LEGENDARE ÎN CULTURA UNDERGROUND – CARL COX, SOLOMUN ȘI FISHER

 

UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, se pregătește să-și deschidă porțile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume, pentru care organizatorii pregătesc noi experiențe memorabile și un lineup impresionant în care sunt incluși DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine.

 

SOLOMUN, CARL COX ȘI FISHER PE SCENA GALAXY

 

Cultura underground are scena ei în universul UNTOLD, iar în 2024, scena Galaxy va fi un adevărat fenomen datorită celor mai cunoscuți DJ din curentul techno, confirmați pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului UNTOLD: Carl Cox, Solomun și australianul FISHER.

 

PRIMII DJ AI LUMII PE SCENA PRINCIPALĂ A FESTIVALULUI UNTOLD

 

Duo-ul Dimitri Vegas & Like Mike revine pe scena principală a festivalului UNTOLD. În 2024, cei doi au urcat pe locul 2 în clasamentul realizat de DJ Mag, Top 100 DJs, și pentru al 10-lea an la rând au fost recompensați cu trofeul la categoria Highest Duo. Show-urile live unice i-au transformat în staruri globale, iar cei doi au fost headlineri la cele mai mari festivaluri din lume. Dimitri Vegas & Like Mike sunt cunoscuți și pentru producțiile memorabile precum “The Hum”, single recompensat cu Discul de Platină sau “Higher Place”,  colaborarea cu Ne-Yo care le-a adus locul 1 în Billboard Dance Chart.

 

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 3 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la UNTOLD. Garrix a lucrat cu cei mai mari artiști mainstream, de la Dua Lipa, Usher, Bonn sau U2, și este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJs.

 

Alok, DJ-ul care ocupă locul 4 în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag, a reușit la fiecare apariție live de pe mainstage-ul UNTOLD să ofere show-uri special pregătite pentru fanii de festival.  Este considerat a fi cel mai mare DJ și producător brazilian din toate timpurile. Alok a fost numit oficial „cel mai urmărit artist din muzica electronică” de pe Instagram, a fost gazda celui mai mare livestream, și e numărul 1 la nivel global pe Twitter.

 

Este producătorul care marchează un număr record de ascultări pe platformele de streaming, peste 6 miliarde pe Spotify, fiind cel mai ascultat artist brazilian la nivel internațional.

 

Lost Frequencies, unul dintre cei mai carismatici artiști din muzica electronică este una dintre surprizele frumoase oferite de creatorii UNTOLD pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului. Belgianul are 10 single-uri premiate cu Discul de Platină, peste 23 milioane de ascultări lunar și peste 1 miliard de stream-uri pe platforma Spotify. Colaborarea cu britanicul Calum Scott pentru single-ul “Where Are You Now”, lansat în exclusivitate la festivalul UNTOLD, i-a adus o nominalizare la categoria “Best International Song”, în cadrul BRIT Awards.

 

Timothy Jude Smith probabil nu înseamnă nimic, dar Timmy Trumpet înseamnă nebunie la Mainstage. Este singurul DJ din lume care a pus muzică pentru 22 de secunde în stare de imponderabilitate, gravitație zero, a plutit la propriu, în cadrul unui program derulat cu Agenția Spațială Europeană și germanii de la BigCityBeat. E un tip cu o energie ireală și de aceea a tot experimentat, până în 2001 când a descoperit combinația ideala: DJ-ing-ul și trompeta.

 

Germanul Purple Disco Machine, recompensat cu un premiu Grammy la categoria “Cea mai buna versiune remix” pentru single-ul semnat Lizzo, „About Damn Time„, va ajunge pentru prima dată pe Cluj-Arena. Este considerat arhitectul sound-ului disco, este producătorul care a combinat în piesele sale nostalgia anilor ’70 cu sound-ul actual al muzicii electronice. Piesele germanului sunt difuzate la radiourile din întreaga lume, multe dintre ele au ocupat locul 1 în European Airplay Chart: “Hypnotized”, “Fireworks”, “Dopamine”, “In The Dark” și “Substitution”.

SCENA GALAXY ADUCE CELE MAI CUNOSCUTE NUME DIN CULTURA UNDERGROUND: CARL COX ,FISHER ȘI SOLOMUN

 

De multe ori considerat cel mai bun DJ din lume, titlu acordat de comunitatea fanilor culturii dance, dar și de prestigioasele publicații de specialitate, DJ Mag sau Mixmag, Carl Cox a fost parte a școlii dance din Marea Britanie, de la începutul erei disco, până în prezent. A experimentat tot, de la breakbeat, disco, hip-hop, la Italian house până la hard techno.

 

Cunoscut drept un adevărat pionier al muzicii electronice și un ambasador al scenei techno la nivel global, Carl Cox este un artist complet, care a contribuit la dezvoltarea genurilor techno și house. Abordarea versatilă a sound-ului techno l-a plasat pe lista scurtă a celor mai respectați artiști din industria muzicii electronice. Producții precum „I Want You (Forever)”, „Phoebus Apollo” sau „The Player” au devenit “anthems-uri” în cultura underground.

 

Paul Nicholas Fisher, cunoscut sub numele de scenă FISHER, DJ-ul și producătorul australian care a reușit să cucerească scena muzicii electronice cu un sound unic și fresh, va ajunge pentru prima dată la festivalul UNTOLD.

 

Stilul distinctiv al lui FISHER, combinat cu prezența sa carismatică, l-au transformat într-un favorit al marilor cluburi și al festivalurilor din întreaga lume. „Losing It” a fost un succes internațional, a fost certificat cu Discul de Aur și Discul de Platină pentru vânzări record, a fost nominalizat la Premiile Grammy, la categoria „Best Dance Recording„, și a primit aprecieri pentru sound-ul inovator.

 

Este unul dintre cei mai aclamați artiști ai genului melodic house & techno, se numește Solomun și e DJ-ul care a avut un live spectaculos de 3 ore la Galaxy Stage în cadrul ediției aniversare a festivalului UNTOLD, ediția 2019. A fost recompensat în cadrul DJ Awards la categoriile “Best Producer”, “Best DJ”, “Best Melodic House DJ”, iar cititorii revistei Mixmag l-au votat “DJ of The Year”.

 

Din data de 25 martie prețurile abonamentelor pentru ediția 2024 a festivalului  UNTOLD vor crește, cei care optează pentru accesul general timp de 4 zile vor achita 159 Euro plus taxe.

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 8-11 august în Cluj-Napoca. Abonamentele sunt disponibile pe untold.com.

Tineri

Filmul „Ce-ai făcut la școală?” văzut de mii de elevi

Filmul manifest „Ce-ai făcut la școală?” produs de ASOCIAȚIA GO-AHEAD a ajuns în 35 de unități școlare și cinematografe din România

Lansat pe 28 martie 2024, filmul documentar ”CE-AI FĂCUT LA ȘCOALĂ?” produs de Asociația GO-AHEAD în regia lui Tedy Necula spune poveștile tinerilor din România, un manifest dedicat recunoașterii și valorizării abilităților practice și tehnice extraordinare ale tinerilor elevi din liceele tehnologice și importanței lor în societate ca profesioniști și membri activi ai comunității.

În luna aprilie 2024, în cadrul Caravanei ”GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM” desfășurată cu sprijinul Active Citizens Fund România, filmul a fost proiectat gratuit în 35 de unități școlare din județele Bacău, Vaslui, Harghita, Dolj, Olt, București-Ilfov, Dâmbovița, Vâlcea, Neamț, Suceava, Hunedoara, Alba, Prahova și Constanța.

De asemenea peste 4500 de participanți au beneficiat în cadrul caravanei de activități ce au constat în realizarea de ateliere interactive de conectare, de conștientizare și de dezvoltare personală cu elevi și profesori, folosind metoda Affirmative Art, metodă furnizată exclusiv de Asociația GO-AHEAD în România. Întâlnirile cu reprezentanții unităților de învățământ și ai agenților economici, locali și naționali, au avut ca obiectiv discuții despre traseul educațional și profesional al acestor elevi, dar și creșterea gradului de educație și conștientizare, în rândul publicului larg, cu privire la importanța dezvoltării personale în parcursul educational și ulterior profesional al copiilor și tinerilor, dar și a societății civile din România.

”A fost o onoare să vă avem printre noi. Mulțumim pentru oportunitatea de a ne implica activ în activităţi atât de interesante! A fost o zi în care am conștientizat că motivația pentru viitorul nostru este foarte importantă!”- au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Voineşti

Într-o eră în care meseriile lor sunt din ce în ce mai necesare, tinerii talentați din liceele tehnologice se ridică cu curaj și determinare pentru a-și urma vocația și pentru a contribui semnificativ la progresul societății noastre. Cu toate acestea, ei sunt încă stigmatizați de prejudecăți care le limitează opțiunile și potențialul. “Ei sunt viitorii noștri mecanici, electricieni, instalatori, ospătari, bucătari, lucrători în construcții, sudori, pe care riscăm să îi pierdem prin viziunea deficitară asupra importanței învățământului profesional și tehnic, prin lipsa investițiilor în aceștia și stereotipurile asociate” atrag atenția reprezentanții Asociației GO-AHEAD. Aceștia desfășoară programe integrate destinate tinerilor și profesorilor din licee tehnologice și școli profesionale, urmărind un obiectiv ambițios ca până în 2030 să implementeze astfel de programe în toate unitățile de învățământ cu acest profil din țară.

„Un liceu tehnologic nu ar trebui să fie privit ca un eșec, ci ca o oportunitate”,  Maria Teodoreanu Director Colegiul Tehnic „Petru Mușat” din Suceava

Filmul ”Ce-ai făcut la școală?” este disponibil în acest moment pentru proiecții private și grupuri organizate în școli, licee, universități, companii și evenimente educaționale, urmând ca în următoarele săptămâni acesta să poată fi vizionat de publicul larg. În acest sens Asociația GO-AHEAD încurajează colaborarile și parteneriatele pentru o distribuire largă către publicul țintă, echipa putând fi contactată pentru detalii în vederea proiecției de film.

”„Ce-ai făcut la școală?” este un manifest pentru educație, pentru egalitate de șanse, pentru schimbare! Noi știm că schimbarea este un proces de lungă durată, că nu se va întâmpla peste noapte, dar suntem încrezători că mesajele din film vor ajunge la tinerii care au nevoie și că aceștia ne vor căuta, vor ajunge la companii care înțeleg că e timpul să se implice în număr cât mai mare și că susținerea trebuie să meargă și către echilibrarea emoțională a tânărului înainte de orice altceva.” – Alexandra Bălșeanu – Președinte Asociația GO-AHEAD

Teaser-ul filmului documentar poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Z3VytjAyNjc.

Mai multe informații despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! sunt disponibile accesând https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Asociația GO-AHEAD pune la dispoziția celor care doresc să se implice și să susțină în continuare activitatea și proiectele asociației în zona educațională diverse modalități de colaborare, sponsorizare și chiar posibilitatea de a dona individual prin redirecționarea a 3,5 % din impozit sau direct printr-un SMS la 8864 cu textul AUTENTIC.

 

Despre Asociația GO-AHEAD:

Asociația GO-AHEAD este o organizație non-guvernamentală dedicată schimbării în domeniul educației, promovând egalitatea de șanse, incluziunea socială și îmbunătățirea calității educației. Prin proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! , asociația își propune să ofere sprijin și să inspire tinerii să își urmeze visele și aspirațiile, facilitând dezvoltarea personală și profesională.

Despre Proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!:

Proiect derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea imaginii și a percepției publice a societății civile în rândul a cel puțin 50.000 de persoane, creșterea gradului de vizibilitate, înțelegere și recunoaștere a impactului pozitiv pe care activitățile de consiliere și dezvoltare personală desfășurate de GO-AHEAD îl au asupra vieților tinerilor și a comunităților.

Despre Programul Active Citizens Fund România:

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați http://www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Divertisment

[CP] AIFF #8: proiecții în aer liber la Castelul Bran

American Independent Film Festival #8 începe cu proiecții în aer liber la Castelul Bran pe 7 iunie

 

Kinds of Kindness, al lui Yorgos Lanthimos, cu Emma Stone și Willem Dafoe, are premiera la București în cadrul AIFF 8 îndată după premiera mondială de la Cannes.

American Independent Film Festival (AIFF) revine pentru a 8-a ediție cu cele mai recente și mai apreciate producții independente realizate în SUA, care vor putea fi văzute între 07 și 13 iunie la București și, în premieră anul acesta, în cadrul magic al Castelului Bran, pe 7 și 8 iunie.

HIT MAN (Richard Linklater) va deschide festivalul, vineri, pe 07 iunie, atât la Cinema Elvire Popesco din București, cât și în aer liber, în curtea Castelului Bran.

Kinds of Kindness, cel mai recent film al lui Yorgos Lanthimos, care va avea premiera internațională pe 17 mai, în competiție la Cannes, va închide festivalul de la București, joi, 13 iunie, cu două proiecții simultane la Elvire Popesco și la Cinema Muzeul Țăranului, cele două săli din București care găzduiesc proiecțiile festivalului.

AIFF 8 organizează pentru prima oară în istoria festivalului și a Castelului Bran proiecții de filme în premieră, pe 07 și 08 iunie, la lăsarea serii, în curtea castelului. Propunerea AIFF 8 este cea de a reconecta publicul român, dar și potențiali turiști străini, cu frumusețea cinema-ului în aer liber, accentuată de setting-ul unic și de atmosfera uluitoare a unuia dintre cele mai frumoase locuri din România.

„AIFF 8 își continuă misiunea de a oferi publicul român filme care sunt mai mult decât doar entertainment, de a intermedia dialogul publicului cu realizatorii peliculelor, de a cultiva experiența vizionării de filme de cinema ca eveniment social, în mijlocul comunității și de a folosi cinematograful ca prilej de conectare și comunicare cu ceilalți, inclusiv prin popularizarea unor cauze sociale cărora festivalul le donează, ca în fiecare an, încasările din vânzarea de bilete.”, Cristian Mungiu, director al AIFF

Mai multe detalii despre programul festivalului vor fi anunţate în curând şi vor fi publicate pe www.filmedefestival.ro

 

Sinopsisuri filme

Richard Linklater, unul dintre cei mai importanți regizori americani contemporani este cunoscut publicului, printre altele, pentru seria Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) și Before Midnight (2013) și pentru ambițiosul proiect cinematografic Boyhood (2014) filmat de-a lungul a 12 ani. În HIT MAN, un neo noir luminos, Glen Powell, un actor cunoscut mai degrabă pentru blockbustere, interpretează rolul lui Gary Johnson, care duce o viață dublă de profesor și fals ucigaș plătit pentru Departamentul de Poliție din New Orleans. Cu o capacitate extraordinară de a intra în pielea diferitelor personaje și personalități, Gary ajunge să se simtă atras de una dintre potențialele criminale pe care trebuie să le prindă, Madison, interpretată de Adria Arjona (True Detective 4). Pe măsură ce Madison se îndrăgostește de una dintre identitățile de ucigaș ale lui Gary – misteriosul Ron – aventura lor declanșează o reacție în lanț de jocuri de rol, înșelăciune și mize tot mai mari. Scris în colaborare de Linklater și Powell și inspirat de o poveste adevărată incredibilă, HIT MAN este o comedie existențială inteligentă despre identitate, care a avut premiera la Veneția și a fost în selecția de la Sundance. HIT MAN este distribuit în Europa de Est de Prorom.

 

KINDS OF KINDNESS, în competiție la Cannes anul acesta, este o fabulă contemporană triptică, cu care unul dintre cei mai captivanți regizori ai momentului, Yorgos Lanthimos, revine la mai puțin de un an după succesul răsunător al filmului său Poor Things. În Kinds of Kindness, trei povești aparent distincte sunt intrinsec legate: cea a unui om fără opțiuni care încearcă să preia controlul asupra propriei vieți, a unui polițist îngrijorat că soția sa, care fusese dată dispărută pe mare, s-a întors și pare o persoană cu totul diferită și a unei femei hotărâte să găsească pe cineva destinat să devină un lider spiritual prodigios. Filmul are o distribuție stelară: Emma Stone, care tocmai a luat Oscarul pentru Poor Things, Jesse Plemons (Other People, The Power of the Dog), Willem Dafoe (Poor Things, The Lighthouse, Florida Project) și Margaret Qualley (Poor Things, Once Upon a Time in Hollywood, serialul Maid), fiecare dintre actori interpretând mai multe roluri în film. Kinds of Kindness este distribuit în România de Forum Film România și va avea premiera în cinematografe în data de 13 septembrie 2024.

Înrudit cu Les Films de Cannes à Bucarest, AIFF este un festival dedicat filmelor independente nord-americane, în afara convențiilor hollywoodiene. Proiectul a prezentat în România, de-a lungul celor șapte ediții desfășurate până acum, o selecție a celor mai recente producții independente realizate în SUA, apreciate de critică și selectate în circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto sau la festivaluri mari ca Berlin, Veneția sau Cannes și a avut onoarea de a avea invitați actori de talie internațională precum Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Sebastian Stan, Mary-Louise Parker și regizori precum Roberto Minervini și Jacques Audiard, care au acceptat invitațiile de a fi prezenți la București și de a împărtăși experiența lor profesională, dar și de viață, cu publicul. Festivalul a intermediat totodată conversații live între publicul cinefil bucureștean și unii dintre marii regizorii ai cinematografului american contemporan: Barry Jenkins, Sean Baker, Kent Jones, Paul Schrader, Benh Zeitlin sau Steven Spielberg.

 

Organizat de Asociaţia Cinemascop, AIFF 8 este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Cu sprijinul: Banca Transilvania, Pepsi, Institutul Cultural Român

Parteneri: Castelul Bran, Compania de Administrare a Domeniului Bran, Institutul Francez din România, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Europa Cinemas, Eventbook.

Partener local: Asociația culturală KunSTadt

Atelier de Idei

KANTAR: Planul de acțiune pentru creșterea brandurilor

[CP] Analiza a 6.5 miliarde de puncte de date despre consumatori dezvăluie cele trei reguli pentru creșterea unui brand

Blueprint for Brand Growth (sau “Planul de acțiune pentru creșterea brandurilor”) reprezintă un model de prioritizare a activităților de marketing.

Kantar, compania globală lider în oferirea de insight-uri demonstrate și servicii de consultanță de brand și comunicare, lansează astăzi Blueprint for Brand Growth (sau Planul de acțiune pentru creșterea brandurilor), o analiză la nivel global a peste 6.5 miliarde de date despre atitudinile și comportamentele cumpărătorilor ce acoperă ultimul deceniu. Analiza, care s-a întins pe durata unui an, dezvăluie în mod empiric care sunt cei mai importanți trei factori pentru creșterea unui brand și oferă marketerilor un model decizional care să îi ajute să controleze mai bine pârghiile cu care să crească și să modeleze viitorul brandurilor lor.

 

Blueprint este rezultatul colaborării dintre experții Kantar, liderii din industrie și abordări de tip analytics (modelări statistice avansate) pe bazele de date unice ale Kantar, e vorba de BrandZ (date atitudinale, despre brand equity sau capitalul de brand) și Worldpanel (date despre comportamentul de cumpărare și consum). În centrul acestei colaborări s-a aflat mereu o singură întrebare: Ce pot marketerii să facă mai bine pentru ca brandurile lor să crească? Iar răspunsul este că brandurile cresc dacă sunt diferite în mod semnificativ (Meaningfully Different) pentru mai mulți oameni. Mărcile care sunt diferite în mod semnificativ față de altele, au o penetrare a pieței de 5 ori mai mare și arată și o probabilitate mai mare de a o îmbunătății, în următorii doi ani. *

 

Pentru ca brandurile lor să ajungă să fie diferite în mod semnificativ, Kantar recomandă ca marketerii să activeze trei Acceleratoare de creștere și modele de luare a deciziilor:

 

  • Predispose More People sau Să predispună mai mulți oameni: creativitatea, reclamele și experiența de utilizare sau consum construiesc atât o diferențiere semnificativă cât și disponibilitate mentală pentru branduri. Mărcile care reușesc să facă asta în mod optim, captează o cotă de piață din volumul vânzărilor de 9X mai mare decât restul, au un preț mediu de vânzare de 2X mai mare și o probabilitate de 4X mai mare ca să își crească cota de piață în viitor.
  • Be More Present sau Să fie mai prezente: optimizarea distribuției, a întregii experiențe a clienților, a gamei de produse/servicii, a ambalajelor, a prețurilor și a promoțiilor duce la câștigarea cu până la de 7X mai mulți cumpărători în cazul brandurilor cu o prezență permanentă, extinsă față de cele prezente în doar jumătate din ocaziile de cumpărare.
  • Find New Space sau Să găsească un spațiu nou în piață: inovarea axată pe identificarea spațiilor incrementale (motivații, ocazii, categorii și servicii conexe) dublează șansele de creștere ale unui brand. Creșterea numărului de ocazii de consum sau de utilizare cu 10% determină o creștere a veniturilor cu 17%

 

Modelul Blueprint construiește pe baza cercetările existente în industrie cu privire la modul în care cresc brandurile, dar vine și le îmbunătățește. Dovedește un lucru foarte important și anume că, deși creșterea penetrării într-o piață este crucială, dacă ne vom concentra exclusiv pe acest lucru, va fi insuficient pentru a avea o creștere de durată a brandului, a veniturilor și a marjelor de profit. Analiza Kantar subliniază rolul pe care îl are diferențierea – și nu doar caracterul lor distinctiv – în crearea unor legături mentale puternice între consumatori și branduri, dar și de a apăra puterea mărcilor de a stabili prețurile (pricing power).

 

În cadrul lansării Blueprint for Brand Growth, Jane Ostler, EVP of Thought Leadership la Kantar și coordonatorul proiectului Blueprint, a comentat:

 

Blueprint for Brand Growth stabilește un nou standard pentru înțelegerea și excelență în marketingul strategic. Fiecare lider în marketing poate utiliza acest model ca să facă o evaluare a poziționării competitive a propriului brand, pentru ca apoi să își contureze răspunsul strategic și să stabilească prioritățile pentru  investițiile în marketing.

 

Pentru prima dată oriunde, am combinat un deceniu de cercetare a atitudinilor față de branduri cu date despre comportamentul lor efectiv de cumpărare și de consum pentru a înțelege complet impactul concret pe care marketingul îl are asupra creșterii brandurilor. Printre alte elemente, vedem faptul că realizarea de conexiuni emoționale prin intermediul reclamelor este crucial. Atunci când acestea sunt lansate în varianta lor optimă, reclamele construiesc diferențiere și predispun consumatorii către un brand, stimulând vânzările și întărind loialitatea.

 

Cele 3 Acceleratoare de creștere despre care am discutat mai devreme, vor fi foarte familiare pentru CMO (directorii de marketing). Acestea sunt însă acum susținute de noi dovezi, cuantificabile despre impactul pe care îl au asupra creșterii brandului și a veniturilor. Sunt, astfel, adevăruri universale pe care fiecare brand le poate folosi pentru a-și concentra strategia și pentru a-și asigura bugetul pentru acele activități care au cel mai mare impact. “

 

„În Heineken, avem împreună cu Kantar un sistem ghidare al brandurilor și monitorizăm diferențierea semnificativă a brandurilor noastre de câțiva ani deja. Acest lucru ne-a ajutat să înțelegem exact cum putem stimula creșterea brandurilor noastre.”, a comentat Tony Costella, Global Consumer & Markets Insights Director la Heineken. “Un brand precum Heineken se află în etape foarte diferită de la o piață la altă la nivel global, așa că, folosind Modelul Diferențierei Semnificative și Proeminente (Meaningful Different and Salient framework), am reușit să înțelegem în profunzime factorii ce conduc la o diferențiere semnificativă a mărcilor pentru consumatori și astfel să înțelegem și să ne conectăm cu anumite segmente de consumatori care să ne asigure creșterea brandurilor, în mod coerent și consistent, în diferite piețe.”

 

Blueprint for Brand Growth spune o poveste despre modul în care mărcile pot crește și crea valoare. Acesta reprezintă punctul nostru de vedere, al Kantar și credem că este unul de neegalat, deoarece putem spune cu certitudine că mărcile, din orice categorie și din orice parte a lumii, cresc numai dacă știu să fie diferite în mod semnificativ pentru un număr cât mai mare de oameni. Este o perspectivă unică dar mai ales unitară în Kantar, drept dovadă, și în România folosim cu succes modelul MDf pentru clienții noștri din cele mai diverse industrii”, a adăugat și Mădălin Vladu, Senior Director, Brand & Sustainability Lead la Kantar România.

 

Despre Kantar:

Kantar este compania globală lider în oferirea de insight-uri demonstrate și servicii de consultanță de brand și comunicare. Kantar are o înțelegere completă și unică în industria sa despre cum gândesc, simt și acționează oamenii; fiind prezentă la nivel global și local în mai mult de 90 de piețe. Combinând expertiza profundă a specialiștilor săi, cunoașterea bazată pe resurse de date cu norme greu de egalat și cele mai inovative platforme tehnologice și de data analytics, Kantar își ajută clienții să înțeleagă oamenii și le oferă inspirație pentru a crește.

Kantar – Blueprint for Brand Growth – PR support

 

 

Creatii

[CP] Expoziția Leei Rasovszky: People You’ve Been Before

Expoziția Leei Rasovszky: People You’ve Been Before, o propunere de a ne privi între noi cu mai multă empatie, se deschide în Piața Amzei.

Titlul expoziției: People You’ve Been Before

Artist: Lea Rasovszky

Organizator: Mobius Gallery

Adresa: str. Piața Amzei nr. 13, sector 1, București

Vernisaj: 17.05.2024, de la ora 18:00 până la ora 22:00

Perioada: 17.05 – 15.06.2024

Expoziția „People You’ve Been Before” prezintă o serie de lucrări ce reflectă ultimii 10 ani de activitate artistică, incluzând desene, ceramică, instalații și artefacte personale. Vizitatorii sunt încurajați să aducă o fotografie portret care îi atrage. Poate fi o fotografie personală din trecutul lor sau una găsită, din orice epocă, dimensiune și stil, fie color sau alb-negru.

Vernisajul va avea loc pe 17 mai 2024, între orele 18:00 și 22:00, la adresa Piața Amzei nr. 13, simultan cu alte două expoziții din programul Amzei @Romanian Design Week. Împreună, cele trei expoziții vor face parte din circuitul RDW Design Go!, dar și din programul Noaptea Muzeelor.

 

Expoziția este deschisă pănă pe 15 iunie, de miercuri până sâmbătă, de la ora 18:00 până la ora 20:00.

Expoziția ilustrează complicata dinamică a conexiunilor umane, care se desfășoară într-un spațiu de profundă intimitate, unde accesul privitorului devine posibil exclusiv prin deschiderea acestuia către vulnerabilitate și empatie. Lea Rasovszky explorează geografia acestui spațiu, reformulându-și descoperirile în diferite medii – obiecte, fotografii de epocă și artefacte de o puternică încărcătură emoțională. Aceste relicve servesc drept ferestre către trecut și oferă acces la viețile trăite și la relațiile construite, evocând un sentiment de apartenență, care depășește timpul și spațiul.

Demersul artistic presupune conectarea cu aceste rămășițe ale epocilor trecute. Este un demers asemănător cu cel al unui antropolog, care dezvoltă narațiunile țesute în fiecare artefact și te invită să contempli tapiseria complicată a experienței umane. Este ca și cum ai explora un album foto vechi, cu oameni pe care nu i-ai mai întâlnit până acum, chipuri necunoscute, identități anonime, însă fără a-ți pierde capacitatea de a le înțelege esența. Exercițiul propus este acela de a privi cu deschidere, empatie și curiozitate pe cei cu care ne intersectăm. Chiar dacă nu o să întâlnești niciodată acești oameni, poveștile lor rezonează profund, invitându-te să vezi esența conexiunii umane în forma sa cea mai pură.

 

 

///////

Deschisă în 2015, Mobius Gallery își propune să producă expoziții de artă contemporană la calitate muzeală și să găzduiască schimburi culturale între Est și Vest. De la deschidere, a devenit unul dintre spațiile cele mai consistente dedicate artei în România, cu un program internațional dinamic în care se regăsesc expoziții ale unor artiști consacrați, aflați în ascensiune sau emergenți.

 

Lea Rasovszky (n. 1986) a absolvit Universitatea de Arte din București în 2008, secția Foto-Video, și a obținut masteratul în același departament în 2010. Proiectele sale problematizează clișeele de gândire și valorile societății contemporane, pe care le abordează cu o atitudine critică. Aceste aspecte sunt prezentate printr-un stil ironic și brut, adesea însoțit de instalații imersive care încurajează implicarea privitorului pentru a completa contextul. Din 2016, este cofondatoare a Asociației Matka Phi, o organizație dedicată inițiativelor sociale, educaționale și culturale, cu accent pe promovarea culturii și a artelor contemporane, precum și implicarea în comunități defavorizate. Matka Phi își propune să îmbine empatia pentru aceste comunități cu energia și creativitatea sectorului cultural în continuă expansiune.

Creatii

Nemira: Lansare INTEGRALA DRAMATURGIEI lui Eugène Ionesco

Editura Nemira anunță lansarea INTEGRALEI DRAMATURGIEI lui Eugène Ionesco, în prezența fiicei autorului, Marie-France Ionesco, pe 20 mai de la ora 19:00, la Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez din România.

Editura Nemira anunță un eveniment editorial cu totul special, lansarea în două volume, în traducerea lui Vlad Russo și a lui Vlad Zografi, a tuturor pieselor de teatru ale dramaturgului, pe 20 mai, de la ora 19:00, la Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez din România.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Ambasada Franței în România, se va desfășura în prezența fiicei autorului, Marie-France Ionesco. Alături de aceasta vor fi Dl. Julien Chiappone Lucchesi, atașat cultural și director delegat al Institutului Francez Bucureşti, Corina Șuteu, Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, într-o discuție moderată de Irina Cerchia, coordonatoarea colecției Yorick.

Cele două volume au fost publicate concomitent, în condiții grafice excelente, în colecția Yorick – singura colecție din țară dedicată exclusiv artelor spectacolului – și sunt disponibile pe site-ul editurii și în librăriile din întreaga țară.

Intrarea este liberă, în baza unei rezervări pe Eventbook: https://eventbook.ro/other/bilete-lansarea-integralei-dramaturgiei-lui-eugene-ionesco

Simbol al culturilor franceze și române deopotrivă, Eugène Ionesco a influenţat fundamental cultura europeană, rămânând în memoria colectivă, alături de William Shakespeare, A.P. Cehov sau Samuel Beckett, drept unul dintre cei mai mari dramaturgi din istoria lumii. Eugène Ionesco s-a născut pe 26 noiembrie 1909, în Slatina. Când avea doi ani, părinții lui au părăsit România și s-a stabilit la Paris, unde trăia familia maternă. Întors în România după 1922, a învățat limba română și s-a înscris la Liceul Sf. Sava, unde, peste câțiva ani, a devenit profesor de limba franceză. A debutat ca poet în anul 1928, în revista Bilete de papagal a lui Tudor Arghezi. În 1934, a publicat primul său volum de eseuri critice, Nu!, care, prin stilul acid și ireverențios, a devenit una dintre cele mai controversate publicații ale vremii. În 1950, a debutat ca dramaturg, cu piesa Cântăreața cheală, montată la Théâtre des Noctambules, în regia lui Nicolas Bataille, căreia i-au urmat LecțiaScaunele și alte piese care l-au transformat într-unul dintre cei mai mari dramaturgi francezi. Odată stabilit în Franța, intră în lumea culturală și deschide catedra „Mihai Eminescu” la Nisa. Până astăzi, ghidurile despre Paris îi îndeamnă pe turiști să vadă Turnul Eiffel, Teatrul Huchette și Ionesco – a devenit un monument, o curiozitate, mai mult decât Comedia Franceză.

Vorbind despre opera tatălui său, Marie France Ionesco dezvăluie că: „Eugène Ionesco se înscrisese la Sorbona, la o teză de doctorat cu tema păcatului și a morții în poezia franceză, de la Baudelaire încoace. Teza nu a fost terminată niciodată,  în locul ei s-au născut piese de teatru.”

„Din insucces în insucces, piesele lui Eugène Ionesco s-au succedat și-au devenit succese. Nu putea să nu scrie, era vocația lui, sa raison d’être, și atunci scria” – completează Marie-France Ionesco.

Despre colecția Yorick

Colecția Yorick de la Editura Nemira este locul unde artele și cititorii se întâlnesc. Aici sunt cărțile care au schimbat fundamental modul în care este înțeleasă azi arta. Cărțile care au format generații de profesioniști ai scenei. Cărțile prin care descoperi culisele artei și cele mai mari secrete ale artiștilor de pretutindeni. Cărțile care te poartă spre noi lumi, în care valoare este principalul criteriu. Cărțile care au marcat istoria artei. Colecția Yorick este alcătuită din nume răsunătoare din sfera teatrului și a filmului și are o prezență unică, de peste 10 ani, pe piața editorială. Aceasta cuprinde cărți de teorie teatrală, care au schimbat fundamental modul în care este înțeleasă azi arta teatrală, dar și modul în care este redată pe scenă. Totodată, cuprinde jurnale/ memorii ale marilor creatori, care au inspirat generații de actori, regizori și alți profesioniști ai scenei (Charles Chaplin, Anthony Quinn, Ingmar Bergman etc.).

 

 

Divertisment

Zâmbește și câștigă bilete la EURO cu Dr. Alexandra Mircea

Zâmbește la EURO 2024 cu Dr. Alexandra Mircea: Câștigă bilete Prime Seats la meciul României!

Dr. Alexandra Mircea, medic dentist, oferă prin tragere la sorți 4 bilete la meciul România-Ucraina.

Fotbalul nu este doar despre goluri și trofee, ci și despre pasiunea oamenilor pentru sport și un motiv important de a fi împreună. Printr-o inițiativă inedită care reunește frumusețea zâmbetelor și bucuria românilor pentru calificarea naționalei de fotbal, Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit dentist român pe social media, cu o comunitate care însumează peste 1 milion de followers, organizează o tombolă specială oferind 4 bilete Prime Seats la EURO 2024.

 

Zâmbim împreună pentru România

Zâmbetele fac parte din lumea fotbalului, plină de entuziasm și bucurie. De la copiii care experimentează prima prezență pe stadion, până la suporterii înfocați din galerii, fiecare contribuie la motivația jucătorilor care luptă pentru un scor câștigător.

 

„Pe parcursul carierei mele în stomatologie, am observat puterea unui zâmbet și modul în care acesta poate aduce bucurie și încredere în viețile oamenilor. Acum, doresc să extind această experiență și în lumea fotbalului, aducând zâmbetele și pe stadion la EURO 2024. Mă voi afla la meciul de debut al României de pe 17 iunie pentru a face galerie unor sportivi formidabili, de care sunt mândră. În plus, 4 dintre voi se vor bucura de aceeași experiență de neuitat. Hai să facem diferența din tribune!”, spune Dr. Alexandra Mircea.

 

Hai la EURO: Prime Seats pentru cea mai intensă experiență

Biletele Prime Seats oferă nu doar accesul la meciul de debut al României la EURO 2024, ci și posibilitatea de a trăi magia fotbalului chiar din tribunele de pe Munich Football Arena, pe 17 iunie. Câștigătorii vor avea privilegiul de a experimenta emoțiile și bucuria victoriei alături de Dr. Alexandra Mircea și echipa sa și de cei mai pasionați susținători ai echipei naționale prezenți la meci.

 

„Fotbalul și stomatologia par a fi două lumi diferite, dar ambele aduc bucurie și emoție. Îmi propun să conectez aceste două pasiuni și să fac din experiența EURO 2024 un moment de neuitat pentru toți cei implicați”, completează Dr. Alexandra Mircea.

 

Cum te poți înscrie

Înscrierea la tombolă este simplă: cei interesați pot vizita site-ul www.hailaeuro.ro pentru a completa formularul de înscriere până pe 20 mai. Numele celor 4 câștigători vor fi extrase la sorți cu ajutorul platformei random.org, oferind tuturor șansa egală de a câștiga un loc la acest eveniment istoric.

 

Despre dr. Alexandra Mircea

Dr. Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist pe Social Media. Este medic stomatolog și Dental Awareness speaker. Este, de asemenea, absolventă a cursului Leadership Principles al Harvard Business School.

 

Divertisment

(re)Descoperă Planeta Maimuțelor în Noul Regat

În lumea cinematografică plină de reimaginări și continuări, unele francize se disting prin capacitatea lor de a reinventa și de a încânta publicul, iar „Planeta Maimuțelor” este fără îndoială una dintre acestea. Cu cel mai recent capitol, „Noul Regat”, regizat de talentatul Wes Ball, universul creat de Pierre Boulle cunoaște o nouă eră plină de aventură și profunzime emoțională.

Povestea ne poartă prin peisajul post-apocaliptic al Pământului, unde maimuțele au evoluat și au preluat controlul, iar omenirea se ascunde în umbră. În centrul acțiunii se află Noa, o tânără maimuță curajoasă, al cărei destin este legat de confruntările dintre clanurile de maimuțe și de întâlnirea cu o femeie umană misterioasă. Împreună cu un trio de protagoniști remarcabili, Mae și Raka, Noa pornește într-o călătorie captivantă, care explorează nu doar lupta pentru supraviețuire, ci și natura umană și relațiile dintre specii.

Unul dintre aspectele remarcabile ale filmului este interpretarea actorilor, care aduc la viață personaje complexe și fascinante. De la Freya Allan în rolul inteligentei și curajului Mae, până la Kevin Durand într-o interpretare intensă a lui Proximus Caesar, fiecare actor contribuie la profunzimea și credibilitatea universului creat.

Aventura narativă este plină de acțiune și suspans, dar și de momente de reflecție profundă. Mae, Noa și Proximus Caesar nu sunt doar ”eroi” într-o lume devastată; ei sunt simboluri ale speranței și ale potențialului pentru un viitor mai bun. Călătoria lor este una de descoperire de sine și de înțelegere a locului lor în lume.

Efectele vizuale uimitoare completează experiența cinematografică, creând un peisaj post-apocaliptic spectaculos și detaliat. Ruinele orașelor distruse și peisajele naturale impunătoare sunt redate cu o atenție meticuloasă la detalii, iar filmările în diverse locații din Australia adaugă o atmosferă autentică și autenticitate.

Pe lângă acțiunea captivantă și efectele vizuale impresionante, „Noul Regat” explorează teme profunde și actuale, cum ar fi echilibrul între specii și natura umană. Într-o lume în care maimuțele au evoluat și au preluat controlul, filmul ne provoacă să ne întrebăm ce înseamnă cu adevărat să fii uman și care este locul nostru în acest univers schimbat.

Pentru a da viață acestui univers, filmările au fost realizate în diverse locații din Australia, inclusiv Helensburgh, Disney Studios din Moore Park și Sydney. Aceste locuri pitorești au adăugat o atmosferă autentică și au contribuit la crearea unei lumi credibile și fascinante.

În concluzie, „Planeta Maimuțelor – Noul Regat” este o aventură epică care merită să fie experimentată pe marele ecran. Cu o poveste captivantă, interpretări remarcabile și efecte vizuale impresionante, acest film promite să fie unul dintre punctele de referință ale cinematografiei moderne. Ia-ți biletele și pregătește-te să fii transportat într-o călătorie emoționantă prin lumea maimuțelor!

Film distribuit în cinematografele din România de Forum Film, împreună cu 20th Century Studios.

Și văzut cu plăcere în IMAX – Cinema City – Afi Palace Cotroceni

#LACINEMA #KINGDOMOFTHEPLANETOFTHEAPES

 

Distribuție
Owen Teague …        Noa
Freya Allan …            Mae
Kevin Durand …       Proximus Caesar
Peter Macon …         Raka
Eka Darville …          Sylva
Travis Jeffery …       Anaya
Neil Sandilands …   Koro
Ras-Samuel …          Lightning
Sara Wiseman …      Dar
Kaden Hartcher …   Oda / Rust
Andy McPhee …       Honored Elder
Karin Konoval …     Maurice

Divertisment

Peste 70000 de turiști de Paște pe litoralul românesc

Litoralulromanesc.ro: Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paște. Mamaia, Costinești și Vama Veche – stațiunile cele mai aglomerate

Litoralul autohton a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 Mai și Paște, peste 70.000 de turiști alegând stațiunile de la Marea Neagră pentru a se relaxa în aceste zile libere, relevă datele centralizate de Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe. Gradul mediu de ocupare al unităților hoteliere deschise în acest interval, adică aproximativ 150 de hoteluri, a depășit procentul de 50%.

Bilanțul la finalul vacanței arată că stațiunile Mamaia, Costinești și Vama Veche au fost cele mai populare, acest lucru fiind influențat și de faptul că în aceste destinații au fost organizate evenimente diverse, de la concerte la festivaluri culinare. În plus, Neptun se numără anul acesta printre preferințele turiștilor care și-au făcut vacanțele pe litoral datorită faptului că multe unități de cazare care se deschideau mai târziu au decis să se alinieze la trendul general și să inaugureze sezonul estival chiar pe data de 1 Mai.

Cele mai căutate hoteluri au fost cele de 3 stele, urmate de cele din categoria de 4 stele, mare succes având mai ales unitățile dotate cu centre spa. Datele centralizate de turoperator mai arată că valoarea medie a sejurului a fost 1.106 lei/camera dublă. Pentru 1 Mai, tarifele au pornit de la 103 lei/noapte/cazare în cameră dublă, iar pentru Paște ofertele au fost de la 101 lei/noapte/camera dublă.

„În ceea ce privește durata sejurului, turiștii au petrecut în medie 4,2 nopți pe litoral, ceea ce arată că mulți au unit ziua liberă de 1 Mai cu cele acordate cu ocazia Paștelui pentru a-și prelungi vacanța. Așa cum ne așteptam, apropierea dintre cele două sărbători a avut un impact pozitiv asupra rezervărilor pe litoralul românesc”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Datorită specificului diferit al celor două sărbători de la începutul lunii mai, pe litoral au ajuns două categorii principale de turiști: tinerii, care au optat în special pentru distracție în cluburi și la festivalurile de muzică, și familiile cu copii, care s-au relaxat în hoteluri sau pe plajă și au participat la evenimentele publice organizate de autorități.

După această vacanță care dă startul sezonului estival 2024, hotelierii de pe litoral lansează o nouă ediție a programului Litoralul pentru Toți, prin care turiștii pot merge la mare cu prețuri pornind de la 69 lei/noapte/camera dublă.

***

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări.

Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.

Divertisment

[CP] TIFF.23: Dogman al legendarului regizor Luc Besson

TIFF.23 începe în forță cu o poveste despre răzbunare marca Luc Besson

Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14 – 24 iunie 2024) vor avea parte de o experiență cinematografică intensă și memorabilă în seara care dă startul a unsprezece zile pline de filme, cine-concerte și evenimente speciale. Vineri, 14 iunie, de la ora 20:45, pe marele ecran din Piața Unirii va fi proiectat pentru prima dată în România filmul Dogman (Franța, 2023), al legendarului regizor Luc Besson.

Biletele pentru Gala de Deschidere au fost puse în vânzare online – https://tiff.eventbook.ro/film/bilete-tiff-2024-gala-de-deschidere

Dogman, prezentat în premieră în competiția festivalului de la Veneția, este construit ca un puzzle care recompune, prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr care în copilărie a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca câinilor de luptă pe care îi antrena. În loc să-l sfâșie, aceștia au devenit familia lui. Ani mai târziu, Doug dă spargeri în apartamentele unor oameni bogați, ajutat de o armată de companioni canini pe care îi numește „copiii lui” și performează într-un club de cabaret. După cum spune un critic de la The New York Times, „este o poveste ciudat de minunată despre reziliență și răzbunare”.

Considerat cel mai hollywoodian dintre regizorii francezi, Luc Besson și-a început cariera în anii ‘80 și a câștigat rapid popularitatea cu Subway, The Big Blue (proiectat în închiderea celei de-a 17-a ediții TIFF, cu ocazia a 30 de ani de la premieră) sau La Femme Nikita. Spre deosebire de precursorii săi din Noul Val Francez, Besson s-a lăudat întotdeauna că nu a terminat o facultate de profil și nici nu a pornit cu o cultură cinematografică bogată, ci a învățat cum se face un film din mers, pe platou.

Cinematograful comercial european nu a mai arătat niciodată la fel după apariția unor filme ca Léon: The Professional, care a lansat cariera lui Natalie Portman, sau The Fifth Element, a cărui distribuție a adunat staruri mondiale ca Bruce Willis, Milla Jovovich sau Gary Oldman. De la thrillere la filme biografice (Joan of Arc) sau SF-uri, Luc Besson nu s-a dat în lături de la nimic, dar asta nu înseamnă că a pus succesul comercial mai presus de orice. „Dacă acțiunea nu are suflet sau un scop, nu mă interesează. Dacă e doar acțiune de dragul acțiunii, o savurez ca pe un cheeseburger. Îl mănânci, după care ți-e foame din nou”, declara regizorul într-un interviu.

Doug, protagonistul din Dogman, este cel mai recent dintr-o lungă serie de personaje memorabile create de Luc Besson și e senzațional jucat de Caleb Landry Jones, cunoscut pentru filme ca The Florida Project (r. Sean Baker), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (r. Martin McDonagh) sau Nitram (r. Justin Kurzel), pentru care a fost premiat în 2021 la Cannes. „O interpretare captivantă și cameleonică din partea lui Caleb Landry Jones, care reușește să fie emoționantă și ușor înspăimântătoare în același timp”, au spus cei de la The Hollywood Reporter despre rolul pe care îl face în Dogman.

În 2006, Luc Besson a declarat că va regiza doar zece lungmetraje, după care se va opri. E adevărat că nu ar fi avut nevoie de mai multe pentru a-și asigura un loc stabil în cultura pop, dar după ce vei vedea Dogman la Gala de Deschidere TIFF.23 te vei bucura că nu a făcut-o.

Dogman este distribuit în România de Transilvania Film.

Abonamentele pentru TIFF.23 au fost puse în vânzare online – https://tiff.eventbook.ro/

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.