Divertisment

[CP] Filmul CINE NU E GATA la Marche du Film de la Cannes

 

 

 

CINE NU E GATA – un nou film românesc independent la Piața de Film a Festivalului de la Cannes

CINE NU E GATA, noul lungmetraj în regia lui Florian Anghel, bazat pe romanul omonim scris de Iulia Nani, reprezintă un fenomen unic în cinematografia din România, atât prin devenirea sa „din culise”, cât și prin standardele pe care încearcă să le stabilească din punct de vedere creativ. Producția acestui film este independentă și finanțată printr-un grup format din peste 30 de profesioniști cu zeci de filme în portofoliu – Demiourgos Pictures, prin tehnologie blockchain. La bugetul de 500.000 de dolari al filmului a contribuit și publicul, prin diverse forme de crowdfunding, persoane care vor participa și la profituri, fiind totodată producători oficiali. Așadar, CINE NU E GATA este un reper de inovație în realizarea unui proiect creativ în România, propunându-și să rescrie regulile jocului.

 

Pe data de 18 mai, de la ora 14:00, filmul va avea o proiecție privată în cadrul târgului cinematografic Marche du Film de la Cannes, cu dezideratul de a adăuga la distribuția deja asigurată în Statele Unite și UK companii dornice să-l răspândească în cinematografele din restul lumii.

 

Titlul în limba engleză este Wonder Coach și oferă o perspectivă mai clară asupra temei: Victoria Lungu, o femeie ambițioasă și capabilă, sufocată de mediul corporatist restrictiv și inert, își reinventează viața, devenind un coach profesional care este dispus să încalce o sumedenie de limite pentru a-și ajuta clienții, chiar și cu forța dacă e nevoie. La granița dintre comedie neagră, dramă și… film cu supereroi, CINE NU E GATA are o distribuție pe măsură, din care fac parte Ioana Budu în rolul Victoriei Lungu, Daniela Nane, Oltin Hurezeanu, Mihai Marinescu și Loredana Groza (care va lansa și o piesă asociată filmului).

 

”Am fost inspirat de Lynch și Villeneuve pentru a crea universul Victoriei Lungu. O lume întunecată, dar seducătoare. Este un produs cu care eu sunt convins că vom seta cu totul alte standarde în filmul românesc. Noi suntem generația 3.0 a filmului românesc.” – Florian Anghel, regizor și scenarist, în Zile și Nopți.

 

În urma unui refuz de finanțare primit de la Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Florian Anghel s-a înflăcărat cu atât mai mult, adunând în jurul său o echipă creativă și de producție care este pregătită să stea lângă repere ale cinematografiei globale și să redefinească modul în care arată și se aude un film românesc contemporan. Producătorul Paul Arion este unul dintre cei mai cunoscuți exponenți ai acestei echipe, un expert în efecte digitale, director de imagine și regizor care a lucrat la filme ca Dune (2021), Avengers: Endgame (2019) și Blade Runner 2049 (2017). Montajul este realizat de Ovidiu Văcaru, cunoscut pentru Miami Bici (2020) și Miami Bici 2 (2023), iar scenografia, pe care Florian Anghel o vede ca fiind unul din cele mai importante și formidabile aspecte ale filmului, este realizată de Cristina Paula Ana Barbu – Manor House (2020), Moartea Domnului Lăzărescu (2005). Mixajul final de sunet va fi realizat de un partener din Los Angeles.

 

În spatele acestui film se află o viziune care poate schimba mentalitățile și limitările din spațiul cinematografic românesc. Titlul CINE NU E GATA sună în acest context ca o provocare aruncată nu doar publicului, ci și industriei de film – compania Demiourgos Pictures deține deja 40 de scenarii originale și țintește să producă trei filme pe an. Acesta este doar începutul, un proof of concept pentru o mișcare de înnoire și de repoziționare a industriei de film din România. Echipa pregătește deja următorul proiect, o co-producție România/SUA, în limba engleză, cu o distribuție internațională de top.

 

CINE NU E GATA / Wonder Coach va intra în circuitul de festival între iulie și noiembrie – decembrie 2024, urmând apoi lansarea în cinematografele din România, SUA și Europa, în februarie – mai 2025.

Website  Facebook   Instagram

 

Divertisment

Vezi finalulul sezonului 2 al serialului BLANCA pe DIVA

 

 

 

SEZONUL 2 DIN SERIALUL POLIȚIST BLANCA AJUNGE LA FINAL PE 20 MAI LA DIVA

Al doilea sezon al serialului polițist „Blanca” ajunge la final luni, 20 mai, de la ora 20:00, la DIVA. În a doua serie Blanca (interpretată de Maria Chiara Giannetta) a devenit consultant cu drepturi depline în cadrul poliției și a avut parte de noi provocări profesionale, care au pus-o din nou în centrul investigațiilor de la secția San Teodoro, alături de credinciosul ei cățel, Linneo.

Cea mai dificilă provocare? Secția de poliție a fost atacată de un terorist misterios, care răspândește panica în oraș și a atras-o pe Blanca în jocul lui malefic. Într-o cursă contracronometru, aceasta face tot ceea ce este necesar pentru a-i proteja pe cei din jur. Pe plan personal, eroina nevăzătoare (care își folosește abilitățile auditive și analitice excepționale, pentru a reconstrui scena crimelor) trebuie să se descurce cu revenirea lui Sebastiano (Pierpaolo Spollon) în viața ei.

„Primul sezon a fost floare la ureche, dar când am început filmările la al doilea responsabilitatea a crescut, pentru că trebuia să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”, a explicat Maria Chiara Giannetta, în presa italiană. În plus, personajele s-au dezvoltat: „Au responsabilități mai mari față de ei înșiși și față de ceilalți”, a adaugat actrița. „Blanca nu este o supereroină, dar am încercat să o joc ca pe o fată care are dificultăți, dar și scuturi. Faptul că este oarbă este principala ei putere, este ceea ce a făcut-o să se ridice și să spună «Acum pot să fac ceea ce tu nu poți»”, mai spune aceasta. Eroina titulară este creația scriitoarei Patrizia Rinaldi: serialul este inspirat de seria de cărți omonime ale acesteia publicată din 2009 încoace.

În al șaselea și ultimul capitol al acestei serii din „Blanca” identitatea teroristului amintit mai sus va fi dezvăluită într-un episod care este o cursă contracronometru, plină de dileme personale. Eroina își atinge limitele alături de ceilalți agenți ai stației de poliție genoveze. Hotărârile pe care le ia la finalul acestei confruntări care a devenit o obsesie, i-ar putea schimba destinul. Până vedem cum va continua povestea în sezonul 3 al serialului TV „Blanca” (care se află deja în pre-producție), descoperim cum se încheie seria a doua pe 20 mai, de la ora 20:00, în exclusivitate la DIVA!

Află mai multe despre programele DIVA aici: https://www.facebook.com/divaromania/

 

Televiziunea DIVA este disponibilă pe poziția 84 în grila digitală DIGI, poziția 203 în grila ORANGE, poziția 102 în grila VODAFONE și poziția 30 în grila FOCUS SAT.

IT&C

SeedBlink lansează a 3-a ediție a Tech Investors Academy

 

 

 

SeedBlink lansează a treia ediție a Tech Investors Academy, un curs online dedicat celor interesați de investiții în companii private de tehnologie

SeedBlink, platforma de investiții și management de equity pentru startup-uri tehnologice europene, lansează pe 10 iunie a treia ediție a Tech Investors Academy, acest curs online fiind dedicat investitorilor intermediari și avansați interesați de aprofundarea tehnicilor de investiții în companii private de tehnologie.

Înscrierile sunt deschise până pe 5 iunie, iar cursul va începe pe 10 iunie.

Tech Investors Academy oferă o combinație echilibrată de teorie, studii de caz și sesiuni live la care contribuie atât profesori cât și experți, din România și Europa. Cursul este structurat în patru lecții săptămânale, coordonate de experții SeedBlink: Robbin Hoogstraten – Regional Manager Benelux, Angel Hadjiev – Regional Manager SEE, Eric Bartha – director de investiții și Andrei Hâncu – General Counsel.

 

Pe lângă aceștia vor fi și speakeri din domeniul capitalului de risc și din mediul academic, , printre care Tihomir Dyankov – Chief Investment Officer & Partner la INVENIO Partners, Willem Hulsink – Profesor Asociat RSM Erasmus University, Oden Vallien și Markus Oberg – Fondatori Accumeo și Nicoleta Cherciu, Partener Cherciu&Co.

 

Participanții vor explora subiecte precum evaluarea tranzacțiilor, construirea portofoliilor și strategiile de investiții transfrontaliere. Tech Investors Academy este disponibil gratuit pentru membrii SeedBlink: Elite și Club. Noii membri se pot alătura Clubului SeedBlink cu o reducere de 40%, beneficiind de acces complet la Academie și alte avantaje exclusive membrilor.

„Pe lângă beneficiile educaționale, acest program oferă o platformă solidă pentru crearea unor noi relatii, permițând participanților să se conecteze și să facă schimb de idei cu colegii, îmbunătățind experiența lor de învățare în general”, a declarat Eric Bartha – director de investiții SeedBlink.

 

„Tech Investors Academy a fost o modalitate simplă de a învăța de la experți pasionați în domeniu. M-a ajutat să-mi structurez semnificativ înțelegerea dinamicii startup-urilor”, a declarat Horia Hotăran, participant anterior la Tech Investors Academy.

***

Despre SeedBlink

SeedBlink este o platformă de equity management și de investitii, specializată în tehnologie, care permite startup-urilor europene și acționarilor acestora să acceseze, să gestioneze și să tranzacționeze capitaluri proprii alături de investitori instituționali consacrați.

SeedBlink SA este înscrisă la Registrul Autorității de Supraveghere Financiară cu nr. PJR28FSFPR/400001 începând cu data de 03.11.2022 cu un pașaport UE, conform registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). Contact la email: press@seedblink.com

Divertisment

[CP] TIFF.23 anunță cele două competiții internaționale

 

 

 

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14-24 iunie 2024).

12 producții din toată lumea se află în cursa pentru Trofeul Transilvania și celelalte premii ale Competiției Oficiale, în timp ce 10 filme își vor disputa premiul Competiției What’s Up Doc?.

Filmele Competiției Oficiale sunt, în marea lor majoritate, despre personaje atipice, nonconformiste, despre reacții la presiunile sociale și nevoia de conexiune, afirmare sau independență – drame intimiste, comedii absurde, melodrame neconvenționale sau cronici de familie de calibre diferite, cu o ușoară predilecție pentru povești cu și despre tineri aflați în momente de răscruce.” (Mihai Chirilov, director artistic TIFF)

După ce a câștigat premiul pentru regie la precedenta ediție TIFF cu Mangal (Charcoal), regizoarea braziliancă Carolina Markowicz revine în Competiția Oficială cu Punct de trecere (Toll), un film despre o mamă a cărei dragoste pentru fiul ei este atât de mare încât va face orice pentru a strânge bani să-l trimită într-o tabără de „vindecare” a homosexualității.

Într-un alt colț al lumii, în India, protagonista din Fata îndărătnică (The Adamant Girl, r. PS Vinothraj, premiat anterior la TIFF pentru debutul cu Pebbles) se luptă, la rândul ei, cu o situație absurdă din cauza societății profund patriarhale care nu concepe că o tânără ar putea decide persoana de care se îndrăgostește. Tot din India vine și Fetele tot fete (Girls Will Be Girls, r. Shuchi Talati), o poveste coming of age a unei adolescente dintr-un pension din Himalaya, a cărei mamă nu pare să fi cunoscut nici ea maturizarea.

Câștigător al competiției Big Screen a Festivalului de la Rotterdam, Bătrânul burlac (The Old Bachelor, r. Oktay Baraheni) e o dramă camerală de familie de proporții shakespeariene, unde cauza problemelor este aceeași lume patriarhală (de data asta, e vorba despre Iran) care nu știe cum sau nu vrea să funcționeze altfel.

Maturizarea forțată apare în Frate de-o vară (Summer Brother, r. Joren Molter, Olanda), un debut tăios despre o familie aparent fără speranță și fiul cel mic nevoit să crească brusc pentru a se salva. Tema adolescenței și a familiei este explorată și în Celălalt fiu (The Other Son, r. Juan Sebastián Quebrada, Columbia), în care un tânăr încearcă să facă pace cu moartea fratelui său și să găsească un mod prin care să-și continue viața.

Inspirat de poveștile migranților care au plecat din Andaluzia în Catalonia, Cadru permanent (The Permanent Picture, r. Laura Ferrés, Spania) e un fascinant melanj de comedie, realism și melodramă în care o directoare de casting cutreieră periferia Barcelonei în căutarea unor fețe “normale” pentru campania de imagine a unui partid politic.

Omul de argilă (The Dreamer, r. Anaïs Tellenne, Franța) este un basm despre puterea nebănuită a artei. Raphael, un bărbat cu alură de golem, fără un ochi, locuiește cu mama lui și are grijă de un conac părăsit. Apariția moștenitoarei domeniului, o artistă excentrică, îi va deregla existența. Tot o meditație despre artă, dar și un studiu coroziv despre o criză radicală de identitate, este și Daniel Auerbach (Israel), în care David Volach își joacă propriul rol, cel al unui regizor împotmolit în pre-producția noului său film după succesul debutului.

Încrucișând destinele și traiectoriile câtorva personaje aparent disparate, Day Tripper (Yi Ri You, r. Yanqi Chen, China) este un savuros mix de Kaurismaki și Roy Andersson, și, totodată, o cronică neașteptat de acidă și comică a Chinei de astăzi. În aceeași cheie satirică, dar cu un extra shot de vitriol, Hipnoza (The Hypnosis, r. Ernst de Geer, Suedia) este despre un cuplu aparent perfect al cărui echilibru marital e dat peste cap după ce eroina trece printr-o ședință de hipnoză pentru a se lăsa de fumat, dar în schimb începe să se lepede de inhibiții.

Regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga, singurul film românesc din Competiția Oficială este un cocktail detonant de genuri, amestecând comedia neagră cu melodrama și jucându-se frecvent cu absurdul. Unde merg elefanții este povestea unei prietenii improbabile dintre doi eroi nonconformiști – Leni, o fetiță de 9 ani tupeistă și tonică, și Marcel, un tânăr homeless, agitat și miștocar – aflați amândoi în momente dificile ale vieții.

***

Este al treilea an în care secțiunea What’s Up Doc? are o competiție dedicată în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar cele 10 titluri selecționate propun o întindere la limită a ideii de documentar, adunând laolaltă formate clasice, hibrid, ba chiar și o ficțiune abil camuflată în estetica de verité a genului.

Pariul acestei selecții a fost de la bun început unul ambițios, acela de a nu o cantona în convențiile stas ale genului documentar – cu un plus de risc în acest an, în care am ales să nu perpetuăm inflația de filme apăsat politice care populează, oportunist, competiții similare internaționale, și să construim o realitate alternativă, o zonă de refugiu față de narațiunile dominante. Nu neapărat din frondă, ci cu speranța că unicul plonjeu din program în realitatea actuală să aibă forța, crudă, dar binevenită, a unui pumn în stomac.” (Mihai Chirilov)

April în Franța (April in France, r. David Boaretto) începe după lockdown-ul impus în contextul pandemiei, în care o fetiță de 5 ani trăiește un coșmar atunci când trebuie să părăsească Londra unde a crescut și să se mute, temporar, în sătucul medieval din Franța de unde se trage stră-străbunicul ei. Ce părea la început un calvar devine o experiență magică atât pentru ea cât și pentru localnici.

Ce înseamnă să rămâi fără persoana alături de care ți-ai petrecut aproape întreaga viață? Octogenari danezi vorbesc despre asta în Ecoul tău (Echo of You, r. Zara Zerny), un film emoționant despre dragoste, fidelitate și moarte. Tu pentru eternitate (Eternal You, r. Hans Block, Moritz Riesewieck, Germania) tratează tot tema pierderii unei persoane dragi, dar dintr-o perspectivă futuristă și extrem de provocatoare: serviciile care oferă posibilitatea de a dialoga cu o clonă digitală a celor pierduți. Cum schimbă însă asta ideea de doliu?

Fouad este un tânăr marocan care locuiește de zece ani în Italia fără acte. Daniela e o fostă dependentă de droguri dintr-o familie avută. Întâlnirea celor doi pare să le ofere promisiunea unui viitor mai bun. În Casablanca, regizorul Adriano Valerio a urmărit timp de 7 ani destinele celor doi, conturând o poveste de dragoste la fel de sfâșietoare ca-n filmul din titlu.

În apărarea ideii că cele mai devastatoare povești adevărate necesită timp stă și documentarul Alice On&Off. Singurul titlu românesc din competiție spune povestea unei fete care devine mamă la 16 ani, decizie mânată de dragostea pentru un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Filmat pe parcursul a 10 ani, filmul regizoarei Isabela Tent este un portret neașteptat de empatic al unei vieți de adult începute prematur.

Categoria pană (The Featherweight, r. Robert Kolodny) trimite direct în anii ‘60, în viața pugilistului italo-american Willie Pep, care la 40 de ani, după o viață plină de dezamăgiri, decide să revină în ring. E o poveste despre masculinitate și faimă, reminiscentă lui The Wrestler al lui Darren Aronofsky, și, totodată, calul troian din competiție.

Regizorii Bálint Révész și Dávid Mikulán l-au filmat timp de 12 ani pe Kix, încă de pe vremea când era un puști în Budapesta cu o familie problematică și care nu prea se descurca la școală. La fel ca Boyhood, Kix e una dintre acele opere care te fac martor, într-un timp scurt, la o parte importantă din existența unui om forțat să se maturizeze înainte de vreme.

La Reine (r. Nikola Klinger, Cehia), eseu experimental despre memoria individuală și colectivă dintr-o lume suspendată, ne face cunoștință cu Ian, un bărbat de 73 de ani a cărui viață boemă a stat mereu sub semnul dependenței de droguri. Acum, el trăiește într-o fostă stație de procesat lavandă, devenită cămin pentru o comunitate retrasă din civilizație.

Nu e niciodată prea târziu să-ți îndeplinești visul din copilărie: la 52 de ani, regizorul olandez Rogier Kappers încearcă să învețe să cânte la orga de sticlă, un instrument muzical făcut din pahare. Dacă ți se pare că e puțin lucru, înseamnă că încă nu ai fost martor la aventurile eroului din Muzică din pahare (Glass, My Unfulfilled Life), care includ, printre altele, o întâlnire cu celebrul compozitor Arvo Pärt.

Premisa pe muchie de cuțit din Zonă de conflict (Danger Zone, r. Vita Maria Drygas, Polonia) ar putea părea, la prima vedere, o ficțiune, dar este cât se poate de adevărată. Odată ce accepți asta, poți să te afunzi cu capul înainte în universul fascinant al agențiilor care le vând turiștilor dornici de senzațional vacanțe în zone de conflict. Ceea ce pentru mulți este o tragedie devine, astfel, distracția altora. Pentru un preț piperat, desigur.

Abonamentele pentru TIFF.23 au fost puse în vânzare online – https://tiff.eventbook.ro/

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Insitutul Cultural Român, Dacin Sara, UCIN, Dept. relatii interetnice – DRI, Primăria Comunei Florești, Europa Creativă – MEDIA

Sub-egida: UNESCO City of Film

Prezentat de: Banca Transilvania

Sponsori: Mastercard, Vodafone, LIDL, Ursus, Regina Maria, Audi & Autoworld, IQOS, MOL România, Tenaris Silcotub, JTI, Pepsi, DeLonghi, HelpNet, McDonalds, Transgaz, Foundever, Farmec, Jidvei,  Teilor, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Radisson Blu, Energobit, Iulius Mall, E-ON, Compania de Apă Someș, Conceptual Lab by Theo Nissim, Casa de vinuri Cotnari, .msg România, CSI, CHIO, ECCO, Komoder, DHL, Epson

Cafeaua oficială: NESPRESSO

Partener oficial de frumusețe: Armani Beauty

Transportator oficial: Tarom

Asigurător oficial: Groupama

Partener vestimentație: Tudor Tailor

Partener tehnologic: Reea

Partener de ospitalitate: Eximtur

Parteneri: PMA, Intend, Lecom, Promelek XXI, Luna Cleaning, Carturesti

Partener media principal: PRO TV

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media internaționali: Screen International, Cineuropa

 

Muzica

Cumpără bilete pentru Concursul Internațional G. Enescu

 

 

 

S-au pus în vânzare biletele pentru recitalurile și concertele simfonice din cadrul Concursului Internațional George Enescu 2024

De astăzi, 16 mai 2024, iubitorii muzicii clasice pot achiziționa bilete pentru recitalurile și concertele simfonice ce vor avea loc în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, la Ateneul Român, în cadrul celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu.

 

Maestrul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, propune pentru ediția din acest an a concursului 6 recitaluri și 5 concerte simfonice. Un regal artistic susținut de mari maeștri ai scenei internaționale și laureați ai edițiilor anterioare ale Concursului, într-un eveniment ce se află, tradițional, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Brand cultural de țară și proiect cultural strategic la nivel național, Concursul Internațional George Enescu este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și organizat de ARTEXIM.

 

La ediția din acest an a concursului, reputatul violoncelist David Geringas va deschide seria recitalurilor din cadrul Concursului alături de pianistul Mikhail Mordvinov, propunând publicului un program cu titlul „Luminile nordului – Northern lights”, celebra pianistăși marele violonist Shlomo Mintz vor susține recitaluri solo pe scena Ateneului Român, în timp ce renumitul violonist Dmitry Sitkovetsky va cânta alături de Valentin Răduțiu (violoncel) și Lukas Geniusas (pian).Un alt eveniment de prim rang al concursului din acest an va fi recitalul susținut de unul dintre cei mai importanți violoniști români, Liviu Prunaru și câștigătorul ediției a 17-a a Concursului Enescu și violonistul Valentin Șerban, artiști români de renume internațional.

 

Concertul de deschidere al Concursului Internațional George Enescu 2024 va fi dirijat de Delyana Lazarova, avându-i ca soliști pe Maria Marica (vioară), Benjamin Kruithof (violoncel) și Alexandra Segal (pian) – câștigători ai Concursului Internațional George Enescu, ediția 2022, alături de Orchestra Națională Radio.

 

Finalele concursurilor vor reprezenta momente de maxim interes pentru publicul meloman, dirijorul Jonathan Bloxham urcând la pupitrul Orchestrei Naționale Radio pentru finala concursului secțiunii violoncel, pe 10 septembrie, Alan Buribayev va dirija Orchestra Filarmonicii „George Enescu” pentru finala secțiunii de vioară pe 16 septembrie, iar Christian Reif va conduce Orchestra Filarmonicii „George Enescu” în finala concursului de pian, pe 22 septembrie 2024.

 

Ultimul concert simfonic va avea loc pe 27 septembrie 2024, la Ateneul Român. Dirijorul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Concursului și Festivalului Internațional George Enescu, va urca la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, alături de trei dintre cei șase dirijori tineri participanți la masterclass-ul de interpretare dirijorală, instrumentală și aprofundare în studiul muzicii, pentru a prezenta un regal de muzică româno-franceză în care publicul va asculta lucrări de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy, Igor Stravinski sau Louise Farrenc.

 

La ediția din acest an, iubitorii de muzică clasică pot achiziționa atât bilete individuale, pentru fiecare concert, cât și 3 tipuri de abonamente. Prețurile pornesc de la 60 de lei.

 

Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)

Categoria 1 – 800 de lei

Categoria a 2-a – 640 de lei

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)

Categoria 1 – 720 de lei

Categoria a 2-a – 576 de lei

Abonamentul General pentru recitaluri și concerte simfonice (11 evenimente)

Categoria 1 – 1370 de lei

Categoria a 2-a – 1100 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 550 de lei

Bilete individuale pentru concerte simfonice (preț/concert)

Categoria 1 – 200 de lei

Categoria a 2-a – 160 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 80 de lei

Bilete individuale pentru recitaluri (preț/recital)

Categoria 1 – 150 de lei

Categoria a 2-a 120 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 60 de lei

 

Studenții, elevii și profesorii școlilor și universităților de muzică din toată țara beneficiază de acces gratuit în baza legitimației școlare și de serviciu, în limita locurilor disponibile.

 

De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii.

 

Biletele și abonamentele pentru concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Internațional George Enescu se pot achiziționa din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar și în format fizic, din Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

 

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru biletele și abonamentele achiziționate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.

 

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secțiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București în perioada 1 – 18 septembrie 2024 și la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioară) și 20 septembrie (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.

 

Concursul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronajal Președintelui României.

Proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundația ArtProduction

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București – ARCUB

Partener principal: Rompetrol

Parteneri: Purcari, Senia Music, La Mama, Althaus

Parteneri instituționali: Filarmonica “George Enescu”, Universitatea Națională de Muzică din București

Partener servicii juridice: Țuca Zbârcea și Asociații

Partener de mobilitate: Blue

Cu sprijinul: AALR, Paradigma Film, Compania Națională Aeroporturi București

Partener de monitorizare: MediaTrust

Social

Litoralul pentru toți: Vacanțe ieftine la mare în România

 

 

Turism social prin programul „Litoralul pentru Toți poate fi numit și o șansă de vacanță pentru toți cetățenii

Într-un context economic în care accesul la experiențe de vacanță poate părea un lux rezervat doar unei anumite categorii sociale, programul „Litoralul pentru Toți” înflorește ca o oază de oportunități pentru toți cetățenii, indiferent de venituri sau alte restricții financiare. Inițiativa, care și-a pus amprenta asupra litoralului românesc, nu doar că promovează turismul social, dar își propune să facă turismul mai accesibil și mai incluziv pentru toți.

Programul „Litoralul pentru Toți” se dovedește a fi benefic nu doar pentru turiștii cu venituri reduse sau alte restricții financiare, ci și pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale sau care se află la o anumită vârstă. Deoarece marea și aerosolii marine au proprietăți terapeutice recunoscute, sejururile în stațiunile de pe litoralul românesc în cadrul acestui program pot aduce beneficii semnificative pentru sănătatea acestor categorii de persoane. Aerul marin, bogat în aerosoli și ionizat negativ, poate ajuta la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni respiratorii, precum astmul sau bronșita. De asemenea, plimbările pe plajă și expunerea la soare în mod moderat pot contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la reducerea nivelului de stres, oferind astfel o experiență revitalizantă și terapeutică pentru aceste persoane.

Scopul acestui program nu este doar acela de a umple hotelurile și plajele cu turiști, ci mai degrabă de a deschide porțile către lumea  vacanțelor pentru fiecare cetățean român. Într-o societate în care disparitățile economice pot crea bariere în calea accesului la experiențe de vacanță, „Litoralul pentru Toți” vine ca un răspuns pozitiv, oferind posibilitatea tuturor categoriilor sociale să se bucure de frumusețea și resursele oferite de litoralul românesc.

Una dintre cele mai notabile aspecte ale acestui program este subvenționarea cazării și a altor servicii turistice. Prin intermediul unor oferte speciale și discounturi semnificative, turiștii pot beneficia de șederi la hoteluri de 2, 3 și 4 stele la prețuri accesibile. De la oferte cu mic dejun sau all-inclusive, până la tarife pentru orice buzunar, programul „Litoralul pentru Toți” face ca visul unei vacanțe la mare să fie mai aproape de realitate pentru mulți.

La o simplă căutare pe internet am descoperit o mulțime de oferte, dar ce mi-a atras atenția a fost organizarea pe stațiuni a celor de la litoralulromanesc.ro

Câteva locații care au reușit să îmi atragă atenția au fost:

Sonio Boutique Mamaia   clasificare 3 stele – preț camera la aprox 220 lei/noapte

Uranus Eforie Nord  – clasificare 3 stele  – 466 lei/ camera – perioada 31 Mai – 6 Iunie – Camera dubla family cu balcon ( la 77 lei camera pe noapte pare a fi un chilipir)

Hotel Opal Jupiter   – clasificare 3 stele  – 667 lei/ camera – perioada 01 – 08 Iunie – Camera dubla  ( la 111 lei camera pe noapte pare a fi un chilipir)

cu siguranță sunt mai mult mai oferte, locații și promoții atractive (piscină, sezlong, multiple opțiuni de masă)  dar IMPORTANT ! trebuie să reții că acest program se desfășoară în anul 2024 în perioadele 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, ceea ce îl face perfect pentru cei care doresc să își petreacă sejurul la mare în extrasezon, atunci când stațiunile și plajele sunt mai libere, dar totuși incălzite de soare.
Totodată, pe principiul MORE IS LESS cu cât stai multe nopți cu atât e mai ieftin, ceea ce ar trebui să fie un lait motiv să stai și să te bucuri de vacanță

De-a lungul anilor, „Litoralul pentru Toți” a devenit un pilon al turismului românesc, cu ediții care se desfășoară în fiecare primăvară și toamnă. Atrăgând un număr impresionant de turiști din toate categoriile de vârstă și sociale, acest program nu doar că alimentează economia locală, dar contribuie și la creșterea incluziunii sociale.

În final, programul „Litoralul pentru Toți” nu este doar o inițiativă de turism, ci este o manifestare a solidarității și a dorinței de a face o schimbare pozitivă în societate. Încurajând accesul la experiențe de vacanță pentru toată lumea, acest program aduce un zâmbet pe fețele multor oameni și inspiră speranță într-un viitor mai incluziv și mai echitabil pentru toți.

………….Informații esențiale……………..

Programul „Litoralul pentru Toți” este o inițiativă susținută de autoritățile locale și agențiile de turism partenere, care își propune să ofere oportunități de vacanță accesibile și de calitate pe litoralul românesc.

În fiecare an, se stabilesc perioadele de desfășurare, între 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, în timpul cărora turiștii pot beneficia de tarife reduse și alte facilități speciale la hoteluri și alte unități de cazare, prin colaborarea dintre autorități și sectorul privat al turismului.

Agențiile de turism promovează și facilitează rezervările pentru pachetele speciale destinate acestui program, iar locațiile participante sunt selectate cu atenție, având în vedere criterii precum calitatea serviciilor, infrastructura și capacitatea de cazare.

Subvențiile acordate de către autorități sau alte organizații implicate sunt menite să reducă costurile de cazare și alte servicii turistice, iar hotelurile și alte unități de cazare sunt compensate parțial pentru tarifele reduse oferite turiștilor în cadrul acestui program.

În paralel, pentru a proteja mediul înconjurător și să promoveze practici sustenabile, autoritățile și operatorii turistici sunt implicați în programe de protecție a mediului, precum gestionarea deșeurilor, conservarea biodiversității și educarea turiștilor despre practici ecoturistice responsabile. Astfel, se promovează utilizarea resurselor naturale în mod sustenabil și minimizarea poluării pentru a proteja frumusețea și sănătatea ecosistemelor litorale.

IT&C

DataCenter Forum: România este centrul centrelor de date

 

 

 

Mihai Manole, Managing Partner Tema Energy: Noua eră cognitivă marcată de inteligența artificială și machine learning dictează o creștere accentuată a centrelor de date.

Vasile Voicu, Orange: O oră de întrerupere într-un centru de date înseamnă o pierdere de 400.000 de dolari pentru clienți

 

  • Sorin Andone, NXDATA: Există realmente probleme în a păstra și a recruta talente inginerești care să contribuie la funcționarea unui centru de date
  • Vasile Voicu, Orange: O oră de întrerupere într-un centru de date înseamnă o pierdere de 400.000 de dolari pentru clienți
  • Cristina Veriotte, BRD: Peste jumatate din bugetul de cheltuieli este pentru energie electrică
  • Florin Furdui, Portlant Trust: Am lansat proiectele noastre de centre de date în 2021 și am securizat deja mai multe opțiuni care sunt foarte avansate

România este extrem de atractivă pentru investitorii în centre de date datorită costurilor reduse pentru terenuri și operare, a infrastructurii energetice și a pregătirii bune a angajaților, au concluzionat cei 22 de speakeri din cadrul DataCenter Forum 2024, singurul eveniment dedicat industriei de centre de date și cloud din România, acesta reunind cei mai importanți jucători din industrie, de la investitori și proprietari de centre de date la specialiști, proiectanți, consultanți. Cei trei factori care avantajează domeniul – puterea electrică disponibilă, costurile scăzute și nivelul de pregătire al oamenilor – sunt și principalele provocări cu care se confruntă sectorul ca urmare a creșterii prețurilor la energie și a angajaților care sunt tot mai greu de recrutat.

 

Cea de-a șasea ediție a DataCenter Forum a înregistrat o prezență record de aproximativ 600 de persoane, dintre care 22 de speakeri locali și internaționali și 550 de participanți. De asemenea, evenimentul a înseamnat cinci paneluri tematice,15 parteneri și peste 1.200 mp de spațiu expozițional. Discuțiile s-au concentrat pe subiecte precum Inteligența Artificială, perspectivele de creștere ale pieței locale, atractivitatea României pentru investitori și inovații tehnologice, oferind soluții reale la provocările operatorilor.

 

Vedem progrese mari în domeniu de la un an la altul, unul dintre ele fiind chiar inteligența artificială. De exemplu, Michael Dell, fondatorul Dell, spunea recent că asistăm la o cerere uriașă de procesare a centrelor de date și că este posibil să fie necesară o creștere a capacității centrelor de date de până la 100 de ori în următorii zece ani. Poate părea metaforică această cifră, dar reprezintă un indicator al realității, centrele de date cresc accelerat și se transformă rapid. Suntem la începutul unei noi ere cognitive și asistăm la o revoluție remarcabilă a inteligenței artificiale și machine learning, ceea ce dictează o creștere accentuată a centrelor de date. Totodată vedem și o altă transformare interesantă. Conform unui studiu Uptime Institute, majoritatea centrelor de date on-premise, adică ale corporațiilor în sediile lor, se mută accelerat în off-premise. Prin urmare hyperscale-urile, centrele de date mari, centrele de cloud, centrele edge câștigă foarte mult teren. Dacă în 2020 aveam on-premise 58%, în 2023 aveam o scădere la 48%, iar anul acesta ne așteptăm să ajungă la 43%. Iar unul dintre motivele acestei schimbări este eficiența centrelor de date mari pentru că acestea au costuri mai reduse ca urmare a investițiilor în tehnologii noi, a sistemelor foarte eficiente de răcire”, a declarat Mihai Manole, Managing Partner Tema Energy, organizatorul DataCenter Forum.

 

Mihai Manole a adăugat că industria 4.0 este reprezentată de centrele de date.

 

“România are oportunitatea de a atrage astfel de oportunități mari prin disponibilitatea rețelelor electrice, prin aprobări rapide pentru construirea și operarea de centre și prin facilități pe care Guvernul Romaniei și autoritățile le-ar putea acorda”, a explicat Mihai Manole.

 

Knight Frank: Nevoile IT ale pieței din România vor crește de peste cinci ori în următorii cinci ani

Scott Roots, Sales Director EMEA  DC Byte pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) a declarat că România are un potențial uriaș de a deveni un furnizor de centre de date în regiunea Europei Centrale și de Est.

 

România are multe avantaje, taxele sunt reduse, este mai ieftin să construiești aici decât la Frankfurt, angajații sunt bine pregătiți, educația este grozavă”, a adăugat Scott Roots.

 

Stephen Beard, Global Head of Data Centers Knight Frank, a afirmat că se așteaptă ca nevoile IT ale pieței din România să crească de peste cinci ori în următorii cinci ani.

 

Vasile Voicu, Head of Digital Services Orange România a vorbit despre procesul de certificare Tier III Design obținut anul trecut pentru centrul de date Orange din Cluj-Napoca. Această certificare a fost o premieră pentru un operator de telecomunicații din România, dar și pentru o filială Orange din Europa.

 

Prin deschiderea acestui centru am ajuns să avem cea mai extinsă rețea de centre de date din România cu infrastructură digitală în București, Brașov, Cluj-Napoca,Timișoara și Constanța, oferind clienților multiple alternative pentru servicii de date. Clienții acestui centru sunt verticale mari precum instituții financiar – bancare, instituții guvernamentale, furnizori de utilități, dezvoltatori de aplicații, startup-uri, IMM-uri”, a explicat Vasile Voicu.

 

Centrul Orange Cluj-Napoca Vest oferă disponibilitate de cel putin 99,9982%, ceea ce înseamnă o funcționare aproape neîntreruptă, o oră de întrerupere într-un centru de date însemnând o pierdere de 400.000 de dolari pentru clienți.

 

Cristina Veriotte, BRD: Provocarile sunt legate de personal si optimizarea costurilor

Cristina Veriotte, Project Manager BRD consideră că principalele provocări ale industriei de centre de date sunt asigurarea unui personal bine pregătit și menținerea unor costuri cât mai mici.

 

Lucrul în sine într-un centru informatic este o provocare pentru că trebuie să te asiguri că centrul este operațional, nici măcar o secundă de downtime nu este acceptată. Este foarte important să ai personal pe care să-l pregătești și să-l testezi permanent, să-l provoci, să induci anumite evenimente pentru a vedea cum reacționează. O altă provocare importantă pe care o avem este reducerea cheltuielilor. Dacă în domeniul investițiilor nu există foarte multe bariere, în zona de cheltuieli există o obligație foarte mare și este cu atât mai greu cu cât prețurile cresc, indicele inflației în construcții este unul destul de mare și a crescut foarte mult prețul energiei electrice. Din bugetul nostru anual de cheltuieli peste jumatate sunt costuri cu energia electrică”, a afirmat Cristina Veriotte.

 

Ea a adăugat că majoritatea incidentelor în centre de date sunt din cauza erorilor umane.

 

Problema costurilor și a personalului sunt aspecte importante. Există realmente o problemă în a păstra și a recruta talente inginerești care să contribuie la funcționarea unui centru de date și să-l opereze. Într-adevăr, regimul de lucru 24/7 este o provocare important, mai ales dacă te gândești că sunt puține industrii în care este nevoie de un regim atât de solicitant. Prețul la energie este încă o problemă importantă și probabil va continua o perioadă. De asemenea, este presiunea noii directive NIS 2.0 pentru care avem o obligație de implementare până în luna octombrie 2024”, a spus Sorin Andone, Managing Director NXDATA.

 

Managerul NXDATA a mai spus că planurile companiei sunt legate de achiziția de spații greenfield pentru dezvoltare.

 

Portlant Trust: Am lansat proiectele noastre de centre de date în 2021 și am securizat deja mai multe opțiuni

 

Piața românească a centrelor de date este pregătită să crească semnificativ în următorii ani. România are un avantaj strategic în acest sector, datorită poziției sale geografice, forței de muncă talentate și a surselor abundente de energie regenerabilă. Bucureștiul este o locație perfectă, având un mediu de afaceri prosper și dinamic, o infrastructură digitală solidă și un potențial ridicat pentru inovație. Noi, Portland Trust, cunoaștem provocările importante pe care birocrația și administrația locală le prezintă. Știm că obținerea autorizațiilor și conectarea la energie sunt procese dificile și lungi, care necesită expertiză, diligență și cunoștințe locale. Am lansat proiectele noastre de centre de date în 2021 și am securizat deja mai multe opțiuni care sunt foarte avansate”, a declarat Florin Furdui, Country Manager al Portlant Trust, in cadrul conferintei.

 

DataCenter Forum este singurul eveniment dedicat pieței de centre de date și cloud din România, acesta reunind cei mai importanți jucători din industrie, de la investitori și proprietari de centre de date la specialiști, proiectanți, consultanți. Evenimentul este organizat de Tema Energy, lider al pieței Data Center din România, cu expertiză recunoscută în ingineria și execuția la cheie de sisteme electrice, mecanice, de securitate si software. Partenerii ediției 2024 au fost: Schneider Electric, Rittal, Eneria CAT, Panduit, nVent, respectiv sponsorii: R&M, AKSA, Vertiv, Knight Frank, HiRef, Pyralis Services, Uniline TCS, Fujitsu și Cummins Power Generation.

***

Despre Tema Energy

Tema Energy este cel mai mare proiectant și constructor de centre de date din România, acoperind întreaga paletă necesară dezvoltării unui centru de date în România, de orice dimensiune sau tipologie, inclusiv centre de date de mare capacitate, de tip next-generation AI, supercomputere sau hyperscale, precum și centre de date mobile sau chiar micro/Edge DC.

Fondată în 2002, Tema Energy s-a remarcat ca integrator de sisteme și soluții complexe de inginerie: centre de date, sisteme de alimentare continuă cu energie electrică, stocare de energie, detectare și stingere a incendiilor, climatizare, comunicații, management software, sisteme feroviare și alte soluții, adresate infrastructurilor critice și aplicațiilor „mission-critical”.

Tema Energy are în prezent o echipă complexă formată din peste 75 de ingineri, specialiști și tehnicieni și continuă să recruteze personal calificat, dar și tineri absolvenți de la universități tehnice.

Divertisment

TIFF.23: Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci

 

 

Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, își deschide larg porțile pentru cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024). Domeniul de lângă Cluj-Napoca va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica și tradiția. Marți, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeții sunt așteptați la o seară care va include un tur al castelului, un concert simfonic și proiecția celui mai recent film în care joacă Sir Anthony HopkinsO viață remarcabilă / One Life (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). Dress code: garden party chic.

Biletele pentru eveniment au fost puse în vânzare online

Construit în secolul XVIII, Castelului Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea anul acesta în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare. Înconjurat de un parc care include un lac cu ponton, Castelul va fi cadrul perfect pentru Garden Party TIFF. Seara va fi deschisă de un tur al castelului urmat de un cocktail și un târg cu produse tradiționale. Evenimentul va continua cu un concert al ansamblului PlaCello, din care fac parte unii dintre cei mai talentați violonceliști ai țării. La inițiativa muzicianului Răzvan Suma, PlaCello propune publicului proiectul UVERTURA, un concept cu o idee repertorială unică: artiștii interpretează uverturi ale celor mai mari compozitori ai lumii precum Tchaikovsky, Mozart, Rossini, Verdi, Händel şi Charpentier.

 

 

 

 

 

După concert, publicul va fi invitat la premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins. În O viață remarcabilă / One Life (r. James Hawes, Marea Britanie, 2023),  Hopkins joacă rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, preponderent evrei, din Cehoslovacia ocupată de naziști, dar care a trăit tot timpul apăsat de povara celor pe care nu i-a putut salva în acei ani negri. O emisiune TV din anii ’80 îi va schimba destinul. Filmul este inspirat din viața lui Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton.

Programul serii:

18:00 – 18:30 – Sosirea participanților

18:30 – 19:00 – Tur Castel Bánffy

19:00 – 20:30 – Cocktail & târg produse tradiționale

20:30 – 21:30 – Concert PlaCello

21:45 – 23:35 – Proiecție film

Festivalul va pune la dispoziția participanților microbuze tur – retur Cluj-Napoca – Răscruci. Mai multe detalii despre orele de plecare vor fi anunțate în curând. Prețul călătoriei nu este inclus în prețul biletului de participare la eveniment și se va achita separat. Pe domeniul Castelului Bánffy vor fi amenajate și parcări pentru autoturismele personale.

Garden Party la Castel este un eveniment sprijinit de DeLonghi. Parteneri strategici: Consiliul Județean Cluj, Primăria Bonțida

Abonamentele pentru TIFF.23 au fost puse în vânzare online – https://tiff.eventbook.ro/

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Insitutul Cultural Român, Dacin Sara, UCIN, Dept. relatii interetnice – DRI, Primăria Comunei Florești, Europa Creativă – MEDIA

Sub-egida: UNESCO City of Film

Prezentat de: Banca Transilvania

Sponsori: Mastercard, Vodafone, LIDL, Ursus, Regina Maria, Audi & Autoworld, IQOS, MOL România, Tenaris Silcotub, JTI, Pepsi, DeLonghi, HelpNet, McDonalds, Transgaz, Foundever, Farmec, Jidvei,  Teilor, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Radisson Blu, Energobit, Iulius Mall, E-ON, Compania de Apă Someș, Conceptual Lab by Theo Nissim, Casa de vinuri Cotnari, .msg România, CSI, CHIO, ECCO, Komoder, DHL, Epson

Cafeaua oficială: NESPRESSO

Partener oficial de frumusețe: Armani Beauty

Transportator oficial: Tarom

Asigurător oficial: Groupama

Partener vestimentație: Tudor Tailor

Partener tehnologic: Reea

Partener de ospitalitate: Eximtur

Parteneri: PMA, Intend, Lecom, Promelek XXI, Luna Cleaning, Carturesti

Partener media principal: PRO TV

Recomandat de: Europa FM

 

IT&C

[CP] Parteneriat revoluționar între WAVE și CLOOTRACK

WAVE și Clootrack, parteneriat pentru a revoluționa înțelegerea experienței consumatorilor. Cele două au colectat 32.408 de recenzii de la clienți, însumând 73.068 de opinii, în primele luni ale anului

Agenția de comunicare integrată WAVE anunță parteneriatul strategic cu Clootrack, platforma americană care folosește inteligența artificială pentru a analiza experiența consumatorilor. Colaborarea va permite echipei WAVE să vină în întâmpinarea mediului publicitar și de afaceri, punând la dispoziția brandurilor date relevante de customer experience (CX). Astfel, WAVE, The Really Fully Integrated Agency, își crește și mai mult rolul în raport cu clienții săi, contribuind într-un mod strategic la identificarea punctelor nevralgice ale fiecărui brand, la crearea și implementarea de strategii de marketing eficiente. O astfel de abordare aduce companiile mai aproape de obiective de business, precum creșterea segmentelor de consumatori și fidelizarea lor, dezvoltarea de produse noi, abordarea unor piețe neexplorate și o mai bună diferențiere în industrie.

 

În calitate de partener unic, exclusiv al Clootrack în România, WAVE va beneficia de tehnologia proprietară a platformei americane, pentru a analiza recenziile consumatorilor, a urmări interacțiunile clienților pe mai mult canale și a identifica, în timp real, tendințele și comportamentele de consum. Pornind de la răspunsuri ale consumatorilor și de la informații detaliate, colectate din surse diferite, indiferent de limbă, algoritmul Clootrack oferă brandurilor date valoroase despre preferințele, nevoile și sentimentele clienților, ceea ce ajută responsabilii de brand să își înțeleagă mai bine segmentele de public și să își îmbunătățească o serie de parametri, precum Net Promoter Score.

 

Colaborarea dintre WAVE și Clootrack vine la doar câteva luni, dupâ ce agenția și-a anunțat transformarea sub umbrela The Really Fully Integrated Agency.

 

“Prioritatea noastră, în cadrul WAVE, este să le oferim clienților servicii de încredere, bazate pe strategii solide, construite pe date corecte, relevante și actuale. Pentru a livra această promisiune, am avut nevoie de un partener puternic, care să aibă expertiza și resursele necesare să ne susțină activitatea. După ce am testat serviciile Clootrack pentru câțiva dintre clienții noștri din industrii diferite, precum ride-hailing, electrocasnice și retail, am înțeles nivelul înalt de valoare pe care acestea îl aduc și am decis să devenim parteneri. Acum, orice companie din România poate avea acces la date locale, de actualitate, despre industria, consumatorii sau serviciile și produsele sale.”, a declarat Al Kamara, fondator WAVE.

„Sinergiile noastre vor fi atât de dinamice în viitor!”, a declarat Shameel Abdulla, directorul executiv al Clootrack, care și-a exprimat entuziasmul față de parteneriat: „Suntem încântați să demarăm această colaborare cu WAVE și să intrăm pe piața românească. Într-o eră în care depășirea așteptărilor clienților este esențială pentru construirea fidelizării și generarea oportunităților de consum, expertiza Clootrack va aduce un plus neprețuit de valoare companiilor din România. Alături de WAVE, în calitate de partener strategic, ne propunem să stabilim noi standarde pentru experiențele pe care brandurile le oferă consumatorilor și să contribuim activ la creșterea mediului de afaceri și a industriei de comunicare.”

 

În cei peste 7 ani de existență, Clootrack a analizat peste 10 miliarde de conversații ale consumatorilor, a extras peste un milion de date și a ajutat peste 150 de companii să își atingă obiectivele.

Prin deblocarea datelor relevante, WAVE și Clootrack transformă experiențele consumatorilor în industriile cheie ale României

Parteneriatul strategic dintre WAVE și Clootrack a dus deja la crearea a patru instrumente de urmărire a experienței pentru următoarele industrii: retail (care acoperă zona de magazine, supermarketuri și hipermarketuri), centre comerciale, servicii bancare și ride-sharing.

 

“Consumatorii zilelor noastre au acum de ales dintr-o multitudine de produse și servicii, care să le răspundă nevoilor. În industrii supra-aglomerate, criteriile precum prețul, calitatea, chiar și beneficiile propriu-zise nu mai reprezintă diferențiatori puternici, de necontestat, pentru că deciziile nu sunt obiective. De aceea, este important să ne punem mai multe întrebări despre motivațiile care determină fiecare segment de public să aleagă un brand în defavoarea altuia și să ne aventurăm mult mai în profunzime, atunci când vine vorba de apreciere, atașament, loialitate și sinergii. Aici intervine abordarea WAVE și Clootrack, bazată pe data-driven analytics și behavioral-science, prin care platforma cu algoritmi avansați analizează date de NPS, tichete de CRM, conversații din social media, recenzii online, pentru a identifica feedback-uri relevante, teme de discuție și a genera date. Pornind de la aceste descoperiri și concluzii, putem dezvolta, alături de companiile cu care lucrăm, strategii cu adevărat eficiente și adaptate vremurilor în care trăim.”, a declarat Manuela Silica, Business Development Manager WAVE.

Wave este prima agenție din România care dezvăluie perspective esențiale în industria bancară, retail, ride-hailing și centre comerciale

 

Cea mai recentă analiză WAVE și Clootrack, bazată pe recenzii de la peste 32.408 de clienți și însumând 73.068 de opinii, evidențiază oportunitățile și provocările unice cu care se confruntă fiecare sector. Fiecare analiză a fost finalizată în 5 zile. Aceste studii de piață actuale sunt accesibile pe cele două site-uri și sunt disponibile pentru toți clienții.

 

Pentru centrele comerciale, cum ar fi Afi Cotroceni, Promenada Mall București, Băneasa Shopping City, Sun Plaza Shopping Center, Park Lake Shopping City și Mega Mall, clienții au oferit feedback cu privire la facilitățile de parcare, gestionarea aglomerației și menținerea curățeniei, considerându-le elemente ale experienței de cumpărături.

 

Pentru sectorul bancar, s-au colectat recenzii despre Banca Transilvania, ING Bank, BCR Bank, BRD Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit și altele.

 

Pentru sectorul de retail, care include Supermarket PROFI, Kaufland, Mega Image, Lidl, Carrefour și Auchan, s-au descoperit provocări legate de sensibilitatea la prețuri, interacțiunile cu personalul și nevoia de a îmbunătăți experiența în magazin.

 

Aceste analize cuprinzătoare evidențiază sentimentul actual al clienților din fiecare industrie și oferă o foaie de parcurs pentru îmbunătățirea strategică. Pentru factorii de decizie în marketing, informații despre clienți și strategie de afaceri, aceste constatări oferă o mină de aur, fiindcă le oferă oportunități de a inova și de a se remarca în industrie, prin abordări centrate pe client.

 

Despre WAVE ADVERTISING GROUP

A NEW WAVE: Echipa Wave este formată din profesioniști experimentați în serviciul clienți, creativi care gândesc outside the box și experți în dezvoltarea afacerilor, care înțeleg pulsul pieței.

O ABORDARE BAZATĂ DE DATE: Ceea ce ne distinge cu adevărat nu este doar gama de servicii pe care le oferă, ci și inteligența din spatele acestora. Recunoscând cererea clară a pieței pentru soluții bazate pe date, WAVE a integrat strategic date puternice de cercetare în serviciile lor.

Pentru mai multe informații, vizitați:

https://waveadvertising.ro

https://waveadvertising.ro/clootrack

Contactați-ne: sales_clootrack@waveadvertising.ro

 

Despre Clootrack

Clootrack este o platformă inteligentă de analiză a experienței clienților, bazată pe inteligență artificială, care ajută brandurile să înțeleagă “DE CE?”-ul din spatele deciziilor și experienței consumatorilor.

Perspective imparțiale

Algoritmul AI brevetat al Clootrack descoperă, fără a fi ghidat, teme și modele în conversațiile cu clienții, asigurându-se că informațiile sunt imparțiale și acționabile, conectate direct la traseul consumatorilor.

Luați cu încredere decizii cu privire la achiziția de clienți, dezvoltarea produsului, intrarea pe piață și strategiile de marketing. Platforma beneficiază de conținut în peste 55 de limbi.

vizitați https://www.clootrack.com

Atelier de Idei

Songs of Earth deschide a doua ediție a LYNX Festival

Songs of Earth, produs de Wim Wenders, deschide a doua ediție a LYNX Festival

„O meditație poetică, remarcabilă, care împletește efemeritatea unei vieți umane în măreția istoriei Pământului, într-un mod de o frumusețe greu de descris.” (VOX), „O capodoperă cinematică transcedentală care poartă spectatorii într-o călătorie spirituală. O odă adusă naturii, familiei și inevitabilității ciclurilor vieții.” (Film Fest Report) – sunt câteva din descrierile pe care critica de specialitate le face documentarului Songs of Earth / Cântecele Pământului (r. Margreth Olin), care va fi proiectat anul acesta în premieră la Brașov la ediția a doua a LYNX Festival (4 – 9 iunie). Documentarul este produs de unul dintre cei mai prolifici realizatori de film germani, Wim Wenders (Wings of Desire / Paris, Texas / Until the End of the World / Perfect Days), nominalizat și laureat de-a lungul carierei sale la numeroase festivaluri mari de film, inclusiv la Cannes.

Songs of Earth / Cântecele Pământului este o compoziție audio-vizuală a forțelor fundamentale ale pământului, iar camera de filmat poartă spectatorul din interiorul celor mai mici componente ale naturii, către panoramele sălbatice din exterior. Tatăl regizoarei este ghidul care poartă publicul prin cea mai pitorească vale a Norvegiei, în care a crescut și unde generații au trăit alături de natură pentru a supraviețui. Sunetele pământului se armonizează pentru a crea muzică din această călătorie uluitoare.

Margreth Olin este o cunoscută regizoare și producătoare din Norvegia, având în palmares nu mai puțin de 13 filme și 26 de premii onorifice pentru implicarea sa constantă în lupta pentru drepturile omului. Printre cele mai aclamate producții cinematografice pe care le semnează se numără The House of Angels, My Body, The Oslo Opera House, precum și Cathedrals of Culture, unde este una din cei 6 regizori ai seriei, alături de Wim Wenders și Robert Redford. Ultimul ei film de dinaintea Songs of Earth este Self Portrait (2020), pentru care a primit nu mai puțin de 7 premii internaționale. În 2022 a primit premiul Anders Jahre Culture, cea mai importantă distincție în Norvegia pentru eforturile în domeniul cultural, alături de nume precum Joachim Trier, Deeyah Khan și Nils Gaup.

„Peste trei săptămâni începe ce-a de-a doua ediție LYNX Festival și abia aștept! Am vorbit despre cum unul dintre obiectivele acestui proiect este acela de a trezi curiozitatea oamenilor pentru natură și pentru protejarea ei, despre cum a cunoaște este cea mai rapidă cale către a iubi și către dorința de a ocroti. Anul acesta, complementar filmelor educative cu care v-am obișnuit, aducem două experiențe cinematografice diferite. Prima dintre ele este producția care va deschide festivalul, Songs of Earth, propunerea Norvegiei la Premiile Oscar, o meditație profundă asupra relației om-natură privită din perspectiva ciclului universal al vieții. Sperăm că filmul va inspira publicul către reflecție interioară cu privire la ceea ce trăim atunci când contemplăm natura și care este locul nostru în cadrul ei. Cea de-a doua experiență este producția BBC Earth, Antarctica, narată de cunoscutul actor britanic Benedict Cumberbatch, un film 3D care propune spectatorului o călătorie imersivă într-una dintre cele mai aspre și izolate regiuni geografice din lume. Totul sub premisa pertinentă conform căreia ceea ce se întâmplă acolo ne impactează pe noi toți. În spiritul acestei idei care conectează, închei spunând că vă așteptăm la Brașov!”, a declarat Matei Truța, directorul festivalului și vicepreședintele Asociației România Sălbatică.

Antarctica (r. Fredi Devas) este un documentar uluitor despre unul dintre cele mai misterioase teritorii ale Terrei – cel mai rece, cel mai uscat și cel mai vântos loc de pe Pământ, dar în care numeroase viețuitoare prosperă. Deși atât de izolate de noi, Antarctica și Oceanul de Sud care o înconjoară, au un rol vital pentru întreaga planetă, reglând curenții oceanici, nivelul mărilor și reținând cantități enorme de carbon. Va fi nevoie de cooperare și colaborare la nivel mondial pentru a le proteja și pentru a asigura sănătatea viitoare a planetei noastre. Toate acestea sunt povestite cu vocea actorului Benedict Cumberbatch, cunoscut publicului larg pentru rolurile sale din filme precum Doctor Strange, The Imitation Game și The Hobbit.

Un alt eveniment important din programul celei de-a doua ediții a LYNX Festival îl reprezintă vernisajul expoziției și ceremonia de premiere a celei de-a XV-a ediții a Concursului internațional de fotografie de natură Milvus Photocontest, cel mai important concurs de fotografie de natură din România, organizat de Grupul Milvus (Asociația de Protecție a Păsărilor și Naturii) și Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România). La ediția de anul acesta s-au înscris în concurs un număr de 235 fotografi, din 38 de țări, cu nu mai puțin de 1.600 de imagini, distribuite în categoriile Natură, Viața Sălbatică, Natura României și Junior. Juriul de anul acesta a fost format din fotografii de natură Dan Dinu, Dorin Bofan, Kerekes István, Daniel Mîrlea și Zoltán Gergely-Nagy.

Anul trecut Marele Premiu a fost acordat lucrării intitulate „Sorry sight”, a fotografului Lalith Ekanayake din Sri Lanka, o imagine cu un impact emoțional puternic – elefanți indieni în căutare de mâncare printre movile de gunoaie și deșeuri.

„Deși când am aflat inițial de acest concurs, intenția mea era să mă număr la un moment dat printre câștigători, din 2022 am ajuns să fac parte din echipa de organizare, ca manager al concursului. O decizie pe care nu o regret, pentru că alături de o echipă extraordinară ne propunem să sărbătorim în fiecare an nu doar frumusețea lumii naturale, ci și poveștile și emoțiile surprinse prin obiectivul fotografilor care participă la concurs. În premieră pentru ediția din acest an am introdus o categorie dedicată exclusiv fotografilor sub 16 ani, gândită cu scopul de a-i încuraja să își exprime creativitatea și să își urmeze pasiunea.”, a declarat Mircea Sasu, managerul concursului.

 

Programul complet al festivalului, precum și biletele pentru proiecții și evenimente vor fi disponibile în curând.

***

Proiectul România Sălbatică a luat naștere în 2010, la inițiativa fotografului de natură Dan Dinu, iar printre proiectele realizate se numără cel mai amplu documentar despre natura României, lansat în 2021 și multi-premiat în festivaluri naționale și internaționale, numeroase proiecții speciale cu scop educativ, expoziții de fotografie organizate în România și străinătate, un album de fotografie unic tipărit în 9.000 de exemplare din care aproximativ 10% au fost donate pentru a sprijini educația, o aplicație mobilă cu peste 6.000 de utilizatori și o comunitate online interactivă de aproape 150.000 de utilizatori. Din 2022 inițiativa a luat forma unei Asociații, având ca scop conservarea naturii prin informarea și educarea oamenilor cu ajutorul fotografiei și filmului documentar.

FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România) a fost înființată în 2015 cu scopul de a dezvolta și promova domeniul fotografiei de natură și de a sprijini conservarea zonelor naturale prin implicarea membrilor în proiecte ce vizează arta fotografică și protecția mediului. Din asociație fac parte unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați fotografi autohtoni, iar cei peste 130 de membri sunt implicați în diverse proiecte de conservare a naturii. Asociația a susținut până acum 5 expoziții naționale itinerante în aer liber.

***

Festival organizat de Asociația România Sălbatică, Asociația FORONA și Grupul Milvus.

Cu sprijinul: Conservation Carpathia, Garanti BBVA, Wildlife Management Consulting

Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Consiliu Județean Brașov, Centrul Cultural Apollonia, Cinema City, Tipografia, JUNO Wine Garden, Carpathian Sport, Euro Educational, Omelett,  Micomis Travel, DeMedia