Social

Litoralul pentru toți: Vacanțe ieftine la mare în România

Spread the love

 

 

Turism social prin programul „Litoralul pentru Toți poate fi numit și o șansă de vacanță pentru toți cetățenii

Într-un context economic în care accesul la experiențe de vacanță poate părea un lux rezervat doar unei anumite categorii sociale, programul „Litoralul pentru Toți” înflorește ca o oază de oportunități pentru toți cetățenii, indiferent de venituri sau alte restricții financiare. Inițiativa, care și-a pus amprenta asupra litoralului românesc, nu doar că promovează turismul social, dar își propune să facă turismul mai accesibil și mai incluziv pentru toți.

Programul „Litoralul pentru Toți” se dovedește a fi benefic nu doar pentru turiștii cu venituri reduse sau alte restricții financiare, ci și pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale sau care se află la o anumită vârstă. Deoarece marea și aerosolii marine au proprietăți terapeutice recunoscute, sejururile în stațiunile de pe litoralul românesc în cadrul acestui program pot aduce beneficii semnificative pentru sănătatea acestor categorii de persoane. Aerul marin, bogat în aerosoli și ionizat negativ, poate ajuta la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni respiratorii, precum astmul sau bronșita. De asemenea, plimbările pe plajă și expunerea la soare în mod moderat pot contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate și la reducerea nivelului de stres, oferind astfel o experiență revitalizantă și terapeutică pentru aceste persoane.

Scopul acestui program nu este doar acela de a umple hotelurile și plajele cu turiști, ci mai degrabă de a deschide porțile către lumea  vacanțelor pentru fiecare cetățean român. Într-o societate în care disparitățile economice pot crea bariere în calea accesului la experiențe de vacanță, „Litoralul pentru Toți” vine ca un răspuns pozitiv, oferind posibilitatea tuturor categoriilor sociale să se bucure de frumusețea și resursele oferite de litoralul românesc.

Una dintre cele mai notabile aspecte ale acestui program este subvenționarea cazării și a altor servicii turistice. Prin intermediul unor oferte speciale și discounturi semnificative, turiștii pot beneficia de șederi la hoteluri de 2, 3 și 4 stele la prețuri accesibile. De la oferte cu mic dejun sau all-inclusive, până la tarife pentru orice buzunar, programul „Litoralul pentru Toți” face ca visul unei vacanțe la mare să fie mai aproape de realitate pentru mulți.

La o simplă căutare pe internet am descoperit o mulțime de oferte, dar ce mi-a atras atenția a fost organizarea pe stațiuni a celor de la litoralulromanesc.ro

Câteva locații care au reușit să îmi atragă atenția au fost:

Sonio Boutique Mamaia   clasificare 3 stele – preț camera la aprox 220 lei/noapte

Uranus Eforie Nord  – clasificare 3 stele  – 466 lei/ camera – perioada 31 Mai – 6 Iunie – Camera dubla family cu balcon ( la 77 lei camera pe noapte pare a fi un chilipir)

Hotel Opal Jupiter   – clasificare 3 stele  – 667 lei/ camera – perioada 01 – 08 Iunie – Camera dubla  ( la 111 lei camera pe noapte pare a fi un chilipir)

cu siguranță sunt mai mult mai oferte, locații și promoții atractive (piscină, sezlong, multiple opțiuni de masă)  dar IMPORTANT ! trebuie să reții că acest program se desfășoară în anul 2024 în perioadele 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, ceea ce îl face perfect pentru cei care doresc să își petreacă sejurul la mare în extrasezon, atunci când stațiunile și plajele sunt mai libere, dar totuși incălzite de soare.
Totodată, pe principiul MORE IS LESS cu cât stai multe nopți cu atât e mai ieftin, ceea ce ar trebui să fie un lait motiv să stai și să te bucuri de vacanță

De-a lungul anilor, „Litoralul pentru Toți” a devenit un pilon al turismului românesc, cu ediții care se desfășoară în fiecare primăvară și toamnă. Atrăgând un număr impresionant de turiști din toate categoriile de vârstă și sociale, acest program nu doar că alimentează economia locală, dar contribuie și la creșterea incluziunii sociale.

În final, programul „Litoralul pentru Toți” nu este doar o inițiativă de turism, ci este o manifestare a solidarității și a dorinței de a face o schimbare pozitivă în societate. Încurajând accesul la experiențe de vacanță pentru toată lumea, acest program aduce un zâmbet pe fețele multor oameni și inspiră speranță într-un viitor mai incluziv și mai echitabil pentru toți.

………….Informații esențiale……………..

Programul „Litoralul pentru Toți” este o inițiativă susținută de autoritățile locale și agențiile de turism partenere, care își propune să ofere oportunități de vacanță accesibile și de calitate pe litoralul românesc.

În fiecare an, se stabilesc perioadele de desfășurare, între 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, în timpul cărora turiștii pot beneficia de tarife reduse și alte facilități speciale la hoteluri și alte unități de cazare, prin colaborarea dintre autorități și sectorul privat al turismului.

Agențiile de turism promovează și facilitează rezervările pentru pachetele speciale destinate acestui program, iar locațiile participante sunt selectate cu atenție, având în vedere criterii precum calitatea serviciilor, infrastructura și capacitatea de cazare.

Subvențiile acordate de către autorități sau alte organizații implicate sunt menite să reducă costurile de cazare și alte servicii turistice, iar hotelurile și alte unități de cazare sunt compensate parțial pentru tarifele reduse oferite turiștilor în cadrul acestui program.

În paralel, pentru a proteja mediul înconjurător și să promoveze practici sustenabile, autoritățile și operatorii turistici sunt implicați în programe de protecție a mediului, precum gestionarea deșeurilor, conservarea biodiversității și educarea turiștilor despre practici ecoturistice responsabile. Astfel, se promovează utilizarea resurselor naturale în mod sustenabil și minimizarea poluării pentru a proteja frumusețea și sănătatea ecosistemelor litorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *