Fără categorie

ȚAPINARII: România are trei mari vedete – Elvis Presley, Madonna și Frank Sinatra

Spread the love

TapinariiSunt răi de gură, cinici, dar cred că într-o țară croită strâmb, ca România, doar râsul mai poate îndrepta ceva – nu neapărat moravurile. Cum văd băieții de la Țapinarii situația geopolitică, economică și muzicală din minunata noastră țărișoară v-o spun chiar ei și n-ar fi rău să-i ascultați – nu doar când cântă.

 Albumul vostru se intitulează ”Visul românesc”. Nu era mai corect și mai realist să-i spuneți ”Coșmarul românesc”?

Nicidecum. Americanii au preluat de la noi definitia de „tara a tuturor posibilitatilor” Romania este o tara minunata in care se regasesc toate formele de relief, doar ca altii au munti mai mari iar marile sunt mai albastre. Insa ale noastre sunt cele mai frumose pentru ca sunt ale noastre.Romanii sunt foarte exigenti, ceea ma face sa ma gandesc ca daca reusesti sa-i cuceresti pe romani poti cuceri pe oricine. Artistic vorbind. Nu are legatura cu geo politica.Iar noi incercam de 14 ani sa cucerim partea frumoasa a publicului din Romania.Asa cum citititorii Academiei Catavencu sunt mai inteligenti decat ai lor si publicul nostru este mai inteligent decat al lor.

Unul dintre hiturile Țapinarii, ”Sunt fericit” a fost preluat de fanii Stelei ca un fel de imn. V-a dat și Becali acolo o bere, o brânză, mai ales că acum presupun că și el e fericit și se simte bine?

Noi nu suntem microbisti, dar nici ipocriti sa spunem ca nu suntem mandri ca se canta „Sunt Fericit” pe stadion. Visam cu ochii deschisi la ziua in care vom umple prin propriile puteri Arena Nationala pentru un concert Tapinarii  Nu l-am cunoscut pe Becali, dar am fost la un antrenament al Stelei si am daruit discuri tuturor jucatorilor si staff ului tehnic al Stelei.Iar ei ne-au daruit tricouri.

Lumea zice că sunteți misogini și cinici când e vorba de amor. N-aveți probleme cu fetele, pe la concerte?

Piesele nostre sunt considerate misogine de catre publicul neavizat si fara simtul umorului. Noi nu suntem nici pe departe misogini. Cantecele noastre de dragoste sunt putin altfel. Desprinse din viata – realiste, ironice si autoironice exact ca intr-o casnicie in care se comunica deschis.Intr-o relatie normala exista si declaratii de dragoste dar si mici reprosuri pe care noi le surprindem in cantece. In viata nimic nu este liniar si atunci de ce cantecele de dragoste trebuie sa aiba o doza letala pentru diabetici.Avem foarte multe fane care canta cu noi in concerte mai ceva ca baietii. Explicatia este simpla – femeile istete nu au de ce sa tolereze pitzipoancele.

Vă salutați fanii cu “Bună seara, stimaţi intelectuali”. La cum pleacă medicii, profesorii și inginerii din România, nu vă gândiți că în câțiva ani nu prea o să mai aveți pe cine saluta?

Pai mai devreme visam sa umplem Arena Nationala 🙂 – iar asta se putea doar daca se intorceau ceilalalti. Noi suntem o formatie care comunica cel mai bine cand este pusa in contextul potrivit cu oamenii potriviti. Cel mai mult cantam in cluburi ce au in program concerte originale, teatru si stand up. Asa ca daca avem intr-un club 100 de oameni cu care putem comunica, suntem fericiti. Realist vorbind vom avea mereu acest public in orice oras universitar din Romania. Dar oricum se circula liber, nu ne poate impiedica nimeni sa cantam si pentru romanii din strainatate.De altfel suntem in discutii pentru concerte in Londra si Dublin.

Aveți o melodie care se intitulează ”Ești frumoasă, dar te strică fața”. V-ați gândit la o vedetă anume, când ați compus-o?

Ne-am gandit la fetele superficiale si artificiale din toate punctele de vedere.

Cum v-ați caracteriza: critici, cinici sau hateri?

Critici. Dar intotdeauna constructiv, cu argumente si exemple. Daca nu ne-a placut ceva, am venit cu varinata noastra pe care am supus-o dezbaterii Daca publicul este de acord cu noi – canta cu noi. 🙂

Ați colaborat cu artiștii precum Ada Milea sau trupa Fără Zahăr. Dacă vi s-ar propune o colaborare cu Florin Salam ați accepta, că ăsta a cântat și cu Bregovici!?

Nu credem in asocierile contrastante doar de dragul asocierii si senzationalului. Am colaborat prieteni cu care suntem pe aceeasi lungime de unda, cu care impartasim aceleasi valori – Florin Piersic jr, Florin Chilian, Alina Manole, Daniel Iancu, Cosmin Vaman, Mihnea Blidariu – Luna Amara, Ovidiu Mihailescu, Marius Matache. Din fericire sunt atat de multi oameni frumosi cu care ne-ar placea sa colaboram incat avem ce face pana la aniversarea de 50 de ani de Tapinarii. Deocamdata ne luam „buletin de Bucuresti” in curand vom aniversa 14 ani.

Cine-i de vină că folkul alternativ, pe care-l reprezentați, n-are în România fani câți au Bănică Jr, Smiley sau Pepe: impresarii, publicul sau voi, că nu mâncați ce fructe trebuie?

Romania are 3 mari vedete – Elvis Presley, Madonna si Frank Sinatra. Nu este nimeni de vina.Astea sunt vedetele noastre. Noi incercam sa venim cu alternativa, dar e nevoie de timp.Timpul le va rezolva pe toate.Norocul nostru este ca am inceput de tineri, deci s-ar putea sa ne incadram.

Cum vedeți România peste zece ani: cântăm country sau Katiușa?

Imnul Romaniei  va fi „Sunt Fericit” de la Tapinarii

AUTOR: Eugen Cismasu

Moment musical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.