Fără categorie

blogger rural la Prundu printre trandafiri, becuri ecologice si zeci de zambete!

Spread the love

11147891_10205801835938077_8626426729482107904_nAm fost la Prundu alaturi de Enel, Recolamp si RanEvents Comm. Scopul si durata vizitei ? Enel Romania alaturi de Primaria din Prundu au organizat o campanie de schimbare a becurilor clasice din gospodarii cu becuri economice Philips a caror putere variaza intre 840 si 1280 lumeni dar care consuma sub 30 de Wati.

Mai mult, reprezentantii primariei le-a vorbit localnicilor despre eficienta lampilor cu LED, unde se folosesc lampile LED si modul in care acestea functioneaza. Practic vorbim de becuri a caror tehnologie se bazeaza pe arderea la nivel molecular a gazelor rare precum Xeon, Argon, Kripton. Mai mult decat atat, sunt eco friendly pentru ca aceste becuri nu au in compozitia lor mercur si cadmiu, metale tranzitionale foarte toxice.

➡ Cum a fost actiunea?

magazin1Reprezentantii Enel in parteneriat cu primaria din Prundu au strans satenii din localitate in salea de sport din comuna. Aici, localnicii care veneau cu patru becuri clasice primeau in schimbul lor patru becuri ecologice de putere mare si consum mic.

Becurile colectate de la cetateni au fost stranse de catre RecoLamp pentru o colectare responsabila. Practic oamenii din comuna au primit si educatie ecologica si consultanta. Au fost cazuri de familii care au cerut ajutor cu privire la cum sa-si ilumineze spatiile de locuit. Actiunea a avut mai multe directii pentru ca e important ca fiecare persoana sa inteleaga importanta folosirii energiei electrice cat mai eficient, dincolo de costuri si de valoarea facturilor.

➡ De ce sunt mai eficiente becurile ecologice? 

Pentru cei ce nu stiu, doar 15% din energia consumata de becurile clasice cu filament este iluminare, restul se transforma in energie termodinamica datorita particulelor de mercuri, cadmiu si altor metale fluorescente, pe sistemul sigurantelor de radiator electric.

Becurile ecologice distribuite de Enel au o durata de viata cuprinsa intre 6 si 10 ani, un consum redus de energie si nici nu se incalzesc, toata energia este folosita DOAR pentru iluminat.

Concret, becurile Enel consuma cu pana la 80% mai putina energie decat becurile clasice si pot ilumina o gospodarie fara sa fie stinse intre 6.000 si 15.000 de ore fata de 900 de ore cat rezista becurile cu filament.

anunt-card-nou

Pentru cei ce doresc o gama variata de corpuri de iluminat, magazinul online MagicLed pune la dispozitia clientilor mai multe pachete atractive. Practic, pcei ce vor si alte produse de iluminat bazate pe tehnologia LED pot comanda pachete de minim 350 de lei si vor avea transportul GRATUIT.

0 gânduri despre „blogger rural la Prundu printre trandafiri, becuri ecologice si zeci de zambete!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.