Picture frame on a wall with Scandinavian home interior
Atelier de Idei

 4 trucuri de care să ții cont când decorezi o garsoniera mică

Spread the love

Din ce în ce mai multă lume alege să locuiască într-o garsonieră, deoarece există avantajul unui preț mai mic, mai ales în orașele mari cum ar fi București sau Cluj, acolo unde chiria pentru un apartament cu două sau trei camere este destul de mare. Însă, dezavantajul unei garsoniere este spațiul limitat ce va îngreuna destul de mult procesul de amenajare interioară. De aceea venim în ajutorul tău și-ți prezentăm 4 trucuri de care trebuie să ții cont când decorezi o garsonieră mică:

  1. Alege piesele de mobilier potrivite

O primă provocare constă în alegerea pieselor de mobilier potrivite pentru această locuință. În primul rând, va trebui să te limitezi doar la ce este esențial, cum ar fi un pat, un șifonier, o comodă, eventual și un birou, doar în cazul în care încă lucrezi de acasă. Optează pentru mobilier bine compartimentat, cu multe sertare pentru a-ți depozita lucrurile fără să le lași la vedere. Pentru a mai salva din spațiu, îți propunem să alegi o canapea extensibilă, iar masa din bucătărie poate fi doar un blat. Un truc important este să alegi piese de mobilier în aceeași culoare și stil, asta va crea ideea de continuitate.

  1. Optează pentru stilul minimalist

Mai mult decât un stil de amenajare interioară, minimalismul este un stil de viață ce te învață cum să scapi de obiectele nefolositoare din viața ta și să folosești doar strictul necesar. Stilul minimalist în design interior se diferențiază prin culori și mobilier specific, fiind caracterizat de simplitate și totodată modernitate. Acestea pot fi integrate și în garsoniera ta, astfel apelează la combinația de nonculori alb-negru, acoperă podeaua cu lemn în nuanțe neutre și integrează cât mai multe piese geometrice.

  1. Folosește-te de pereți

Poate cea mai grea misiune când vine vorba de amenajarea garsonierei de mici dimensiuni este să nu dai impresia de spațiu sufocat. Așadar, după ce ai epuizat fiecare colțișor, nu uita că te poți folosi și de pereți. Înlocuiește biblioteca masivă cu trei rafturi suspendate pe care să expui câteva cărți sau plante decorative. În plus, adaugă un tablou canvas abstract, de la pepanza.ro, și o oglindă pentru a da impresia de spațiu mai mare și astfel vei avea un spațiu intim și drăguț decorat. Nu uita, fii chibzuit și nu exagera, poți pica în cealaltă extremă în care să simți că toate obiectele cad peste tine.

  1. Ai grijă la culorile folosite

Din fericire, există numeroase trucuri pe care le poți pune în practică când vine vorba de amenajarea garsonierei mici printre care se numără și culorile. Paleta de culori aleasă cât mai bine va crea o iluzie optică ce va mări vizual spațiul. Alege aceeași culoare pentru toate piesele de mobilier, astfel nu vei crea impresia de dezordine și optează pentru culori neutre cum ar fi bej, roz pal, gri. Și nu uita, culorile pot avea un efect destul de puternic asupra stării tale de spirit, așa că nuanțele neutre sunt ideale și pentru o stare de liniște și un somn profund și liniștit.

În concluzie, ai mare grijă când vine vorba de amenajarea garsonierei mici, deoarece este mult mai dificil decât crezi să obții un decor aerisit și plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.