Atelier de Idei, Social, Tineri

Teatrul Tudor Vianu te invita la premiera piesei – Femei, în regia lui Vlad Basarabescu

Spread the love

Teatrul Tudor Vianu prezintă în premieră spectacolul Femei duminică, 27 februarie, de la ora 18.30. Spectacolul Femei în regia lui Vlad Basarabescu este o adaptare după piesa de teatru “Women of Manhattan” scrisă de John Patrick Shanley și spune povestea a trei femei ajunse aproape de criza vârstei de 30 de ani.


Olga, Meda și Rebeca sunt trei femei, prietene foarte bune, pe cât de diferite pe atât de asemănătoare, ale căror vieți sunt presărate de tipicele drame feminine. Într-o seară a fetelor ajung să își dea seama că viețile lor de succes nu sunt chiar atât de “roz” și că fiecare este nefericită în felul ei. Cum pot rezolva problema? Printr-o explozie de feminitate presărată cu mult umor și cu situații în care orice femeie se poate regăsi, indiferent de vârsta.

Cele trei prietene își deschid sufletele și, pentru o oră, îi poartă pe spectatori într-un rollercoaster sentimental care ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns!

„Spectacolul Femei în regia lui Vlad Basarabescu este unul curajos; este o ușoară combinație între nebunie și luciditate, la care s-au adăugat multă feminitate și candoare. Mă bucur pentru aceste trei actrițe talentate și îi invit pe spectatori să le cunoască.” – Oana-Maria Dragne, manager Teatrul Tudor Vianu.

„Adevărata provocare a fost ca timp de 30 de zile să lucrez într-un context dominat de femei. Trei personalități diferite, care răspund și acționează diferit. Trei femei care au reușit să-și transpună propriile trăiri în niște personaje remarcabile. Nu mi-a fost greu să fac această distribuție. Încă de la prima lectură fiecare s-a identificat cu personajul pe care urma să-l joace, iar ceea ce este și mai remarcabil, este faptul că mi-au permis să pătrund în profunzimea lor, reușind astfel nu doar să punem în scena un spectacol, ci și să radiografiem mici părți din viața lor.

Femei a luat naștere în perioada în care lumea teatrului a fost zdruncinată, perioada în care tot ce ne-a rămas a fost speranța că vom juca din nou. Ca femeie, nu ai cum să nu te regăsești în tipologiile personajelor, iar ca bărbat e imposibil nu fi interacționat cu măcar cu una din tipologii, deci sunt tentat să cred că acest spectacol se adresează tuturor. Oana-Maria Dragne a văzut potențialul acestui spectacol, oferindu-ne oportunitatea de a-l adăuga în repertoriul Teatrului Tudor Vianu. Vă aștept să vedeți cum m-am convins că femeile chiar sunt de neînțeles.” – Vlad Basarabescu, regizorul piesei de teatru Femei.

Femei
Regia: Vlad Basarabescu
Scenografia: Mădălina Mihai
Distribuția: Diana Iorgu, Irina Tocănel, Ana-Maria Fasolă
Pian: Șerban Chițu
Light design: Alexandru Bibere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.