Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social, Tineri

2nd Second Chance Store – Pentru ca moda avea nevoie de un reset sustenabil

Spread the love

In contextul in care vorbim de schimbarile climatice si sustenabilitate world wide, industria fashion are nevoie de o schimbare de mindset si paradigma.  Altfel spus, sustenabilitatea și economia circulară sunt două lucruri din prezent în care investesc atât companiile, cât și clienții, iar același lucru se aplică și în industria modei.

Putini stiu de exemplu ca reutilizarea unui produs fashion salvează 82% din amprenta lui de carbon, iar ultimele analize economice arata ca industria de fashion resale ar putea crește semnificativ în următorii ani, iar până în 2025 aceasta poate ajunge la 77 de miliarde de dolari.

In acest peisaj care abia prinde contur, a aparut si conceptul 2nd Second Chance Store. Un coffee place cozy and more. Dar povestea lui o vom afla de la Petrisor Ionescu.

➡ Salut. Cum si cand s-a nascut conceptul SecondChanceStore?

Salut, în urma unui periplu prin centrul Europei, care a avut ca baza locativa capitala Cehiei, Praga, am fost convins de soția mea sa vizitez un magazin cu produse second hand. A fost o noutate pentru mine deoarece trăiam cu idei preconcepute legate de acest tip de afacere.
Din fericire mi-a fost dat sa descopăr ca exista o varianta prin care poți oferi calitate, igiena și respect și prin vânzarea acestor tip de articole, dar respectând câțiva pași destul de simpli, dar foarte necesari pentru a ajunge sa convingi și oamenii care nu gusta neapărat conceptul.
Pe scurt #2ndSecondChanceStore inseamna articolele vestimentare de tip resale shop sau outlet, reigienizate și călcate, atmosfera plăcută creata prin mirosuri plăcute, muzica bună, mici atentii din partea casei, loc de odihna și recreere pentru oaspeți și însoțitorii acestora, mini librarie si zone de cafea si lectura.

➡ Ce fel de haine gasesc clientii aici? Ce branduri? Din ce tari sunt aduse?

Am început cu importuri din Marea Britanie și plănuim sa extindem aria de acoperire în urma unor vizite ce urmează a fi făcute la alți furnizori de lucruri de calitate din Belgia, Germania și eventual Franța. Lucram permanent pentru actualizarea standurilor din magazin cu articole unicat de colecție, haine de brand recunoscute la nivel mondial precum Givenchy, Phillip Plein, Boss, Valentino, Gucci, Versace și articole de cea mai buna calitate dedicate și cumpărătorului cu buget mai mic de cheltuit pentru actualizarea garderobei. Si in plus e si un mod mult mai sustenabil de a arata bine si a arata ca iti pasa de planeta.

➡ Am observat ca in magazin sunt si accesorii si genti din pluta din Portugalia. Care e povestea lor?

Ai un spirit atent la detalii! Intr-adevar, accesoriile de pluta importate din Portugalia au ajuns la noi în magazin, și cel mai probabil se vor regăsi o buna perioada de timp, deoarece intenționăm sa mai importam, pentru ca am acordat o a doua sanza unei afaceri începută inițial de o amica îndrăgostită de Portugalia și de pluta de acolo, dar care din păcate a trebuit sa schimbe domeniul de activitate din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse o buna bucata de vreme.
Am incorporat brandul amicii mele în conceptul nostru „2nd” și se bucura deja de succes.

➡ Si pentru ca vorbim de un concept de resale sustenabil, ce alte surprize mai gasesc oamenii aici? Am inteles ca exista si un spatiu de lectura si de servit prosecco si alte bauturi?

Shopingul se distinge de alte activități de rutina deoarece este considerat a fi chiar terapeutic. Si atunci am decis sa accentuam sentimentul de relaxare la shoping adăugând și un mic colt de cafenea si o microbiblioteca care îți oferă o carte la citit în locație sau acasă. Surprizele dulci făcute de staff-ul nostru clienților contribuie de asemenea la starea de bine pe care vrem sa o oferim celor care me trec pragul.

➡ Ce mesaj ai pentru cei care vin pentru prima data intr-un magazin de tip resale shop.

Trebuie sa încercați! Nu puneți etichete ….facem noi asta, dar o facem pentru lucrurile care vor ajunge la voi în dulap. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.