Divertisment

KINOdiseea – ediția aniversară a Festivalului Internațional de film la București, între 11 – 15 octombrie

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Între 11 și 15 octombrie, Bucureștiul se pregătește să găzduiască cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, un eveniment cinematografic cu o tradiție bogată și un palmares impresionant. Cu o selecție variată de filme pentru toate vârstele și gusturile, precum și ateliere, spectacole și proiecții de scurtmetraje, acest festival promite o săptămână plină de divertisment și inspirație pentru toți iubitorii de cinema.

Locurile de desfășurare ale festivalului includ Cinema Gloria și Cinema Luceafărul, dar și locații neconvenționale precum Prăjitoria Buimac, Liceul Internațional București, Școala 149 și Grădinița 160 din sectorul 3 al orașului.

Cu o ofertă vastă de filme, festivalul se desfășoară în trei secțiuni distincte:

1. Competiția Junior – Această secțiune aduce în prim-plan filme premiate la festivaluri importante pentru publicul tânăr din întreaga lume. Printre filmele din competiție se numără:

  • Zâna florilor și trolul de piatră: O poveste plină de magie despre o zână a florilor și un trol de piatră, care ne învață despre prietenie și curaj. Filmul a fost nominalizat la Annecy International Animated Film Festival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Katak – Beluga curajoasă: O aventură plină de acțiune despre un beluga curajos care pleacă într-o călătorie periculoasă spre Marele Nord. Filmul a câștigat Premiul pentru Cea Mai Bună Animație la Canada China International Film Festival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Aventurile lui Jules în lumea lui Asha: Povestea unui băiat și a aventurilor sale într-o lume misterioasă din Quebecul anilor 1940. Filmul a câștigat premii importante la Montreal International Children’s Film Festival și Giffoni Film Festival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Abbababb: 12 ore până la distrugere: O poveste captivantă despre un grup de copii care se implică într-o aventură în vara anului 1980, în Islanda. Filmul ne aduce în prim-plan aventura, muzica și unitatea, într-o luptă între bine și rău.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Vremea secretelor: O poveste biografică și plină de comedie despre aventurile copilăriei lui Marcel Pagnol în Provența. Filmul a fost nominalizat la International Film Music Critics Award.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Panorama – Această secțiune aduce în atenție filme care oferă o perspectivă diversă asupra cinematografiei pentru publicul tânăr:

Mavka. Zâna Pădurii: O poveste magică despre o zână a pădurii care se îndrăgostește de un tânăr muzician uman. Un film plin de aventură și magie potrivit pentru întreaga familie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantoma din Canterville: O comedie animată despre o fantomă bântuită care așteaptă de secole să fie eliberată de un descendent curajos. Filmul aduce un amestec de umor și aventură într-o atmosferă fantastică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detalii despre program și rezervări pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului kinodiseea.ro și pe pagina de Facebook KINOdiseea.

Festivalul KINOdiseea este un eveniment cultural de excepție, susținut de Primăria Sectorului 3 și Centrul Național al Cinematografiei, și face parte din programul „București acasă 2023” oferit de Primăria Municipiului București prin ARCUB. Acest festival este o oportunitate unică pentru publicul tânăr și întreaga familie de a se bucura de filme de calitate, de a descoperi povești captivante și de a experimenta magia cinematografiei.

KINOdiseea se afirmă ca cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și de Est, fiind membru al ECFA – European Children’s Film Association. Cu peste 150.000 de participanți în cele 14 ediții precedente, festivalul a adus bucuria și magia filmului în inimile copiilor și a adulților din București și din întreaga țară. Așadar, pregătiți-vă să vă bucurați de experiența unică oferită de cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Film KINOdiseea, între 11 și 15 octombrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *