Divertisment

„Foxfinder” de Dawn King, premieră la Teatrul EXCELSIOR

Spread the love

„Foxfinder” de Dawn King, în regia lui Rachel O’Riordan,văzut, în avanpremieră, recent pe scena Teatrului Excelsior din București într-o producție captivantă și plină de tensiune

Premierele oficiale vor fi în datele de 7 și 8 mai 2024, ora 19:00.  Pentru toate aceste reprezentații biletele sunt deja puse în vânzare pe website-ul instituției, www.teatrul-excelsior.ro.

Spectacolul începe în tăcere, iar privirile fermierului Samuel Covey (Bogdan Nechifor) și ale soției sale, Judith Covey (Dana Marineci), sunt fixate în față, în așteptarea temutului vânător de vulpi, William Bloor (Dan Pughineanu). Cu ferma lor aflate în pragul închiderii din cauza unei presupuse infestări cu vulpi, atmosfera este încărcată de suspans și anxietate.

Dan Pughineanu aduce în rolul lui William Bloor o prezență fermă și enigmatică, iar Bogdan Nechifor și Dana Marineci impresionează în pielea cuplului Covey, transmițând cu intensitate disperarea și lupta lor pentru supraviețuire.

Cu toate că producția este realizată într-un mod impresionant, regizorul Cristi Juncu reușește să creeze o atmosferă întunecată și tensionată, care păstrează spectatorii cu sufletul la gură pe tot parcursul spectacolului.

Scenografia lui Cosmin Ardelean aduce pe scenă un peisaj rural sumbru și amenințător, iar muzica compusă de Cristina Juncu completează perfect atmosfera înspăimântătoare a piesei.

Cu toate acestea, un punct slab al producției este lipsa unei conexiuni autentice între actori și personaje. Deși fiecare actor oferă o interpretare solidă, lipsește uneori profunzimea emoțională necesară pentru a da viață în mod complet universului distopic al lui King, dar sunt sigur că acest lucru se va disipa după următoarele reprezentații.

În concluzie, „Foxfinder” la Teatrul Excelsior este o producție vizionară și provocatoare care explorează teme importante precum manipularea, frica și responsabilitatea. Acest spectacol reușește să captiveze și să provoace publicul într-un mod inedit și captivant.

Poți citi mai multe aici   sau pe site-ul teatrului Excelsior

Distribuția
William Bloor – Dan Pughineanu
Samuel Covey – Bogdan Nechifor
Judith Covey – Dana Marineci
Sarah Box – Oana Predescu
Foxfinder – Visarion Udatu
Foxfinder – Iulian Sfircea
Foxfinder – Andrei Ionescu

Echipa de creație

regia – Cristi Juncu
scenografia – Cosmin Ardeleanu
muzica originală – Cristina Juncu
lighting design – Traian Marin
producător delegat – Camelia Moroianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *