Actualitate

Vrei sa te lansezi in cinematografie? Vrei sa faci seriale? Eu te ajut cu banii!

Spread the love

Salut Codrin,

Am aflat ca vrei sa faci in vara asta un serial documentar pe care sa-l incluzi intr-o campanie de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității din Delta Dunarii. Din ce mi-a povestit mama ta, serialul va avea 7 episoade info-documentare, fiecare a câte 52 de minute. Apoi am vazut si mailul de la tine. Am citit in el ca primul episod va introduce conceptul de biodiversitate, istoricul rețelei Natura 2000 în țara nostră și va prezenta siturile din bioregiunea Pontică. Urmatoarele 5 episoade vor prezenta bioregiunile Continentală, Panonică, Stepică și Alpină. Ultimul episod va fi unul de sinteză prezentând relația dintre dezvoltare durabilă și biodiversitate.

Intrebare, am aflat ca ai cheltuieli cu acest proiect, da-mi voie sa te ajut cu cateva sfaturi personale de unde sa faci rost de bani.

Am citit sinopsis-ul si stiu ca daca pastrezi schema din script, iar serialul va cuprinde  tot ce ai punctat, chiar ai nevoie de bani. Te va costa sa faci clipuri despre prezentarea generală a bioregiunilor, interviuri cu specialiști și reprezentanți ai comunităților locale, prezentarea habitatelor și a speciilor sălbatice, importanța, starea de conservare și particularitățile siturilor, prezentarea unor activități economice care nu afecteaza calitatea siturilor,  e mult de munca si ai nevoie de bani rapid, urgent si sigur.

IMG_0032-337x506Am aflat ca vei colabora cu regizorul Jon Grig iar scenariul este scris de Dan Mihai Vasiliu in colaborare cu iubita ta, studenta la UNATC la sectia de scriitura cinematografica. Am aflat ca te va ajuta si un ONG in promovare iar proiectul face parte dintr-o campanie mai amplă. E cumva vorba de aceeasi campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România ?! Stiu ca proiectul este finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”, dar ei nu acopera si partea de creatie asa ca stiu ca ai nevoie de bani.

Am aflat de exemplu ca proiectul este implementat de Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Ministerului Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversitate. Asa ca, pentru aceasta oportunitate apeleaza cu incredere la ei. Vei primi banii la timp si sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *