Fără categorie

Iulia Colan: La teatru se vine si in blugi! NU UITATI ASTA!

Spread the love

Iulia Colan este o steluta de mare inspirata de Shakespeare sa se hraneasca cu nisipul iluzoriu lasat in urma de publicul frenetic. Cu un tata actor, Iulia a prins de mica dragostea de teatru. A invatat intai sa joace teatru si apoi a invatat sa-si traiasca copilaria. Dupa cum marturiseste, Iulia nu a ales teatrul ci Karma a ales-o sa fie pe scena.

In 2009, soarta i-a suras pentru ca Iulia a primit premiul INTERSTUDIO din partea juriului de la Pitesti pentru rolul Martha dintr-o piesa dupa o adaptare de Albert Camus.  In prezent este actrita la Teatrul National Craiova si colaboreaza cu  compania de teatru TEATRULESCU. Mai multe puteti descoperi si pe site-ul cafenelei de teatru PLAY…Dar sa ridicam impreuna cortina…

Reporter: Cum ai ajuns pe scena?

Iulia Colan: Nu eu am ales teatrul. El m-a ales pe mine.:) Lasand gluma la o parte, nu am ales teatrul ca perspectiva de cariera, asta pentru ca, atunci cand am vrut pentru prima data sa fiu actrita, eram prea mica sa visez la o cariera. Aveam 5-6 ani si am vazut un spectacol in care juca si tatal meu si din momentul acela am vrut sa fiu actrita. Am ars etapa obisnuita prin care trec toti copiii la varsta respectiva: bucatar, pompier, doctor, macara..:) si toate cele spectaculoase specifice varstei.

Reporter: Care a fost cel mai greu rol din cariera ta si pana in prezent?

Iulia Colan: Nu as vrea sa fiu nedreapta fata de personajele mele si sa le impart in categorii de genul: greu/usor. Toate mi-au impus un asemenea respect incat nu-mi pot permite sa fac o ierarhie. Cel putin, nu inca. Toate imi sunt drage si grele.

Reporter: Iti aduci aminte de un moment amuzant anume de la repetitiile tale?

Iulia Colan: Sunt atat de multe si rad atat de mult la repetitii, incat as putea spune ca rolurile din spatele scenei in sine sunt un mare motiv de amuzament. A nu se citi o lipsa de seriozitate!!! Dar daca nu lasi loc si de zambet, atunci creatia devine arida si nu mai e creatie.

Reporter: Ce planuri ai pentru urmatoarea perioada?

Iulia Colan: Planurile pentru urmatoarele luni sunt cele pe care nu le-am avut nici la 16 ani. Sa nu-mi fac planuri. Sa am rucsacul gata facut acasa…ca cine stie unde si cat de repede trebuie sa plec undeva. Planul este sa las loc pentru tinerete…Asta de cand ma bantuie un citat: Tineretea este varsta la care mergem de-a-ndaratelea spre moarte. Apoi, intr-o buna zi, ne intoarcem cu fata spre ea. (‘Lupul si Catedrala’ – I.D.Sarbu).Nu vreau sa traiesc cu niciun regret. Nu vreau sa ma mustre Dumnezeu cand ne vom intalni, ca mi-a dat o viata care costa scump in <economia averii> lui, pe care am cheltuit-o fara cap.

Reporter: Stiu ca recent ai ajuns la Berlin. Poti sa povestesti mai multe despre acest subiect?

Iulia Colan: A fost o colaborare intre mai multe teatre din lume pentru a pune in scena cateva bucati dintr-o piesa contemporana de Dea Loher, un dramaturg contemporan de mare succes in Germania. Speram sa revenim la Berlin la toamna cu piesa terminata,sa ne revedem cu ceilalti colegi cu care am colaborat tare bine si sa vedem mai multe variante ale aceleiasi piese. O sa fie amuzant.

Reporter: Un mesaj pentru tinerii cititori presainblugi

Iulia Colan: Un mesaj pentru cititorii presainblugi? hmmm… sa nu renunte la blugi. Vor fi un <must> chiar si cand destinatiile noastre de vacanta vor fi pe Marte. Si sa vina la teatru! Nu-i nevoie sa puna tinuta de gala. Pe multi ii aud plangandu-se ca de aceea nu prea dau prin salile de teatru, ca nu au haine elegante. Nu-i nimic. Acceptam si blugi.:)

Interviu realizat de Bogdan Daradan

0 gânduri despre „Iulia Colan: La teatru se vine si in blugi! NU UITATI ASTA!”

  1. Pingback: URL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *