Fără categorie

TEDx 2011 Bucuresti – Nasterea unei lumi pe un hard de 200 terabiti

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Recunosc ca pana in prezent nu am participat la nici o conferinta TEDx. Am aflat despre acest subiect, am urmarit anumite discursuri pe youtube sau alte canale de video streaming, dar personal nu am ajuns la nici o conferinta. Numai ca azi lucrurile s-au schimbat.  Invitat la TEDx Bucuresti 2011 la Carturesti, am avut sansa sa „fiu lovit de camion„, cum imi place mie sa spun atunci cand sunt impresionat. Oamenii sunt foarte primitori, atmosfera e toata un amalgam de IQ si EQ bine proportionat, dar cel mai mult am fost impresionat de nivelul de cercetare de peste Ocean.

Cel mai mult am fost marcat de un tip de la MIT care, timp de 3 ani, a stocat pe un hard de 200 de terabiti imagini, inregistrari si filmari din casa sa. Poate unii dintre voi vor spune ca nu e nimic extraordinar sa te filmezi singur timp de trei ani. Dar partea interesanta nu s-a rezumat aici. Dupa acei trei ani, acel cercetator alaturi de colegii sai a interpretat acele date. Ce a obtinut!? O panorama 3D a paradigmelor comunicarii moderne. A aflat de exemplu modul in care copilul sau descopera limbajul si cuvintele contextualizand realitatea. A aflat incidenta anumitor cuvinte in anumite locuri, totul calculat cu algoritmi matematici. Iar schema a transpus-o la comunicarea globala iar rezultatul a fost fascinant.

Am incercat si eu sa redau in paint, folosindu-ma de „anti-talentul” in arta desenului virtual ceea ce acel cercetator a transpus in prezentarea sa. Cel mai simplu exemplu a fost dat de recenta conferinta de presa a lui Obama. In acel moment milioane de americani priveau in acelasi punct, iar dupa conferinta, prin intermediul facebook, myspace, etc, etc, etc, relatiile care s-au creat de la acea transmisie a socat pana si pe cercetatori.

Sper sa intelegeti ceva din schema mea, iar daca nu va invit maine, la carturesti sa descoperiti si sa aflati lucruri interesante de la oameni interesanti.

P.S.: Un teaser care sper sa va puna pe ganduri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *