Fără categorie

BIZZZZZZZZZZ…Everywhere!

Spread the love

Intotdeauna mi-au placut provocarile out of the box! De ce!? Pentru ca iti trebuie pe langa creativitate si putina nebunie! Toti exploratorii au avut acea nebunie de a iesi din cutia lumii lor! Sa nu uitam ca daca nu era Arhimede, Copernic, Magellan sau Einstein am fi stiut si azi ca Pamantul e plat, ca se invarte singur in centrul Universului, ca nu exista alte continente decat Europa si ca cea mai mare viteza ramane viteza umana…Asa cum marii exploratori au facut istorie, marii fizicieni au rescris istoria si BIZ a revolutionat piata de print-uri din zona de business prin revista BIZ. Asta pentru ca succesul nu trebuie scris cu litere fara numar. Sunt suficiente 3.

Prin urmare, la provocarea BlogalInitiative am decis sa ies din cutia blogosferei cu o campanie cu ecouri istorice – BIZZZZZZZZZZ Everywhere!

Provocarea – Promovarea revistei tiparite BIZ intr-o maniera WOW!

Obiective – Awareness & Engagement

Target– Manageri cu varste intre 25 si 45 de ani (Primary target). Tineri, antreprenori sau nu, bloggeri, jurnalisti, studenti. 20 -50 de ani target adiacent. Un public elevat, conectat web 2.0 cu perspective financiare.

Insight – Lumea iti ofera o multime de oportunitati de business. Ca sa afli, ca sa intelegi ai nevoie de o „cheie”, de un „DEX”, ai nevoie de CEVA diferit dar bun oricum, oriunde, oricand.

Scapa de cartile care nu te invata sa faci business ci doar sa pierzi timpul, scapa de cozile la intalniri anonime unde afli orice numai cum sa faci bani nu, scapa de vechiul tu pentru a crea noul BIZMAN.

Pozitionare – DE 10 ani revista BIZ da clasa publicatiilor Business Magazin, Forbes si Money Express conform BRAT.

Unique selling proposition (USP) – BIZZZZZZZZZZ…Everywhere! Nu intamplator sunt atat de multe litere de „Z„…Sunt 10:

10 ani de BIZ, 10 ani de „zvonuri” devenite realitate despre afaceri, web 2.0, marketing;

1o ani de „zdruncinaturi” la cursul Euro – Dolar, la Bursa;

10 ani de „zodii” norocoase sau nu in care s-au facut bani, profituri, cote de piata;

10 ani de „zori de zi”, de nopti nedormite si dimineti la birou;

10 ani de „zile” de profesionalism;

10 ani de „ziceri” ambalate in discursuri, interviuri, comentarii si editoriale;  

10 ani de „zel” jurnalistic;

10 ani de „zeama” de cerneala ce a curs pentru a scrie peste 180.000 de articole;

10 ani de „zicale”, de vorbe de duh ascunse in titluri, in coperti, in texte pentru viitor;

TEASING CAMPANIE  – BTL&Online (bloguri, site-uri, facebook, twitter, linkedin)

BTL&Online:

BIZZZZZZZZZZ Revelation Party – Esti antreprenor!? Vrei sa ajungi antreprenor!? Descurca-te singur la petrecerea BIZ.

O petrecere intr-o locatie selecta din Bucuresti unde totul e simplu. Mai exact, invitatii vor ajunge la locatie, unde se vor servi singuri cu bauturi, isi vor cauta locul rezervat, se vor ocupa de muzica de la un tonomat, iar echipa organizatorica BIZ va fi „sub acoperire” cu roluri de invitati, picoli, dj. Petrecerea va fi anuntata online si pe facebook si va demara practic campania BIZ.

BIZZZZZZZZZZ Everywhere va avea o pagina de facebook unde cititorii vor putea posta povesti despre ei si istoria BIZ, sau cum au facut istorie citind BIZ cum i-a influentat pe ei revista, ce numar le-a placut cel mai mult si se vor vota copertile BIZ pentru un concurs cu premii in produse brand-uite bizz si abonamente.

Pentru bloggeri un concurs in care trebuie sa posteze un articol care sa contina cat mai multe cuvinte cu litera z despre ei si legatura cu revista BIZ. Premii in bani si produse branduite.

Bannere interactive cu oameni – litere de „Z” intr-o redactie BIZ si cand interactionezi cu unul din ei fiecare isi spune povestea si te invita sa atingi diverse obiecte, pixuri, cani termosensibile, monitoare.

Reveal Campanie – TV&RADIO&PRINT&ONLINE&NECONVENTIONAL

Pentru TV spoturi cu USP – BIZZZZZZZZZZ Everywhere! Idei de spot:

Spot 1

Un tip in pijamale se trezeste si aude soptit BIZZZZZZZZZZ…Crede ca-i de vina ceasul,telefonul, radio-ul din camera, televizorul. Le scoate pe toate din priza si merge sa se barbiereasca…In baie acelasi sunet BIZZZZZZZZZZ. Opreste apa rece, apa calda, iese din baie, stinge lumina. Iese din camera, pe hol acelasi sunet BIZZZZZZZZZZ. Iese afara si sunetul se aude si mai tare, merge la o taraba si ridica revista BIZ si intelege si spune – E timpul pentru propria afacere. E timpul pentru Biz! Final – BIZ e peste tot pentru ca banii sunt in tot si toate. Asculta si gaseste sunetul banilor cu revista BIZ! Un ultim cadru cu tipul acum in costum care se trezeste intr-o alta camera, luxoasa in liniste.

Spot 2

O secretara la birou si aude BIZZZZZZZZZZ. Se ridica, stinge monitorul, inchide laptopul, scoate din priza telefonul de pe birou, imprimanta si merge spre capatul biroului. Acelasi sunet in soapta BIZZZZZZZZZZ. Iese din birou coboara scarile ajunge in strada mai multe soapte BIZZZZZZZZZZ, merge la o toneta de ziare si ridica revista BIZ si intelege si spune: E timpul meu, e timpul afacerii mele. Final – BIZ e peste tot pentru ca banii sunt in tot si toate. Asculta si gaseste sunetul banilor cu revista BIZ! Un ultim cadru cu aceeasi secretara acum femeie de afaceri cu firma ei.

Campania Neconventionala:

Figuranti imbracati cu litera „Z”. 10  tipuri de tinute „Z”, mai exact 10 grafii ale literei diferite iar fiecare costumatie atasat un QR Code care sa duca catre diferite pagini cu revista BIZ. Un cod poate duce la link-ul cu revistele BIZ, un altul poate duce la editorialele BIZ, un altul poate duce la articole din zona de CSR si tot asa. Figurantii BIZ vor umbla si vor sta prin bancile partenere, prin metrou, autobuze, RATB. Un balon din Herastrau se va ridica la 100 de metri si va arunca baloane in forma literei Z branduite cu sigla BIZ, un elicopter branduit va decola din zona Romexpo pentru 3 bloggeri care vor strange cat mai multe comentarii la posturile lor despre BIZ si vor fi dusi intr-un tur deasupra Bucurestiului pentru 10 minute, se vor brandui cartele de metrou, bilete de RATB pe o perioada data, se vor afisa panouri in relief cu litere cu mesajul – Revista BIZ te scoate in relief oriunde. Citeste BIZ ca sa fii un BIZMAN!

Engagement: Concurs facebook pagina speciala BIZ Londra

Dupa terminarea campaniei neconventionale dar in paralel cu campania ATL de pe TV, RADIO, print si outdoor se va deschide o noua pagina de facebook dedicata BIZ Londra, unde sunt invitati doritorii sa descrie cel mai nebunatic plan de afaceri, cea mai stranie idee de business de apartament si sa o puna in practica intr-un filmulet de maxim 3 minute iar trei dintre cei mai talentati vor avea sansa sa fie alaturi de echipa BIZ de la Londra. Daca se demareaza undeva in noiembrie, sa presupunem ca perioada de Teasing si Reveal acopera noiembrie si decembrie urmand ca dupa sarbatori, undeva pe 10 ianuarie sa fie anuntat concursul pentru BIZ Londra.

Ma opresc aici cu ideile. Pentru alte idei si mai detaliate pot fi gasit oriunde – fb, twitter, telefon, skype, mess, blog, face to face:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *