Economic

Animest.18: O Călătorie în Lumea Animației Românești

Spread the love

Cu cea de-a 18-a ediție a Festivalului Animest pe aproape, Bucureștiul se pregătește să se transforme într-un loc magic, plin de animație și creativitate. Între 6 și 15 octombrie, sălile de cinema din oraș vor găzdui Competiția Românească Animest.18, un eveniment care aduce în prim-plan 15 filme captivante ce promit să ofere 90 de minute de încântare.

Cu fiecare ediție, Animest devine tot mai curajos în abordarea diverselor stiluri de animație, iar ediția Animest.18 nu face excepție. Această competiție prezintă o selecție eclectică de filme, de la creații semnate de studenți aflați la începutul carierei lor în industria filmului de animație până la producții realizate de profesioniști consacrați. Această diversitate reconfirmă importanța susținerii și promovării constante de care s-au bucurat creatorii de animație din România în ultimii 18 ani, contribuind astfel la dezvoltarea spectaculoasă a acestui segment artistic.

The Boy and the Crow, r. Tudor Om
The Boy and the Crow, r. Tudor Om animest.18

Printre filmele notabile din competiție se numără „The Boy and the Crow”, regizat de Tudor Om, care concurează pentru Trofeul Animest în Competiția Internațională de Scurtmetraje. De asemenea, „Julietta”, realizat de Andrei-Nicolae Teodorescu, va fi prezent în Competiția Minimest, unde câștigătorul este desemnat de un juriu format exclusiv din copii.

Julietta, r. Andrei-Nicolae Teodorescu
Julietta, r. Andrei-Nicolae Teodorescu animest.18

Un alt aspect demn de menționat este sprijinul acordat studenților talentați care își fac debutul în lumea animației. Filme precum „Thalassofobia” (regizat de Ana Runa Postelnicu), „Scufița Albă” (scris și regizat de Valentin Dragu) sau „Vizita” (o creație a lui Matei Salomina) demonstrează curajul și inovația acestor tineri artiști.

Scufita Alba, r.Valentin Dragu
Scufita Alba, r.Valentin Dragu animest.18

Dar Animest.18 nu se limitează doar la animație. Acest festival aduce în atenție și subiecte serioase, cum ar fi violența fizică și psihică în școli, trauma de abandon și anxietatea, toate abordate în mod inedit în diverse filme prezentate în competiție.

Wlcome, r. Anda Pușcaș, Diana Necșulescu
Wlcome, r. Anda Pușcaș, Diana Necșulescu animest.18

Animest ne oferă și experiențe de meditație și introspecție, precum „Welcome” (regizat de Anda Pușcaș și Diana Necșulescu) sau ne aduce în lumea fotbalului cu „Zidane Roulette” (regizat de Emy Mirel Ivasca).

Pentru cei care au crescut alături de Animest, festivalul aduce și nume cunoscute, cum ar fi Vasile Alboiu, care prezintă filmul „Împreună, trup și suflet”, o dramă horror despre iubiri secrete și răzbunare.

Un alt film deosebit este „Viața și minunile sfântului Nicodim de la Tismana”, realizat de Liviu Bărbulescu, care ne poartă într-o călătorie fascinantă în lumea minunilor bizare înfăptuite de un călugăr ortodox în secolul al XI-lea.

Festivalul Animest este un proiect de mare anvergură, finanțat de Programul MEDIA al Uniunii Europene și de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB. Acest eveniment nu ar fi posibil fără eforturile Asociației Animest și a tuturor celor implicați.

Nu ratați șansa de a vă bucura de magia animației și creativității la Animest.18, între 6 și 15 octombrie, în București. Abonamentele sunt disponibile online la https://eventbook.ro/festival/animest.

Descoperiți povești captivante, abordări curajoase și experiențe unice în lumea animației la Animest.18!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *