Divertisment

Nordic Film Festival: O călătorie cinematografică în lumea nordică vine la Timișoara

Spread the love

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, iubitorii cinematografiei nordice vor avea ocazia să se bucure de prima ediție a Nordic Film Festival în Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023. Evenimentul se va desfășura la Cinema Victoria, situat pe Strada Ciprian Porumbescu Nr. 2, și va aduce în prim-plan 12 pelicule de lungmetraj din cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Lamb (Islanda)
Lamb (Islanda)

Cu un program variat și bogat, festivalul promite să ofere o experiență cinematografică unică. Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului, a declarat: „Vă propunem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil. Fie că optați pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veți descoperi un spațiu cinematografic atipic.”

Un aspect notabil al acestui festival este subtitrarea în limba română și engleză a filmelor, făcându-le accesibile unui public cât mai larg. În plus, Nordic Film Festival vine cu o noutate importantă – filmele accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de auz. Pe 1 octombrie, la ora 14:00, va fi proiectat „Louis and Luca – Mission on the Moon”, oferind astfel oportunitatea de a experimenta magia cinematografiei nordice și persoanelor cu nevoi speciale.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București, Ambasadei Republicii Finlanda la București, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București, consolidând astfel legăturile culturale între țările nordice și România.

Această ediție a Nordic Film Festival marchează o continuare a succesului precedent, având precedente în București în 2018, urmate de alte două ediții la București în 2020 și 2022, precum și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău în 2019.

Pentru a afla mai multe detalii despre programul festivalului și pentru a fi la curent cu noutățile, puteți urmări paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival. Pentru întrebări sau sugestii, puteți contacta organizatorii la adresa de e-mail nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate atât online, cât și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara. Așadar, pregătiți-vă pentru o călătorie cinematografică captivantă în lumea nordică, direct în inima Timișoarei, între 28 septembrie și 1 octombrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *