Actualitate, Divertisment, Tineri

Warner TV va difuza cele patru filme „Indiana Jones” în fiecare duminică din iunie, de la ora 21:00

Spread the love

„Raiders of the Lost Ark/ Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981) este primul film din serie și va putea fi vizionat pe 4 iunie. Acțiunea este plasată în 1936, când arheologul călător Indiana Jones se luptă cu naziștii pentru a recupera Chivotul Legământului, pierdut de mult timp, despre care se spune că ar face invincibilă o armată. Exploratorul face echipă cu Marion Ravenwood (jucată de Karen Allen), cu care a avut în trecut o relație, și se străduiește să îl oprească pe arheologul rival dr. René Belloq (Paul Freeman) să îi conducă pe naziști la prețiosul obiect. Filmul a primit, între altele, nouă nominalizări la Oscar, câștigând cinci trofee – pentru scenografie, efecte vizuale, efecte de sunet, montaj și sunet.

„Indiana Jones and the Temple of Doom/ Indiana Jones si Templul Pierzaniei” (1984) este prequel al „Raiders of the Lost Ark” și va fi difuzat pe 11 iunie. În 1935, Indiana Jones ajunge în India și locuitorii unui sat îi solicită să găsească o piatră mistică și să le salveze copiii de secta Thuggee care practică sclavia, magia neagră și sacrificiile umane în onoarea zeiței Kali. Harrison Ford este secondat aici de actorii Kate Capshaw, Amrish Puri, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone și Ke Huy Quan, aflat la debutul său cinematografic. Filmul a câștigat un Oscar pentru efecte vizuale și a mai primit o nominalizare, pentru muzica originală compusă de John Williams, care a mai fost selectat la aceeași categorie și pentru primul și al treilea lungmetraj din serie.

„Indiana Jones and the Last Crusade/ Indiana Jones și ultima cruciadă” (1989) va putea fi urmărit la Warner TV pe 18 iunie. Sean Connery se alătură distribuției, în rolul tatălui arheologului care e dat dispărut în timp ce urmărea Sfântul Graal, în 1938. Astfel, Indiana Jones se confruntă din nou cu naziștii pentru a-i împiedica să obțină puterile acestuia. Din distribuție mai fac parte Alison Doody, Denholm Elliott, Julian Glover, River Phoenix și John Rhys-Davies. Lungmetrajul a câștigat un Oscar pentru efecte de sunet.

Cea mai recentă producție din franciză, „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull/ Indiana Jones – Regatul craniului de cristal” (2008) va fi difuzată pe 25 iunie. Acțiunea are loc în 1957, când Indiana Jones este implicat într-un complot sovietic pentru a descoperi secretul din spatele unor artefacte misterioase cunoscute sub numele de Craniile de Cristal. Actorii Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Karen Allen, John Hurt și Ray Winstone fac parte din distribuția filmului nominalizat la BAFTA pentru efecte vizuale speciale.

Pe parcursul a patru decenii, cele patru filme din franciză au înregistrat un important succes de public, generând încasări la nivel nord-american de peste 942 milioane de dolari, iar la nivel global, de aproximativ 2 miliarde de dolari.

➡ Despre Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) este o companie globală, lider în domeniul media și al divertismentului, care produce și distribuie cel mai popular și complet portofoliu de conținut și branduri din lume, prin televiziune, film și streaming. Disponibilă în peste 220 de țări și teritorii și în 50 de limbi, Warner Bros. Discovery inspiră, informează și distrează publicul din întreaga lume prin intermediul mărcilor și produselor sale emblematice, printre care: Warner Bros: Discovery Channel, discovery+, CNN, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.wbd.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *