Fără categorie

VIDEO: Rucsandra Iliescu alias Rucsy, despre Mama

Spread the love

Every word that keeps my smile alive, 
You were always there to set me free,
 
Cause’ you’re there and even though I’m blind,
 
You can clear my eyes again to see.
Thankin’ God for all you are and been,
 
And for everything you did to me,
 
Now I need your smile to stay alive,
 
Can’t you see?

Oh dear mama, I need you, need your arms, 
Oh dear mama, you’re my defence,
 
Oh dear mama, I can’t breath thinking you’d might fly up,
 
Oh dear mama, don’t you leave me…
 (Dear Mama)

– Bună Rucsy, îţi mulţumesc pentru bunăvoinţa de a-mi oferi acest interviu cu ocazia unei zile încărcate cu o emoţie specială. Pentru început, te rog să-mi spuni ce reprezintă ziua de 8 martie?

Sunt genul de persoană care crede că nu ai nevoie de o zi anume din an pentru aţi arăta afecțiunea faţă de persoanele importante din viaţa ta… Îmi iubesc mama în fiecare clipă din viaţa mea şi nu vreau să mă rezum la o zi anume pentru a-i cumpăra o floare sau un cadou. Aşa că ziua de 8 Martie pentru mine înseamnă doar o zi în plus în care îi pot spune mamei mele cât de mult înseamnă pentru mine.

– Povesteşte-mi, te rog, despre o experienţă care te-a marcat până în acest moment referitoare la această sărbatoare.

Greu de spus… Trăiesc experiențe unice cu mama în fiecare zi.

– Ce semnifică pentru tine cuvântul “Mama”? Care au fost cele mai importante lecţii pe care le-ai învăţat de la mama ta?

Mama este cea mai importantă pentru mine. Datorită ei sunt cine sunt! Înseamnă totul pentru mine. De la mamă am învăţat extrem de multe lucruri. Şi după ce am trecut de perioada în care credeam că totul se învârte în jurul meu… am realizat că mama avea dreptate în tot ce-mi spunea. Mama nu a fost doar mamă pentru mine. Când tata era plecat în voiaj era şi tată în casă şi cu timpul… am realizat că este cea mai bună prietenă a mea. Confidenta mea. Sunt cea mai norocoasă fiică din lume. Am nişte părinţi minunaţi. 

– Ce mesaj trebuie transmis tinerilor care nu au găsit puterea necesară de a înţelege rolul pe care o mamă îl are în viaţa lor?

Ar trebui să realizeze că viaţa este atât de scurtă… şi este greu să rămâi cu regretul… sau cu impresia că ai dezamăgit pe cineva după ce nu mai e. Mama nu-ţi va dori niciodată răul. Absolut tot ce zice şi face… face pentru binele nostru şi cu toate că poate pare absurd pe moment… are cea mai mare drepatate din lume. Şi până la urmă, chiar dacă nu ar avea, ce îi face să creadă că adevărul lor este mai bun… Să plece capul, pentru că experiența ei de viaţă este net superioară. Ea a trecut prin ce trecem noi acum. Ştiu că încă mai greşesc în faţa ei, dar sunt sigură că ştie cât de mult o iubesc.

– Ce loc ocupă Mama în cântecele tale?

Mama ştie foarte bine că mereu când cânt… mai ales piesa „Dear mama” i-o dedic din inimă.. chiar dacă este lângă mine la concert… sau este acasă. Însă mereu când cânt alte piese îi caut chipul prin public ca să văd că totul e ok… şi este mândră sau mulţumită de prestația mea.

– Ce înseamnă pentru tine muzica? Când ai luat hotărârea de a te apuca de cântat şi cum a evoluat această hotărâre?

Muzica este emoție.. Nu ştiu să-ţi explic ce înseamnă pentru mine. Ştiu doar că am renunțat la multe pentru ea şi ştiu că este lucrul pe care îl fac cel mai bine şi care mă împlinește. Iubesc muzica… iubesc să fac versuri şi să compun. Şi aici intervine mama iar. Ea a fost cea care m-a îndrumat ai m-a susținut. De aceea spun că fără mama nu ajungeam unde am ajuns.

– Care sunt avantajele şi obstacolele cu care te-ai confruntat din momentul în care ai început să cânţi?

Muzica mea a fost diferită faţă de tot ce era pe piaţă. Un obstacol l-a reprezentat încercarea repetată de a merge cu valul. A fost extrem de greu să ne menținem pe linia de plutire când industria muzicală a început să ne dea la o parte pentru că nu cantam ce era pe radio sau pentru că nu abordam o Ţinută mai provocatoare. Nu am făcut compromisuri de nici un fel… de aceea în ziua de azi trupa Blaxy Girls nu mai există. 

– Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta personală și profesională?

Am avut sprijinul întregii familii. Însă tata fiind plecat des, mama a fost aceea care a alergat cu mine peste tot.

– Ce alte pasiuni te caracterizează?

Îmi place să dansez, să călătoresc şi să scriu.

– Dacă ar fi să alegi un cântec, un cuvânt sau o carte care să te caracterizeze, ce ai alege?

Ambiţioasă.

– Care sunt planurile tale în următoarea perioadă? Unde te putem întâlni?

Am început un proiect incredibil. Am format cel mai numeros grup de fete de acest gen din România. Am o echipă de 5 instrumentiste şi 4 dansatoare. Şi plănuiesc să cresc numărul lor cu timpul. De asemenea mă pregătesc să lansez primul meu single ca artist solo. Iar în prezent sunt în turneul organizat de Mix Music de „Ziua Femeii”. Este un proiect cultural care se desfășoară în 24 de locații timp de 8 zile. Luna Martie vă promit că o să fie o lună plină de surprize muzicale pentru toate femeile. Pentru mai multe detalii vă aştept atât pe pagina mea de Facebook www.facebook.com/rucsymusic Dar şi pe instagram @rucsyofficial

– Îţi mulţumesc frumos pentru timpul oferit. Îmi cer scuze dacă am dat dovadă de stângăcie în formularea întrebărilor. Mi-am dorit ca acest interviu să fie un cadou oferit tuturor mamelor care-l vor citi. Îţi mulţumesc!

Cu mult drag: *!

 Interviu realizat de Adrian-Vladimir Costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *