Fără categorie

Turquoise Restaurant – Farmecul Levantului de alta data

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Turquoise Restaurant – e locul unde Levantul respira prin fiecare aroma, prin fiecare preparat, de fiecare data mai intens, mai autentic…

LE0A1275

Bucataria turceasca este considerata a fi una dintre cele mai bune şi sanatoase, deoarece este influentata de mai multe culturi si natiuni.

Imperiul Otoman care a dainuit sute de ani in Orientul Apropiat si Mijlociu, in Europa, si-a lasat amprenta gastronomica intr-un stil apoteotic. Sa nu uitam ca asa zisele sarmale romanesti se inspira din retete turcesti stravechi…

16508494_10154495129714164_5679910392383862188_n

16427358_10154495049639164_178436067638846964_n

➡ INCEPUTURI…

Turquoise Restaurant s-a deschis in luna ianuarie cu viziunea de a crea in Bucuresti cea mai autentica si mai deosebita experinta culinara turceasca. La Restaurantul Turquoise, te vei simti imediat ca si cand ai fi pasit in orasele din Turcia. Va asteapta o varietate de feluri turcesti, servite intr-o ambianta confortabila si primitoare. De asemenea, in orele tarzii va puteti bucura de aromele unice de narghilea, insotie de o mare varietate de bauturi, intr-o atmosfera de lounge.

Adana Kebap

Bucataria turceasca, preparatele din bucataria nationala a Turciei sunt in mare masura continuarea bucatariei otomane, care a influentat bucataria din Orientul Mijlociu si din Balcani si de la care a imprumutat la randul ei, multe elemente.

In plus, bucataria turceasca se schimba in functie de regiune, astfel incat regiunea Marii Negre, sud estul sau centrul Anatoliei au toate propriile varietati bogate.

Bucătăria turcească a influențat bucătăriile vecinilior, incluzând și România. Rețetele culinare diferă de la o zonă la alta, în funcție de tradiții și de geografie. Sudul este faimos pentru rețetele de kebab, baklava și kadayif . În partea de est, bucătăria turcească folosește mult maslinele și uleiul de măsline datorită cultivării lor intense în zonă.

Kebap Abugannus

Turquoise ofera mai multe preparate din bucataria din Sud-Est si preparate din carne (in special kebab) in meniul sau. Kebabul a existat inca de la aparitia focului. Originea cuvantului bebab provine de la „Kabuba”, ceea ce inseamna gratar in limba sumeriana.

Ingredientele frecvent utilizate în specialitățile turcești sunt: miel, pește, pui, vită, vinete, ardei, ceapă, usturoi, linte, fasole și roșii. Nucile, fisticul, alunele împreună cu condimentele au un loc special în preparatele din bucătăria turcească și sunt utilizate în scară largă în deserturi.

➡ gustul LEVANTULUI…

  1. Kebab la jar: Kebap Abugannus (kebab din carne tocata, vinete coapte)

  1. Kebab la jar: Adana Kebap (kebab din carne de vita și berbecuț picantă,

garnitura)

  1. Haydari (Crema de iaurt, castravete, menta si usturoi)

  1. Lahmacun (Pita turceasca cu carne si legume)

  1. Karisik Pide (Corabioara mixta)

Turquoise Restaurant – Theodor D. Sperantia, nr. 96 (zona Decebal)

 Rezervari: 0731 826 222

Facebook: https://www.facebook.com/turquoise.restaurant.bucharest/

 Instagram: https://www.instagram.com/turquoise_restaurant/

 Web: www.turquoiserestaurant.ro

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Related articles across the web

2 gânduri despre „Turquoise Restaurant – Farmecul Levantului de alta data”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *