Actualitate

Tu stii cât costă să sapi o fantana?

Spread the love

Ne-am întrebat de multe ori despre costul săpării unei fântâni. Cu toate acestea, este o întrebare dificilă pentru a răspunde, deoarece locurile unde sapam sunt diferite, cu o geologie diversificată, cu mai multe tipuri de soluri. Există o varietate de moduri de a le perfora și o singură dimensiune nu se potrivește tuturor. Să aruncăm o privire la unele proiecte comune pentru a afla mai multe provocări și costuri implicate.

Cele mai simple fântâni au fost săpate în mod tradițional. Așa este … de mână. Pot avea o adâncime de cincizeci sau mai mulți metri și sunt utilizate atunci când apa subterană este în general abundentă. Aceste puțuri sunt extrem de periculos de construit și au costat multe vieți de muncitori necalificați. De asemenea, sunt adesea lăsate descoperite și ușor contaminate. Nu sunt întotdeauna o soluție ideală, dar atunci când sunt instalate corect, acestea sunt chiar eficiente.

Lucrăm pentru a ne asigura că partenerii noștri au instrumentele potrivite pentru job. Dorim ca munca să fie făcută în siguranță, atât pentru lucrători, cât și pentru persoanele care vor beneficia de noua sursă de apă.

Adâncime – Apă curată, cu costuri reduse

Astăzi se lucrează cu platforme noi, mici, cu mașini simple ce pot săpa până la aproximativ 45 – 60 metri. Echipamentele sunt foarte eficiente din punct de vedere al costurilor și în această regiune fac o treabă bună. Pot fi mutate cu ușurință și permit ca munca să fie eficientă.

Pe măsură ce aceste mașini găuresc prin murdărie și rocă, carcasa este instalată pentru a nu se prăbuși gaura și a afecta muncitorii. Apoi, o bază de beton se formează în jurul carcasei mici (cu câțiva metri în diametru) și este lăsată să se fixeze peste noapte.

Instalația pompei de puț, cum se procedeaza. Odată ce placa de beton este uscată, mecanismul pompei este coborât cu grijă în gaură și o pompă de mână este atașată. Echipa notează cât de mult curge apă și se asigură că este sigură de băut, că nu este contaminată, prin testarea apei. Puțurile noi sunt complet sigilate, apa rămâne curată și poate fi consumată fără tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *