Fără categorie

TomorrowLand – Terminatori, Jules Verne si fizica Quantica pentru visatori

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

11059328_10205477253023707_3307526751583392269_nNu, n-am scris GRESIT in titlu. Stiu ca se spune CUANTIC in limba romana. Dar daca George Clooney si Hugh Laurie aveau o insigna cu un T portocaliu, de ce n-ar avea si articolul meu un Q ascuns printre litere?

Am primit si eu insigna de la CineForum si am activat „fizica ei Quantica” la vizionarea de presa a filmului. Ce s-a intamplat cand am atins-o si cum am perceput filmul regizat de Brad Bird, cunoscut mai curand pentru animatiile sale decat pentru lung metraje hollywoodiene ? Sa incepem sa activam raspunsurile, zic!

De ce DA, acestui film!?

1. Pentru ca e un altfel de SF. Are umor, ceva actiune, avem terminatori albastri numiti intr-o maniera ciudata, intalnim in acelasi loc America anilor 70 dar si viitorul desenat intr-un stil al lui Asimov altoit cu imaginatia lui Jules Verne si fete pistruiate de copii. Da, stiu, nu are prea multa logica si sens ceea ce spun dar asa e si filmul. E haotic, e holistic, e un film pentru visatorul din noi care se inspira si se lasa inspirat de orice.

10959709_785602224848202_5991061451296005203_n

2. Pentru ca intelegem Fizica cuantica la un alt nivel, nivelul QUANTIC. Descoperim particule care te poarta in timp, in trecut, prezent si viitor si intelegm notiunea de calatorie intergalatica prin schimbarea dimensiunilor prin diferite tipuri de „gauri de vierme”

3. Hugh Laurie, PUNCT. Si spun asta nu pentru ca mi-a adus aminte de Doctor House instant, ci pentru ca a aparut pe ecran si si-a jucat rolul in acelasi stil. Cu sarcasm, aciditate, negativism de parca personajul a fost teleportat din ultimul sezon din House M.D. pentru a juca rolul unui guvernator. N-am simtit nicio diferenta intre personajul jucat de Hugh si Doctor House.

 4. Este un film pentru visatorii fara varsta. Ca sunt copii, barbati, femei, e un film care te inspira si te ajuta sa intelegi ca energia unor lucruri negative va declansa emotii si idei negative precum un tsunami. Este un film pozitiv despre pozitivismul gandirii.

cx

➡  5. Si ultimul argument este acesta. Din filmul TomorrowLand vei intelege mai multe decat atunci cand te-ai decis sa vezi acest film pentru ca e o proiectie care educa si te educa. Te face sa cobori in timpul tau interior si sa redescoperi valori precum: iubirea, candoarea, emotia, respectul, inteligenta.

In final, motto-ul filmului: Fiecare om are doi lupi. Unul este intuneric, deznadejde si disperare, celalalt este lumina, optimism si speranta. Ei se lupta mereu, si va invinge cel pe care il hranesti mai des 🙂

TomorrowLand ajunge in CINEMA din 22 mai. Film distribuit de CineForum.

0 gânduri despre „TomorrowLand – Terminatori, Jules Verne si fizica Quantica pentru visatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *