Actualitate, Divertisment, Tineri

THE Grudge 2020 – Un horror light si melancolic

Spread the love

The Grudge 2020 e un horror light și melancolic. Un sequel care te plimba din Japonia in SUA prin tot felul de povesti. Inainte de a merge mai departe va las totusi cateva imagini din Grudge 1 si Grudge 2. In primul rand, primele doua parti sunt destul de apropiate ca interval de timp. The Grudge 1 a aparut in 2004 si The Grudge 2 a aparut in 2006. Ambele au adus un horror japonez la alt nivel si imi aduc aminte si azi ca atunci cand le-am vazut prima oara chiar aveai momente cand ti se facea pielea de gaina nu neaparat din cauza scenei ci mai ales din cauza zgomotului.

The Grudge 2020 are in schimb o poveste alambicata, cu mai multe firuri epice dar mult mai asezata d.p.d.v. logic, care incearca mai mult sa scoata in fata drama personajelor si socul psihic prin care trec acestea decat neaparat intalnirile cu duhul din casa.

Scena epica din The Grudge 2004

The Grudge 2

The Grudge 3

Ce mi-a placut?

Este mult mai bine filmat decat primele doua productii si aici ma refer la cadrele de exterior, la coloristica, la cadrele de legatura, prim-plan-uri, detalii. In plus are momente de strălucire si suspans si modul in care Andrea Riseborough joaca aduce filmul pe linia de plutire. Eu o stiu pe Andreea din Oblivion unde a avut o prezenta destul de stearsa, iar aici stie sa construiasca in jurul sau.  Sunt destul de multe cadre superbe, care strălucesc si au o atracție dincolo de orice convenție.

The grudge 2020 scoate in fata intr-un mod atipic trei povesti paralele pe care apoi le amesteca. Un cuplu de batrani si o asistenta, un cuplu de agenti imobiliari, unde ea trebuie sa nasca un copil cu probleme genetice si familia de legatura care muta blestemul din Asia in America. Este mai mult un film dramatic cu insertii horror decat un horror brutal.

Ce nu mi-a placut?

Nu duce scenele de tensiune pana la capat si atunci cand se intampla, sunt deja mult prea previzibile. Asa cum am spus anterior, e mai mult un film psihologic si mai putin un horror care sa te tina in suspans sau lipit de scaun. E un horror light dar daca ti-a placut franciza, poti sa bifezi si aceasta productie.

Filmul este distribuit de Intercom Film si are o durata de 93 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *