Fără categorie

SAMSUNG K ZOOM – Pentru ca era timpul ca fotografiile sa aiba si gust!

Spread the love

SAMSUNG K ZOOM n-are legatura cu niciun smartphone cu care ați fost obișnuit până acum. În primul rând, nu e doar smartphone. Și nu, nu e un text clișeu de genul – Cu telefonul ăsta filmezi HD, faci poze în întuneric și asculți muzică ca și când ai un mp3.

E mai mult de atât. Samsung K Zoom are o cameră de 20 MP și un zoom optic de 10X. Da, ați auzit bine. Pe lângă zoom-ul digital are un zoom optic ca la aparatele compacte de fotografiat și arată așa.

Samsung-Galaxy-K-Zoom-review_006-660x495

Poate o să întrebați ce înseamnă 10x Zoom Optic. Ca să las cuvintele deoparte o să vă arăt o mostră. Practic, am mers cu PHOTO smarthpone-ul undeva în zona Sătic la cabana bunicului meu unde m-am dezlănțuit gastronomic și vizual. Am fotografiat Piatra Craiului la ZOOM 1x  și la 10X asta ca să înțelegeți detaliile.

foto1

Și lucrurile care contează nici măcar n-au început…

➡ Să vedem ce avem „sub capotă”

Aparent K ZOOM pare un telefon de tip mid-range ca și caracteristici tehnice. Avem un ecran de doar 4,8 inci cea ce-l face un model compact în condițiile în care găsim smartphone-uri pe piață cu display cuprins între 5,3 și 5,9 inci. O densitate de pixelri de 306 și o rezoluție banală HD 1280X720 pixeli. Sticla Gorilla Glass 3. Cum spuneam, până acum nu avem nimic ieșit din comun.

În schimb avem un procesor made by Samsung – Exynos 5260 pe structură hexa core. Vorbim de un quad-Core de 1,3 Ghz Cortex A7 și dual-core 1,7 Ghz Cortex A15. Memoria internă este de 2 GB, iar capacitatea de stocare standard de doar 8 GB, în condițiile în care se poate extinde cu 64 de GB cu un microSD.

Camera frontală este de 2 megapixeli, destul de slabă pentru selfie-uri în schimb compensează camera principală care are mai multe moduri presetate și o poți folosi ca și selfie cu temporizator ceea ce am și făcut iar fotografiile au ieșit – „sticlă”.

➡ Bateria – un minus, ecranul – un plus

Bateria este de 2.430 de miliamperi, cam mică pentru nevoile telefonului. Spun asta pentru că telefonul, pe lângă setările de rețea 4G și celelalte funcții cu care ne-am obișnuit la orice smartphone, bateria trebuie să alimenteze și LED-ul performant pentru fotografii nocturne dar și motorașul care declanșează ZOOM-ul Optic.

Concret, dacă stai cu net-ul activat, mai asculți muzică și faci câteva fotografii și filmezi în câteva ore e cam gata bateria. Norocul meu a fost că la Sătic n-am avut semnal de date, nici măcar de voce așa că am filmat și am făcut poze în continuu cam 5 ore.

Si pentru ca am vorbit de fotografii cu gust am surprins momentele în care am pregătit pulpa de porc fără os pe pat de roșii coapte cu măsline verzi totul scăldat în ulei de măsline extravirgin și bere turnată peste carne pentru gust și frăgezime. Fotografia cu meniul de munte în mijlocul sălbăticiei o găsiți mai sus in galerie. Dar să ne întoarcem la telefon.

Performanța – Telefonul rulează toate jocurile pe care le-am instalat fără probleme, chiar dacă vorbim de Mortal Kombat X, Iron Man 3 sau Angry Birds 2.

Ecranul – Chiar dacă e destul de mic, asta dacă v-ați obișnuit cu display-uri mai mari, redă  culorile foarte viu iar densitatea de pixeli un pic la limită între performanță și mediu nu o să vă facă probleme.

Un alt minus, dacă stăm să ne gândim la design și ergonomie, Samsung Galaxy K Zoom rămâne un smarthone compact dar totuși prea gros și dacă ai buzunare mai mic și strâmte stă destul de aiurea.

➡ Totuși, ce mi-a plăcut atât de mult la el?

Dincolo de camera foto, K ZOOM filmează slow motion într-un mod revoluționar. Atât de fascinat am fost încât am filmat focul înainte de a pregăti grătarul. M-am apropiat prea mult și mi-a sărit o scânteie pe mână.

Ceea ce e fascinant este că telefonul a continuat să filmeze în căderea pe iarba moale iar imaginile sunt SPECTACULOASE și INCREDIBILE. Dacă nu aveți răbdare să vedeți tot filmulețul de aproape 6 minute, momentele cheie sunt undeva la minutul 5:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *