Fără categorie

Recul, teatru, emotie, zambete, umor subtil pentru ca…NU se poate termina asa

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nu m-am gândit niciodată că 4 actori și un regizor pot să imi ofere răspunsuri la intrebări pe care nici nu m-aș fi gândit să mi le pun vreodată. Asta până când am văzut “Nu se poate termina așa”.

Radu Dragomirescu – regizorul, împreună cu actorii Delia Riciu, Bogdan Untilă, Radu Bucălae și Cătălin Coșarcă s-au gândit în locul nostru, și nu doar s-au gândit… s-au răzgândit și iar s-au gândit, până au copt o minunăție de sketch comedy, ceva unic în România. Și nu glumesc. Sunt singurii care au curajul să facă asta și vă jur că nu e ușor deloc!

Lor nu le e frică să abordeze subiecte tabu, nu le e frică să ne arate tot ce au, ce nu au, nu le e frică de nimic pe scenă. De-asta vă dau un pont: spectacolul ăsta se va juca vineri, 8 aprilie, ora 20:00, la Recul. Eu zic că vineri seara e o seară numai bună de mers la un spectacol de sketch comedy, după care să rămâi să socializezi cu oameni faini, iubitori de artă și de nebunie frumoasă, și după spectacol să îi mai vezi și improvizând pe scenă alături de alți actori improvizatori, așa.. ca între prieteni.

Știu că v-ar convinge articolul ăsta mai tare dacă i-ați cunoaste și m-am gândit și la asta. Dacă tot ei au răspunsuri la orice, la oriceee!!!, le-am pus niște întrebări actorilor, să vedem ce e în mintea lor.

Vă întreb pe toți, răspunde cine vrea:

Ce ar zice Dumnezeu dacă i-ai arăta aplicația Tinder?

Bogdan: „De asta v-am dat eu liber arbitru?”

Delia: Doar pentru asta ai bătut atâta drum? Și apoi ar glisa înspre stânga.

Cătălin: Sunteți pe-aproape, dar încă vă cam complicați.

Radu: Dacă D-zeu ar avea Tinder ar fi singurul care ar putea să dea inimioare nelimitat (muritorii au limita de 50 pe zi). Probabil i-ar face cadou un iphone 6 cu aplicația deja instalată lui Sf. Petru să își găsească jumătatea, fie ea femeie sau bărbat (no offense);

Care e ritualul pe care îl urmezi în ziua spectacolului?

Bogdan: Petrec suficient timp la toaletă ca să mă simt vinovat.

Delia: Fac curat la Recul, organizez marfa din bar, scriu titlul spectacolului pe blackboard, mă enervez, îl șterg și îl mai scriu o dată, repet toate scenele, îmi ascult bătăile inimii în timpane și mă panichez. Asta e.

Catalin: Nu sunt religios.

Radu: Nu am chiar un ritual în ziua spectacolului dar sunt anumite chestii de care țin cont, de exemplu: din respect pentru colegii mei nu mănânc ceapă, usturoi sau fasole, din respect pentru mine mă spăl integral și port haine proaspăt spălate, doar în ziua când am spectacol plătesc transportul ratb, din respect pentru public după fiecare spectacol îmi opresc cel puțin 10 minute pentru poze și autografe.

Pentru ce ai vrea să ai mulți bani dacă deja ai avea foarte mulți bani?

Bogdan: Pentru nimic în lume!

Delia: Just in case.

Cătălin: Ca să am și mai mulți bani.

De ce crezi că au femeile mustață și bărbații sfârcuri?

Bogdan: Trebuia să plătim cumva pentru liberul arbitru.

Delia: Pentru că ne oglindim și ne regăsim unii în alții.

Cătălin: Ca să aibe lucruri în comun…?

Ce alegi intre a te uita la un film cu supereroi și a merge la teatru?

Bogdan: Depinde de supererou și dacă mai sunt locuri.

Catalin: Film cu super-eroi!!!!

Delia: Unii dintre noi sunt atât de organizați în privința programului, încât nu au întampinat niciodată o astfel de situație.

Radu: Clar la un film cu supereroi. Pentru că din punctul meu de vedere teatrul de azi are o mare problemă, poate că pleacă de la generația tânăra de actori, poate că pleacă de la sărăcia din teatru, poate de la educația proastă primită în facultate sau de la manierismele actorilor bătrâni ce și-au înfipt rădăcinile în toate teatrele de stat…. Cel mai tare la teatrul romanesc mă doare că nu văd bătăi pe scene, oameni care zboară și care luptă împotriva nedreptății, mutanți care se răzvrătesc și vor să distrugă lumea. Unde-i omul liliac din teatru care vrea să facă dreptate? Unde e Deadpool-ul teatrului? Astea sunt întrebări pe care trebuie sa și le pună fiecare actor când pune capul pe singura lui pernă.

Voi vă dați seama ce e în capul lor?? Eu nu… Pai cum să nu merg din nou să îi văd?

Vineri, 8 aprilie, ora 20:00, Recul, str. Cercului nr. 6. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Material realizat de Alexandra Blejan

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *