Economic, Muzica

Punte între Trecut și Prezent: 15 ani de experiență puși în slujba proiectului ClassicUP by CultArt

Spread the love

Într-o lume în continuă schimbare, în care tehnologia și inovația domină, cultură muzicală clasică rămâne o comoară adânc înrădăcinată în trecutul nostru cultural. Cu toate acestea, este mai viu ca niciodată, conectând trecutul și prezentul într-o experiență muzicală inovatoare și captivantă. Așa se naște ClassicUP, un proiect curajos și plin de inspirație susținut de Asociația CultArt.

ClassicUP se lansează ca o platformă inovatoare dedicată muzicii clasice, având ca misiune oferirea de experiențe muzicale excepționale și exclusive prin intermediul unor mini-concerte de nișă, elegante și sofisticate. Acest proiect își propune să ducă mai departe tradiția muzicii clasice și să ofere artiștilor talentați o scenă unde să strălucească, în timp ce publicul poate descoperi și aprecia frumusețea muzicii clasice într-un mediu rafinat.

Pentru a înțelege mai bine viziunea din spatele ClassicUP, Valentin Ștefan Ștefăniță, fondator și președinte al Asociației CultArt, a împărtășit: „Am ales muzica clasică pentru a ajuta la crearea unei mai bune conexiuni între ceea ce poate părea elitist și publicul larg. Aducem un ritm muzical profund și sofisticat, care a evoluat și s-a perfecționat de-a lungul a sute de ani în fața prezentului. Ne dorim să arătăm că ceea ce sună clasic este, de fapt, agil și în continua dezvoltare. Indiferent de vremuri – acum sau în trecut – susținerea copiilor, a celor talentați, să își găsească vocea interioară care le va sculpta personalitatea, caracterul și, prin extensie, creațiile, este esențială.”

Pentru a da viață acestui proiect ambițios, Asociația CultArt aduce în ecuație o experiență vastă, acumulată în peste 15 ani de organizare a festivalului de muzică clasică și a proiectelor adiacente, cum ar fi festivalul Sonoro. Cu această experiență solidă la baza proiectului, ClassicUP este pregătit să continue tradiția de excelență a Asociației CultArt și să consolideze reputația sa în domeniul muzicii clasice.

Sabin Penea, director artistic atât pentru ClassicUP, cât și pentru JazzUP, împărtășește pasiunea și viziunea acestui proiect: „Spațiul ClassicUP ne dorim să se transforme într-un manifest, o platformă prin care muzicienii să aducă efervescența creativității muzicii clasice în prim plan. Vom grăi prin note muzicale emoții și teme, de la bucuria și extazul exprimate de compozițiile lui Mozart, la tristețea și melancolia celor de Beethoven sau Tchaikovsky. Compozițiile clasice sunt caracterizate de structuri complexe, armonii intricate și o tehnică instrumentală rafinată.”

Lansarea oficială a proiectului ClassicUP va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, la Rezidența 9, și va fi o ocazie specială pentru toți iubitorii de muzică clasică și artă. Programul evenimentului este unul cultural și educativ de excepție, cu intrare liberă, deschisă tuturor celor dornici să se bucure de un strop de cultură. Iată agenda evenimentului:

18.00 – JazzUp Young: Un program special destinat copiilor, care include ateliere de educație muzicală, unde cei mici vor fi inițiați în lumea fascinantă a muzicii jazz.

19.30 – Proiecția documentarului „Muzica rănilor de război”: Un documentar interpretat de Marius Manole și Sabin Penea, cu o durată de 50 de minute, care evocă perioada 1912-1918, pre și în timpul Primului Război Mondial, și implicarea activă a lui George Enescu în sprijinirea oamenilor afectați de prima conflagrație mondială.

20.30 – Recital live cu Sabin Penea: Un recital extraordinar cu Sabin Penea la vioara creată de Nicolò Galiano acum peste 250 de ani și Alexandra Amariei, la pian.

Asociația CultArt dorește să mulțumească partenerilor care s-au alăturat acestui demers impresionant – BRD Group Societe Generale, Cardanti, G4MEDIA, Radio Guerrilla, Femei în Afaceri, Club Antreprenor, Brands Mentors.

Vă invităm cu căldură să vă alăturați nouă în această călătorie muzicală captivantă și să faceți parte din această inițiativă minunată. Detalii suplimentare despre proiectele noastre le puteți găsi pe pagina oficială www.jazzup.ro.

ClassicUP by CultArt este puntea între trecut și prezent, unde muzica clasică strălucește în toată splendoarea sa, aducându-ne într-un univers atemporal de frumusețe și emoție. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim la evenimentul de lansare și să împărtășim împreună bucuria muzicii clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *