6c4eb86
Atelier de Idei, Social

Pentru un hotel de succes accesati Certificareiso.ro!

Spread the love

Holul de la receptie este luminat de candelabre de lux, cu multe brate, facute din material de calitate. Fotoliile si canapelele sunt imbracate in piele si exista spatiul de joaca pentru copii chiar la parter.Personalul de la receptie zambeste generos si vorbeste frumos. Pe scari, mochetele sunt aspirate proaspat si nu stiu cand anume lucreaza personalul, fiindca nu ne-am incurcat ziua de el. Exista doua lifturi moderne, spatioase si silentioase, lifturi cu oglinzi, in care te poti aranja, daca te afli exclusiv in compania alor tai. La iesirea din spate exista un lift in care cobori cand te duci intr-o anumita parte a orasului, sa nu mai ocolesti atat de mult.

apartament-coposu3dsc-1665-2

Cand urc pe scari, pot observa mai bine curatenia care domneste peste tot. Nu exista un fir de praf, plantele decorative sunt udate si curatate de frunze uscate. Cand deschid usa camerei, o fac cu drag. Imi place tot ce vad aici: patul urias cu cearsaful alb si perfect calcat, fetele de perne imaculate, cuverturile care miros a proaspat si covorul pufos. Desi exista si un balcon, nu este praf nici acolo, desi hotelul este amplasat in centru si undeva la strada principala. Cosul cu gunoi din camera este golit zilnic si se face curatenie elementara, daca te-ai grabit si ai lasat prosoapele aruncate peste tot, ambalaje pe masa din camera. Nimeni nu se atinge de lucrurile tale, dar gasesti curat.

De pilda, cineva din grupul nostru a cules cimbrisor de poiana, pe care l-a pus la uscat pe un ziar. A doua zi am plecat de dimineata fiindca aveam multe obiective de bifat si s-a temut ca nu cumva cameristele sa arunce florile culese cu truda, fiindca si-a dat seama ca se face curat in fiecare zi, cand nu suntem in camera. Asa, a scris un biletel:”Va rog nu aruncati florile! Le-am cules cu efort si sunt plante medicinale!”
La intoarcere, chimbrisorul era la locul sau, dar se observa ca in camera se daduse cu aspiratorul si se stersese praful. Langa biletelul pus de dimineata era raspunsul:”Va multumim ca ne-ati spus, dar nu aruncam nici macar o piatra pusa de clienti pe masa. Am avut camere in care copilasii strangeau pietre si betisoare pe post de prieteni imaginari.” Am inteles de ce hotelul este plin de straini, cand o romanca plecata de 20 de ani in Israel ne-a spus ca aici vin mereu grupuri de evrei, fiindca li se respecta toate obiceiurile legate de prepararea mancarii si de credinta lor.

De ce domnea aici atata ordine, pace, curatenie, eleganta si belsug?

Simteam ca in acest hotel calitatea serviciilor si a oamenilor este excelenta, de aceea nu puteam inca sa imi imaginez plecarea. Ma amageam ca se va prelungi sejurul printr-o minune.Apoi am vazut certificarea iso 9001 si am inteles ca ei datoram serviciile ireprosabile de la hotel, centrul spa si restaurant si fiindca am dorit sa aflu mai multe, am accesat https://www.certificareiso.ro/certificat-iso-9001.

Iata ce lucruri importante am aflat despre certificarea iso 9001:

-indica managementul calitatii. Acest lucru ne arata ca totul este pus la punct incepand cu planificarile activitatilor si actiunilor de renovare si terminand cu informarea oaspetilor despre programul si oportunitatile hotelului. De la domiciliu am stiut programul restaurantului si al centrului spa, regulile de la piscina, extraserviciile pe care le puteam solicita. Managerul se gandise la persoanele care nu au voie in sauna sau la jacuzzi si care nu stiu sa inoate si pentru ele exista posibilitatea solicitarii unui masaj contra-cost. La restaurant era si mancare de post, dar si mancare cu carne, masa putea fi servita in sala inchisa de mese sau pe terasa restaurantului.

-demonstra faptul ca angajatii erau cei mai buni si onesti si acest lucru se adeverea. La plecare, am intarziat cu 15 minute, fiind un grup mare si cu multi copii, iar cameristele erau pe hol. Nu au batut la usa, nu ne-au somat sa iesim ca au treaba de facut, ci au facut ordine in camerele libere de pe palier. La plecare ne-au multumit ca am ales acest hotel si ne-au urat drum bun catre casa. A fost o sedere fara nervi, fiindca tot personalul era politicos si nu era nimic de reclamat. Ne-am simtit in centru atentiei, de parca eram oaspeti dragi si daca ar fi sa mergem din nou in acel loc, tot acest hotel am alege.

Certificarea prezentata mai sus se potriveste perfect unitatilor de cazare, loc in care atmosfera de lucru si calitatea personalului influenteaza direct sederea oaspetilor. Am inteles ca hotelul isi justifica numarul de stele si numarul mare de clienti prin prezenta certificarii iso 9001 care era afisata intr-un loc vizibil in holul de la intrare. De cate ori petrec zile de neuitat intr-un anume loc, recunostinta mea se indreapta si catre manager, dar si catre ultimul angajat al acelei unitati de cazare. In prezent, certificarile iso 9001 se elibereaza rapid si la jumatate de pret si reprezinta un criteriu de alegere a hotelului in care familiile cu pretentii isi petrec concediile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.