Fără categorie

Mircea Diaconu: Nu vreau sa ma sifonez ca ministru intr-o tara unde Udrea da tunuri cu frunze…VEZI VIDEO

Spread the love

Aseara a fost TNL Nights cu Mircea Diaconu, iar actorul si omul politic in acelasi timp, a fost magistral. Multumesc pe aceasta cale lui Alexandru Marin pentru contributia sa la aceasta „dezbatere”

Dar ce s-a intamplat? A venit Mircea Diaconu si printr-o intamplare fericita am avut sansa sa-i propun spre raspuns prima intrebare – „Daca am schimba perspectiva temporala si am presupune, ipotetic, ca ati fi ministru Culturii, care ar fi primele masuri pe care le-ati lua pentru a sprijini cultura romaneasca?”

Care a fost raspunsul!? Raspunsul m-a frapat si m-a pus pe ganduri prin sinceritatea sa si prin problemele pe care le-a ridicat…O sa intelegeti de ce!

„Nu as vrea sa fiu Ministru al Culturii in nici o situatie ipotetica si in nici in cele mai negre vise ale mele si sa va spun si de ce. In primul rand, oricine a ocupat aceasta functie a iesit sifonat din ea si nu vad de ce as vrea sa fiu sifonat in conditiile in care in Romania cultura nu a avut mai mult de 0,3% din PIB de pe vremea lui Caramitru iar in prezent are 0,15% din PIB ceea ce e jenant de ridicol de putin. Cu banii astia nu poti decat sa mai restaurezi pici pe colo monumentele mari cum ar fi cetatile dacice sau cladirile din secolele XV, XVI…Din pacate cultura nu a fost niciodata o prioritate…Sa va mai dau un exemplu…Acum cu ordonanta asta noua prin care se cere ca din aparatul administratiei locale sa se reduca cu 20-25% personalul, s-a ajuns ca in teatrele din provincie, filarmonicile si celelalte institutii culturale aflate in subordinea administratiilor locale sa se reduca personalul cu 35-45% ceea ce e anormal. Nu spune nimeni ca noi am fi mai putin vinovati, dar chiar daca noi ca actori am invatat sa <<nu mai mancam>> asta nu inseamna ca e si corect…De asta nu vreau nici acum si niciodata nici macar sa lucrez in Ministerul Culturii ca sa nu mai vorbesc de functia de ministru…Nu vreau sa ma sifonez ca ministru intr-o tara unde Cultura are 0,15% din PIB, intr-o tara unde Udrea da tunuri cu frunze…E un tun, e o teapa cat o frunza…Daca chiar vrea sa promoveze turismul Udrea ar fi trebuit sa faca harti turistice in fiecare oras…Vin la mine oameni in Campulung-Muscel si ma intreaba de obiective si le arat eu ca nu sunt harti….”

VEZI VIDEO discursul magistral al lui Diaconu despre Cultura

PS: Rezolutia TNL cu privire la „Frunza blondei de la Guvern”

0 gânduri despre „Mircea Diaconu: Nu vreau sa ma sifonez ca ministru intr-o tara unde Udrea da tunuri cu frunze…VEZI VIDEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *