Fără categorie

MAD MAX – Un film DEMENT!

Spread the love

MAD MAX e un film dement, un non-sens modern, o pelicula psihedelica, un spectacol nebun atat din perspectiva scenariului cat si a francizei. Nu dezamageste, ba, mai curand, te innebuneste. George Miller a profitat din plin de tehnologia 3D cand a configurat FURY ROAD sau MAD MAX 4. Avem aceeasi lume post apocaliptica, nebuna total, si singurele momente usor SF sunt doua: faptul ca personajul dona sange si n-avea nimic ca si cand si-ar taia unghiile sau si-ar tunde parul si furtuna electrostatica de nisip, desi aici nu stii din natura cum poate sa arate o furtuna de nivel 5 de nisip.

Ideea e ca restul e atat de real configurat, toata aceasta cursa nebuna care te duce cu gandul la „Speed, cursa infernala” totul e gandit la detaliu. „Drumului furiei” e genul de film care poate fi văzut oriunde în lume fără a fi necesară subtitrarea”. „Încerci să realizezi ceea ce fac bucăţile muzicale de excepţie – indiferent care ţi-ar fi starea de spirit, ele te poartă către un loc dincolo de tine şi, la final, vei fi trăit o experienţă. Asta am încercat să facem cu aceste filme”, a explicat Miller.

Ideea este sustinuta pe parcursul celor doua ore de film pentru ca dialogurile intre personaje este mai mult generat de aliteratii, grohaituri, gemete, rasete machiavelice. Vehiculele care apar in pelicula, peste 50% din costurile de productie ale francizei, sunt construite REAL iar scenele de cascadorie sunt facute REAL.

Peisajele aride, pustii, acţiunea viscerală si o actrita precum Charlize Theron transformata intr-o infirma hada, totul pare logic intr-un film ca Mad Max 4 unde dorinta de supravietuire te trece dincolo de limitele normalului iar creierul tau pur si simplu are un declic.

Charlize Theron  dă viaţă unui personaj – Imperatorul Furiosa – care pare ceva renascut din cenusa, o prezenta care anuleaza tot ce stiam despre actrita. Joaca atat de intens incat te intrebi daca ea chiar a fost nevoita sa-si taie mana pentru acest rol sau nu.

Drumul furiei” a însemnat traversarea de continente şi trecerea a zece ani. La apogeul filmărilor, echipa era formată din peste 1.700 de oameni, în orice moment fiind în medie 1.000 de oameni în platou. Întreaga operaţiune a necesitat cinci camioane de transport germane 8×8, pentru a muta echipamentul dintr-o locaţie într-alta. In plus, pe langa imensa resursa de oameni, in film au fost folosite peste 150 de vehicule create manual în deşerturile din Namibia pentru a pune în scenă o adevărată luptă pe drumuri.

MAD MAX e nebun de real pentru ca toate scenele, toate cascadoriile sunt 100 autentice cu actori autentici. Orice alt comentariu e irelevant!

De astazi filmul este disponibil in cinema, productie distribuita de Freeman Entertainment. Si daca vreti o experienta nebuna pana la final va recomand sa-l vedeti la IMAX 3D. Eu aici l-am vazut si a fost DEMENTIAL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *