Fără categorie

Gargantua – Pentru ca dincolo de meniu se ascunde o emotie amestecata intr-un plating desavarsit

Spread the love

Gargantua D,Oro e mai mult decat un restaurant nu datorita ambientului, locatiilor selecte, personalului sau chefilor. Ci pentru ca e un „concept fusion” gandit din dragoste pentru gastronomie. Practic,  managerii localului se delecteaza cu aceleasi preparate ca si clientii iar exigenta e extrem de minutios exacerbata in fiecare plating.

12108219_849066751875894_8118131164672016186_n

La invitatia RanEvents Comm si alaturi de bloggeri culinari, mai mult sau mai putin masterchefi precum Diana Mihaila, Claudiu Ciobanu, Laura Antonov si multi altii, am savurat noile creaţii culinare semnate de Chef Lucian Horotan. Evenimentul a facut parte din campania de lansare a filmului Burnt, despre care am scris anterior.

Gargantua iti atrage privirea printr-un stil minimalist extrem de eclectic. Decorul restaurantelor Gargantua – fie că vorbim de Gargantua In the Park, D’Oro sau Anniversaire – experienţa culinară şi atmosfera specială te vor convinge să te reîntorci oricând.

La Gargantua, abordarea fusion între clasic şi asiatic în preparatele principale are ca scop potenţarea gusturilor de la tradiţionalul sărat la dulce, acrişor sau amărui.

Eu am gustat de exemplu din cateva delicatese, precum: chèvre chaud cu miere şi îngheţată de lavandă; creveţi tiger pe dumpling de bufala şi sos de rodii; fiori di zucchini alla ricotta; risotto cu crab dulce, raci, sparanghel şi parmezan; muşchi de vită asiatic cu orez cu ou; tort forêt noire. Iar noile cocktailuri create desăvârşesc experienţa culinară şi îmbogăţesc paleta gusturilor cu arome şi parfumuri inedite.

Pozele sunt mai mult decat apetisante asa ca va doresc pofta buna! 🙂

Mai mult, Gargantua vă aduce şi un nou meniu de vinuri, cu mai multe soiuri româneşti: De la Crâmpoşie la Rară neagră până la clasicele Chardonnay, Sauvignon, Pinot sau Merlot.

Si pentru ca lucrurile bune nu vin niciodata singure, Gargantua a lansat serviciul de catering, pentru a răspunde nevoii crescute a clienţilor de a comanda preparate rafinate şi variate. Evenimentele speciale private organizate acasă vor deveni memorabile, Gargantua punând la dispoziţia clienţilor opţiunea de a personaliza comenzile de produse şi a de opta pentru varianta cea mai potrivită.

Dintre toate cele savurate, mie mi-a ramas pe retina sufletului desertul. Nu pentru ca a fost ultimul ci pentru ca era pur si simplu orgasmic. Exact conceptul de #foodporn in toata splendoarea. De la frisca la fructe, de la ciocolata la plating, il savuram si imi parea rau ca disparea atat de repede din farfurie 🙂

Pana data viitoare, pe curand, pe orice rand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *