Fără categorie

Gabriel Cristian Mihai: In CME am inteles ce inseamna sa te distrezi constructiv!

Spread the love

Gabriel Cristian Mihai, alias Fufu, cum il alinta prietenii, este un baiat tanar si rebel si are doar 17 ani. Nascut la 26 decembrie in Capitala, Fufu a terminat scoala generala I- VIII in Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5. In prezent este elev in clasa a-XI-A, in acelasi liceu. In clasa a VII, impreuna cu Doamna Directoare Costica Varzaru, Gabriel a participat la prima editie a concursului Play Energy, sponsorizat de Enel. „Nu a fost nici greu, nici usor, dar cu ajutorul echipei, am proiectat un mic videoclip, cu combaterea pierderii de energie. Spre surprinderea tuturor, ne-am clasat pe podium, ba chiar in fruntea clasamentului pe tara„, ne-a spus Mihai Gabriel. In clasa a-VIII-a, Fufu a a ajuns la Etapa pe municipiu la Olimpiada de Matematica, iar in liceu a continuat proiectele Play Energy.  Efortul a fost rasplatit, pentru ca Fufu alaturi de colegii sai a plecat intr-un sejur la Roma, ca premiu pentru locul I international la concursul organizat de Enel. Nu a abandonat nici pasiunea pentru olimpiade iar Fufu s-a clasat in clasa a-IX si a-X-a pe locul II, respectiv locul I la Faza Nationala a Olimpiadei de Fizica.

In timpul liber, Mihai Gabriel se plimba alaturi de prietenii sai prin cluburi, parcuri sau petreceri private si este fan al muzicii tehno, house sau R&B comercial. Dar povestea lui de abia incepe…

Reporter: De ce ai ales sa te implici in CME?

Gabriel Mihai: Pai e foarte simplu. O noua provocare si banuiesc ca experienta acumulata ar fi fost un pas important in carierea mea. Am auzit intamplator de la doamna diriginte ca se fac alegeri pentru presedintele liceului. Am inceput ca un simplu presedinte pe liceu, dar am zis sa mai incerc si mai departe si am ajuns sa candidez pentru un post din conducere din CME, iar in prezent sunt vicepresedinte.

Reporter: Ce proiecte ai in vizor alaturi de echipa ta pentru urmatoarele luni?

Gabriel Mihai: Mediatizarea noastra. Multi nu au auzit de CME si tot ce inseamna asta .Speram ca pana la sfarsitul anului scolar, fiecare elev, de la clasele mici pana la cei mari  sa stie ce inseamna CME. De asemenea dorim sa aducem un pic din spiritul nostru mai responsabil si tot odata rebel in fiecare dintre tinerii din Capitala dar nu in ultimul rand, vrem sa aparam interesele elevilor, pentru ca asta inseamna CME de fapt – Proiecte facute de tineri pentru tineri.


Reporter: Ce trebuie sa stie sau sa faca un elev de liceu pentru a fi membru in CME?

Gabriel Mihai: Fiecare elev care inca este intr-o institutie de invatamant este membru in CME. De fapt, ce inseamna acest CME. Acum cativa ani, fosti colegi au pus bazele CME-ului. Ei au vrut sa apere drepturile colegilor lo ,si sa fie facuta dreptate in ziua de azi, in legea educatiei. Structura CME-ului este astfel: De la un simplu elev poti deveni presedinte de clasa (seful clasei). Cei care sunt sefii claselor fac parte dintr-un consiliu al elevilor in acea institutie de invatamant unde este condusa de un Presedinte, 1-3 Vicepresedinti, un secretar si 5 directori de departamente, persoane care sunt alese dintre cei care sunt sefii claselor. La randul lui, presedintele are dreptul de a fi in conducerea CME-ului, mai precis, Consiliu Municipal al Elevilor. Mai departe ajungi la CRE(tot presedintele de judet), iar intr-un final,CNE (tot presedintele de regiune). Dar pentru inceput, oricine poate fi membru de CME, conteaza doar sa doreasca implicare.

Reporter: Un mesaj pentru elevii de liceu care citesc presainblugi.

Gabriel Mihai: Nu functia face pe om, ci munca depusa de acea persoana. Iar la final, ne puteti gasi pe grupul yahoo, CME-Bucuresti, pe grupul facebook-ului CME Bucuresti, sau la adresa de email mihai.gabriel2612@yahoo.com. Va asteptam orice sugestie sau implicare a voastra la una dintre adresele enumerate mai sus. Numai zile pline de frumoase realizari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *