Divertisment

Filmul TÓTEM, laureat cu Premiul Juriului la BIFF, intră în cinema din 13 octombrie

Spread the love

Într-o lume a agitației și a preocupărilor exterioare, regizoarea Lila Avilés ne aduce în fața ochilor un film care îndeamnă la introspecție și la redescoperirea esenței interioare a vieții. TÓTEM, un film care a câștigat Premiul Juriului la Bucharest International Film Festival (BIFF) și a fost lăudat de Variety pentru detaliile sale bogate și pentru portretizarea precisă a unei familii de clasă mijlocie, sosește în cinematografele din România începând cu data de 13 octombrie, distribuit de August Film. În plus, fanii de film din 21 de orașe din țară vor avea șansa de a vedea o avanpremieră specială pe 11 octombrie.

TÓTEM este o odă adusă vieții, familiei și iubirii, într-un mod profund și autentic. Filmul urmărește povestea lui Sol, o fetiță de doar 7 ani, care petrece o zi de neuitat în casa bunicului, ajutându-și mătușile să organizeze o petrecere pentru ziua tatălui său. Pe măsură ce ziua trece, complexitatea legăturilor de familie și mecanismele interioare ale fiecărui membru ies la iveală într-un mod aparent haotic, dar care dezvăluie profunzimea renunțării și a conexiunii umane.

Regizoarea Lila Avilés a oferit o perspectivă înțeleaptă asupra filmului, subliniind importanța comunicării și a relațiilor interumane într-o societate tot mai deconectată. TÓTEM ne provoacă să ne amintim de virtuțile cooperării perpetue și ale respectului pentru natură, animale, familie, prieteni și, nu în ultimul rând, pentru noi înșine. Este un apel la înțelepciune, efort, bunătate și comunitate într-o lume în care aceste valori par tot mai izolate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu o premieră internațională la Berlinale și premii obținute la Beijing International Film Festival, Jerusalem Film Festival și Durban International Film Festival, TÓTEM se numără printre cele mai așteptate filme ale anului. Regizoarea Lila Avilés, deja cunoscută pentru lungmetrajul său de debut, The Chambermaid / La Camarista, confirmă din nou talentul său în arta cinematografiei.

Înainte de lansarea oficială în cinematografe, TÓTEM va putea fi vizionat într-o avanpremieră specială în rețeaua Cinema City din 21 de orașe din întreaga țară pe 11 octombrie, începând cu ora 19:00. Biletele sunt disponibile pentru achiziționare pe acest link: Bilete TÓTEM – Cinema City.

Nu rata șansa de a viziona un film captivant, care aduce în prim-plan întrebări esențiale despre viață, conexiune și valori umane autentice. TÓTEM, o coproducție Mexic, Danemarca și Franța, se poate vedea în România datorită celor de la August Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *