Fără categorie

DINO PARC RASNOV – O calatorie in timp in urma cu 365 de milioane de ani

Spread the love

trexAm fost la DINO PARC în Râșnov alături de mai mulți bloggeri cinefili precum Malaezu, Sofia Frunză, Lucian Slim, Răzvan Popescu, Angela, Ioana și mulți alții. Evenimentul a fost organizat de către Ro Image și Dino Parc Râșnov.

Ce am văzut acolo ? Aproape 50 de specii de dinozauri care au populat continentul Pangeea în urmă cu mai bine de 365 de milioane de ani într-o eră numită Jurasic. Am admirat atât specii uriașe de pleistozauri dar și velociraptori pitici sau prădătorul T-Rex.

Dar totul într-o galerie de fotografii de senzație!

 Ce trebuie să știți!

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc de dinozauri din Europa în mărime naturală. Practic fiecare specie a fost construită pe raportul de 1:1 pe baza unor analize computerizate a fosilelor descoperite în ultimii ani în diferite colțuri ale globului.

➡ Dino Parc Râșnov se întinde pe o suprafață de aproape 2 hectare. Sunt trasee în pante ușoare printre diferite specii de conifere și arbori precum: pin, molid, fag, paltin, frasin.

➡ Dino Parc Râșnov are 45 de figurine, iar dinozaurii sunt aranjați în ordinea epocii în care au trăit. Cel mai mare dinozaur are 30 de metri lungime și 15 metri înălțime. Traseul începe cu dinozaurii marini și se termină cu regii jurasicului. În parc se pot admira și speciile de dinozauri pitici care au trăit în zona Hațegului.

➡ Parcul are și o sală cu exponate, relicve și oase de dinozauri, majoritatea găsite chiar pe teritoriul țării noastre.

Programul pe perioada verii este următorul.

Parcul va fi deschis zilnic, între orele 9:30 și 20:00. Biletul de intrare este 28 de lei, copiii au reducere și costă 22 de lei.

În loc de final

Vreau să mulțumesc echipei Ro Image pentru că nu a fost doar o vizită în parc, a fost o experiență completă. Camera din pensiunea Max International chiar a fost maximă. Balconul meu era practic o terasă unde puteau sta lejer 12-13 oameni, iar camera imensă. În plus am avut și jacuzzi la discreție.

pensiunea max

Dacă vreți să serviți mâncare la restaurantul pensiunii vă recomand rețeta din „Borcanul Bunicii”: Carne de porc afumată și ținută în sloi la garniță, murături din borcan, mămăligă, brânză de tip telemea și ouă de casă făcute ochi.

Și ca experiența să fie completă, în ziua deschiderii am urmărit și filmul Jurassic World. Despre film într-un alt articol!

0 gânduri despre „DINO PARC RASNOV – O calatorie in timp in urma cu 365 de milioane de ani”

  1. sa inteleg ca intrarea in parc include doar posibilitatea de a vedea aceste modele la pretul acesta sau mai sunt si locuri de joaca, alte servicii incluse in pretul de intrare ? ma refer macar la posibilitatea de a sta intins pe iarba printre copaci pana la plictis 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *