Rezumat:
Nu poți să vorbești de Jurassic World fără să vorbești de Jurassic Park. Nu poți pentru că vorbim de un sequel, de o franciză, de un fenomen. Ca să nu mai spun că acțiunea lui Jurassic World e construită pe istoria filmului Jurassic Park. Ceea ce e cu adevărat fascinant e modul în care regizorul Colin Trevorrow a făcut ca cei peste 20 de ani care au trecut din 1993 până astăzi, să se vadă în fiecare frame, cadru, expresie digitală a dinozaurilor.
Distribuția și ea a fost aleasă spre sprânceană: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Vincent D’Onofrio.
Care sunt asemănările și deosebirile între atunci și acum vom afla din rândurile următoare…
JURASSIC PARK vs JURASSIC WORLD
Primul a fost o experiență intensă datorită ideii de nou. Până atunci conceptul de film cu dinozauri era străin, dar Spielberg a reușit cu ajutorul tehnologiei de atunci să genereze un fenomen de masă. După acel film mulți dintre noi s-au simțit atrași de trecutul protoistoric al Terrei, iar emisiunile de pe Discovery cu dinozauri ne trimiteam mereu, în subconștient la primul film. Să ne aducem aminte că în Jurrasic Park lucrurile devin sălbatice datorită unui T-rex.
În Jurassic World avem o nouă specie de dinozaur numit Indominus-Rex, mult mai feroce și mai inteligent. Avem insula Nublar și datorită tehnologiilor din prezent, chiar dacă efectul de nou a fost prăfuit timp de peste 20 de ani, întâlnirea cu dinozaurii e „mind blowing”.
Texturile creaturilor din Jurassic World sunt atât de reale, scenele în care au loc ciocnirile între om și fiară sunt atât de intense încât sunt momente în care tresari fără să îți dai seama. Iar dacă se întâmplă să vezi acest film și în format IMAX 3D sau, Ultimate Experience – 4DX, deja lucrurile devin REALE.
Vorbim practic de o reptilă modificată genetic în laborator. Dacă în Jurassic Park dinozaurii erau creați din mostrele de ADN preluate de la țânțarii captivi în chihlimbar, acum totul se face prin alterarea genomului diferitelor specii de reptile și dinozauri.
În plus avem și un dresor de velociraptori și multă adrenalină. Însăși marketing-ul din film și din jurul filmului arată că perspectivele s-au schimbat. Nu doar publicul din film care vizitează lumea cu reptile de pe insulă vrea experiențe intense dar și publicul de cinema.
Poate acesta a fost motivul pentru care povestea a fost abandonată pentru „tone de mușchi, teroare, colți, lupte și acțiune sălbatică”, și mai puțin suspans.
Ideea de final e alta. Chiar dacă sunteți fanii genului sau nu, Jurassic World e un film de week-end, relaxant și, mai mult decât atât, după ce îl vizionați, o să vreți cu siguranță să ajungeți în DINO PARC Râșnov să vedeți în mărime naturală animalele din film.
DIN 12 IUNIE în toate cinematografele din țară. Film distribuit de RO IMAGE.