Actualitate, Creatii, Economic, Tineri

De la Haos la Cosmos, de la spatiu la arta – Dalia Poleac

Spread the love

HELP THE ARTIST este prima expozitie pop-up – organizata „pe loc” – din Romania unde spatiul de co-creare este reprezentat de o camera dintr-un apartament cu mansarda din Bucuresti.

Ideea inovatoare de a organiza o expozitie de arta interactiva cu o durata de doar patru ore in propria locuinta ii apartine Daliei Poleac, artist vizual si consultant in tendinte pentru industriile creative.

➡ #Wherethereisspace – Pentru ca viata apare acolo unde gaseste loc

In Univers, o planeta nu apare in alta planeta, o planeta, o stea, o galaxie apare acolo unde gaseste spatiu. Un fir de iarba nu iese pur si simplu din ciment, apare intre rosturi, apare la colturi, apare unde gaseste loc. Noi, oamenii, ne nastem si descoperim lumea de acolo de unde este loc, tot ceea ce exista, tot ceea ce se creeaza, se creeaza in spatii unde nu exista altceva.

#Secondhandmedia – Pentru ca publicatiile print aveau nevoie de o gura de oxigen. Dincolo de reciclarea clasica, ziarele sunt transformate in instrumente pentru arta.

Experimentul a avut ca scop promovarea conceptului de second hand media, a reciclarii si reutilizarii ziarelor si revistelor romanesti prin folosirea lor in procesul creativ.

Se propune o noua perspectiva asupra mesajului jurnalistic, aceea de suport artistic pentru identificarea si generarea unor mesaje noi, la fel de unice ca participantii la un astfel de eveniment.

Pentru facilitarea procesului co-creativ, artista a folosit ca punct de pornire sase concepte inspirate din numele unor publicatii romanesti vechi si noi: Adevarul, Libertatea, Gandul, Femeia, Viitorul si Universul.

Pentru amenajarea spatiul de 15mp s-au folosit 67 de ziare si reviste romanesti si straine, 15 mp de hartie reciclabila, 250 de metri de banda adeziva, peste 50 de markere si carioci colorate.

Credit Photo: Miluta Flueras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *