Social

Cum sa-ti alegi un apartament pentru a te simti cat mai confortabil

Spread the love

Cand vrei sa te muti intr-un (alt) apartament de bloc, este bine sa te gandesti la multe aspecte. In prim-plan vei avea in vedere locatia: cat de aproape esti de zona care te intereseaza, de centrul orasului, de centre comerciale, scoli, gradinite si alte puncte importante pe harta. Apoi, trebuie sa acorzi atentie constructiei in sine: este un bloc nou (daca da, sa fie totul finalizat si bine realizat, fara probleme ramase) sau vechi (daca da, sa ai grija sa nu fie pe lista de cladiri cu risc seismic, chiar daca nu are bulina rosie de marcaj).

Cand faci vizionarea apartamentului, este bine sa mergi pe timp de zi, pentru a vedea totul cu atentie, si in interior, si in exterior, inclusiv pe casa scarii. Poti chiar sa faci mai multe vizite, in diverse momente ale zilei. Mare atentie si la punctele cardinale: o proprietate cu fata spre vest va avea Soarele in fata dupa-amiaza, iar una cu fata spre est va avea lumina directa dimineata. Spre nord ar putea fi mai friguroasa, spre sud ceva mai ferita de vant puternic.

Daca proprietatea este mai sus de etajul 1-2 si mai ales daca este pozitionata spre sud – vest, cu siguranta va fi nevoie de utilizarea unui aparat de aer conditionat capabil sa asigure racorire in zilele toride. Daca proprietatea este spre nord, racoarea va fi cel mai probabil sporita atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna. In sezonul rece, proprietatea va avea nevoie de mai multa incalzire.

Daca apartamentul este situat la parter (sau daca este la etajul 1, dar la parter este parcare sau un spatiu comercial), probabil ca frigul se va simti mai mult, deci din nou punctam necesitatea incalzirii adecvate (daca este foloseste o centrala termica, aceasta va consuma ceva mai mult decat intr-un apartament identic, la etaje superioare).

Aspectele de mai sus sunt extrem de importante cu privire la confort. Restul elementelor sunt mai usor de schimbat oricand – amenajare, mobila, decoratiuni etc. Sa spunem ca si un aparat de aer conditionat este usor de montat (in cel mai rau caz poti opta pentru un aparat mobil), insa ideal este sa nu fie nevoie sa folosesti aerul conditionat in mod continuu in lunile de vara…

Daca ai ales un apartament de inchiriat, probabil ca poti sa iti permiti si ceva superficialitate in alegere, caci te poti muta cam oricand. Daca ai optat insa pentru cumpararea unui apartament, este bine sa acorzi atentie maxima la detalii, caci este mult mai dificil (si scump!) sa faci iarasi schimbari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *