Fără categorie

Cum sa faci refresh-ul in relatia: Client, agentie, consumator, media din perspectiva unui blogger!

Spread the love

cropped-cropped-cropped-cropped-11225913_10205448615667791_2015318459_n2.jpg

Recunosc, si eu sunt unul dintre cei care porneste greu spre inovatie cu totul. Mai intai testez o aplicatie, doua, mai testez un display de 4,7 inci, apoi unul de 5, si poate trec sau nu si pe phablet-urile de 6 inci. Nici cu blogul nu mi-a fost usor. Pana acum o saptamana am rezistat cu el eroic din 2009 cu acelasi template, acelasi wordpress, fara butoane de social media, fara buton de subscribe. In cateva zile l-am optimizat pentru mobil, i-am pus butoane de social media, buton de subscribe si merg inainte.

11052427_10152792484945863_1443407336599818555_nMi-am reactivat conturile de google plus, linkedin si twitter, mi-am configurat pagina de blog pe google si pe twitter, mi-am pus butoane de facebook. Practic, am intrat in era „noului nou”.  Ce vreau sa punctez? Este ca TIMPUL nu mai are rabdare cu noi. Degeaba vorbim in marketing de trendsetteri, degeaba ne dam ochii peste cap ca e vremea sa inovam, cand avem acelasi mimetism, atat in agentii cat si la clienti.

Am fost la BIZ MARKETING si am avut acelasi gust amar. Nu, n-are legatura cu prezentarile ca si continut. Au fost ok, ca de obicei. De asemenea, speakerii au stiut sa-si puncteze ideile si au avut argumente universal valabile, fie ca vorbim de Valentin Suciu de la agentia JAZZ, de Mugur Patrascu de la iLeo, de Alexandru Paius de la imagePRsau vorbitori din partea unor branduri precum Unicredit Tiriac Bank, Vodafone sau Banca Transilvania.

11289069_10152792484810863_7928301510532250336_oIdeea e alta si am punctat-o intr-un e-mail pe care l-am trimis catre mai multi invitati. Dar asta este deja alt subiect.

Sa trecem la evenimentul in sine. Marta Usurelu a incercat sa dea viata publicului, dar nu publicul a fost problema ci lipsa de originalitate a prezentarilor, cel putin din punctul meu de vedere. Repet, nu vorbesc de continutul acelor prezentari ci de forma lor, de ambalarea lor. Ce doream sa vad ? Altceva, si acel altceva l-am definit chiar din 2011. Dar, cum spuneam, toate la timpul lor…

➡ Nu poti sa scapi de mimetismul din agentii cu privire la brief-uri cand folosesti acelasi gen de oameni de ani

S-a creat o rutina, fie ca recunoastem sau nu. Aceeasi rutina din televiziuni care dau acelasi gen de emisiuni doar pentru ca prind la public. Inteleg ca sunt angajati care lucreaza pe mii de euro, inteleg ca acei angajati sunt precum o masina Mercedes clasa E. Au experienta, sunt creativi, au produs de atatea ori, dar un Mercedes nu poate intra pe stradute asa cum face o bicicleta sau un scuter. Ce vreau sa punctez ? Ce costuri ar presupune ca un client sa iasa pe facebook si sa-si provoace comunitatea sa vina cu o idee despre un viitor produs? Sa faca crowd research si sa pescuiasca idei virgine.

Poate ca nu vor fi toate creative, dar nu se stie niciodata. Sau sa mearga sa provoace studentii de la Marketing din cadrul ASE Bucuresti ? Sau anumite ONG-uri care sunt focusate pe evenimente de profil? Nu spun ca e rau asa, n-am suficienta expertiza in domeniu, dar chiar Marta spunea la un moment dat ca ne confruntam cu tot felul de reclame de parca sunt trase la indigo. Imi pare rau ca nu gasesc citatul exact dar e o realitate pe care nu sunt singurul care a remarcat-o. Si nu numai la televizor.

Dar ma opresc aici! Punctul pe i l-am pus in mail si sunt curios cum va fi primit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *