Fără categorie

VIDEO: Vino sa faci sabii cum faceau cavalerii templieri in urma cu sute de ani!

Spread the love

11348832_977869355578212_1426254906_oAsociaţia Many Colors în parteneriat cu Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia, vă invită să participați la workshop-ul de turnare a bronzului. Atelierul seadresează publicului de toate vârstele, propunându-ne să redescoperim împreună tehnologiile arhaice de turnare a bronzului.

Vom pleca intr-o calatorie in timp, cum, in urma cu sute de ani cavalerii Templieri isi faceau sabiile rezistente cu ajutorul bronzului si altor metale.

Atelierul își propune să recupereze prin intermediul experimentelor de turnare a metalelor, tehnicile si materialele utilizate în epoca bronzului. Acest proces nu este doar interesant și amuzant pentru contemporani, ci și un prilej de descoperire a unor mici secrete, de întelegere a trecutului și poate de o nouă abordare a utilizării acestora în viitor.

În cadrul atelierului vor fi realizate statuete, podoabe și arme mici din bronz. Este o provocare interesantă să lucram doar cu uneltele și tehnicile trecutului și poate chiar ceva în plus; deoarece repetatele încercări te ajută să re-descoperi mici secrete ale meseriei, să fii mai atent la detalii, să ajungi în final să cunoști mai mult, să recuperezi o fărâmă de trecut și să o redai apoi celor prezenți.

Intrarea este libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.