Fără categorie

Daca TITANIC avea camere de supraveghere, NU se mai scufunda!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

camere-supraveghere-exteriorSe spune ca nu se poate compara o masina cu un om si este un mare adevar in asta. De ce? E simplu. Ochiul uman e un organ si asa cum si Omul ca fiinta este imperfect si organele sale sunt imperfecte, implicit ochii.

Sa luam un exemplu. O camera foto banala, din acelea care se gasesc si cu 200 de ron la magazinele de profil are aproximativ 10 megapixeli, inghesuiti pe un chip nu mai mare decat ochiul uman. In comparatie cu exemplul anterior, cum se comporta un ochi uman?

Cercetatorii spun ca retina umana are peste 5 milioane de conuri receptoare care ne permit sa percepem culorile, sa vedem si sa intelegem realitatea inconjuratoare. Prin urmare, daca convertim aceste date in termeni tehnici, ochiul uman are o rezolutie standard de 5 megapixeli.

Totusi, aceeasi cercetatori spun ca acelasi ochi uman mai are peste 100 de milioane de bastonase care detecteaza contrastul monocrom si care ne permit sa avem acuitate vizuala. In plus, creierul uman foloseste ambii ochi pentru a descrie la nivel cerebral realitatea inconjuratoare si, aceeasi cercetori sustin ca daca luam in calcul toate aceste elemente ajungem la incredibilul rezultat de 576 megapixeli, rezolutia reala a intregului nostru sistem ocular.

Si totusi, avem o problema: spre deosebire de masini sau de acele dispozitive cunoscute de noi drept camere pentru supravegherea locuintei, ochiul uman, sau sistemul ocular uman nu are stabilitate pentru ca e influentat de o multime de factori instabili precum: emotiile, starea sufleteasca, echilibrul emotional, echilibrul mental, capacitatea intelectuala, temperatura mediului ambiant, contextul si lista poate continua.

Sa explic mai clar. Stiti scena apoteotica din Titanic cand in turn sunt asa zisi observatori care, din cauza faptului ca marea era calma, din cauza noptii ca sticla si a oboselii lor au ratat si au vazut prea tarziu acel ghetar plutitor

camera_box1Hai sa ne inchipuim cum ar fi fost daca in loc de doi supraveghetori umani Titanicul ar fi avut sisteme perfomante de echipamente dotate cu camere supraveghere?

In primul rand raza de actiune a camerelor de supraveghere e mult mai mare iar daca sunt dotate cu senzori corespunzatori precum sistemele de ecolocatie de la lilieci pot depista in timp util orice. In plus semnalul de avertizare este trimis mult mai rapid si totul e mult mai simplu.

Titanicul ar fi reusit sa evite ghetarul iar Rose si Jack ar fi ajuns in America unde ar fi avut multi copii. Si acest happy-end datorita unor camere de supraveghere. De happy-end-uri puteti beneficia si voi daca vreti sa aveti averea protejata si familia.

Montate in scari de bloc, vile, case, sistemele de monitorizare video va pot ajuta mai mult decat va pot ajuta ochii dumneavoastra. In plus sa nu uitam de avantajele inregistrarii si pastrarii de date. Daca, sa zicem, in data y la ora x un hot va trece pragul, presupunem ca va treziti la timp, el se sperie, nu apuca sa fure decat telefonul fix de la intrare in locuinta iar dumneavoastra reusiti sa-i vedeti in umbra profilul si putin semnalmentele, hainele pe care le-a purtat in momentul comiterii infractiunii, incaltamintea si in cel mai bun caz poate observati si un tatuaj pe undeva. Apoi incercati sa va imaginati tabloul in care sunteti la politie si incercati sa descrieti infractorul. E complicat, nu-i asa!?

Dar cu ajutorul camerelor de supraveghere, totul e stocat si inregistrat asa ca drumul pana la cea mai apropiata sectie de politie e doar o formalitate. Mergeti cu imaginile stocate pe un hard disk extern, stick sau DVD si mai departe se ocupa politia…

Argumente mai bune pentru siguranta TA nu exista! Intra si vezi ce n-ai vazut pana acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *