Actualitate

Animest.18: Un Festival Plin de Dans, Animație și Emoție

Spread the love

În perioada 6-15 octombrie, Bucureștiul se pregătește să găzduiască cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, cunoscut sub numele de Animest. Cu un program bogat în proiecții, petreceri, masterclass-uri și evenimente dedicate pasionaților de animație, acest festival promite să fie o experiență memorabilă pentru toți iubitorii de film.

Tema din acest an, „Join the dance!”, invită publicul să se alăture unei călătorii în lumea dansului, o artă care adesea sfidează gravitația și aduce bucurie în inimile noastre. Dansul va fi în centrul atenției, fiind o secțiune tematică importantă a festivalului. De asemenea, este pretextul pentru o întâlnire cu cineastul, animatorul și dansatorul francez Jean-Charles Mbotti Malolo, invitat special la această ediție.

Mihai Mitrică, directorul și selecționerul Festivalului Internațional de Film de Animație București, spune că ediția Animest.18 este dedicată dansului, o artă care merită să fie celebrată într-o lume care deseori trece prea repede peste momentele de bucurie și realizare. În octombrie, timp de 10 zile, Bucureștiul va fi locul unde dansul și animația se vor întâlni pentru a sărbători frumusețea lor.

Secțiunea „Join the dance!” va aduce în fața publicului filme care explorează diverse aspecte ale dansului și ale expresiei artistice. Printre titlurile notabile se numără Tango, câștigător al premiului Oscar în 1983, și The Burden, un musical întunecat premiat cu Cristal la Annecy în 2017.

Invitatul special al festivalului, Jean-Charles Mbotti Malolo, este un artist multifuncțional, cunoscut pentru spectacolele sale coregrafice de succes și pentru producțiile cinematografice de calitate. El va susține un masterclass pe 11 octombrie, oferind publicului oportunitatea de a învăța mai multe despre munca sa creativă.

Un aspect important al Festivalului Animest este diversitatea. Festivalul s-a dezvoltat de-a lungul anilor, devenind un eveniment de marcă în peisajul cultural românesc. Filmele selectate abordează teme variate și se adresează publicului de toate vârstele. Animest este, de asemenea, singurul festival din România care înscrie câștigătorii Trofeului pe lista filmelor eligibile la Oscaruri.

Animest.18 este un eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și reprezintă un moment important în calendarul cultural al orașului. Publicul este invitat să se alăture acestei sărbători a filmului de animație și a dansului, să descopere producții captivante și să se bucure de magia animației pe marile ecrane ale Bucureștiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *