Actualitate

Youn Sun Nah, concerte-eveniment de jazz vocal, în România

Spread the love

[CP] Diva internațională a jazzului vocal, Youn Sun Nah, va susține două concerte în România

• Două reprezentații unice, organizate de Jazz Fan Rising, vândute integral: marți, 20 februarie 2024, la Sala Dalles din București, începând cu ora 19:00, și miercuri, 21 februarie 2024, la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00.

 Youn Sun Nah, una dintre cele mai remarcabile voci ale jazzului contemporan, va oferi publicului din România două evenimente muzicale de excepție, într-un spectacol unic la București (pe 20 februarie 2024) și la Cluj-Napoca (pe 21 februarie 2024). Concertele fac parte din turneul de promovare a noului său album, „Elles”, și sunt organizate de Asociația Jazz Fan Rising, alături de alte destinații europene, printre care Finlanda, Suedia, Spania, Austria, Franța, Germania, Luxemburg și România.

Accompagnat de celebrul Bojan Z la claviaturi, Youn Sun Nah va interpreta piese inspirate din repertoriul unor mari artiste și melodii care au influențat parcursul său muzical. Concertul va traversa diverse stiluri și epoci, rămânând fidel jazzului. Melodiile prezentate în cele două concerte din București și Cluj-Napoca sunt extrase din ultimul ei album, „Elles”, înregistrat la New York și cuprinzând o selecție diversă de piese compuse sau interpretate de femei de marcă în industria muzicală.

Cu o tehnică vocală distinctivă, care a cucerit publicul pe cele mai prestigioase scene internaționale, Youn Sun Nah va aduce în fața auditoriului românesc piese precum cele din repertoriul spirituals („Sometimes I feel like a motherless child”), cu accente psihedelice („White Rabbit”), și reinterpretări personale ale unor clasice precum „My Funny Valentine” și „Killing Me Softly With His Song”. Însoțită cu rafinament și imaginație de Bojan Z la claviaturi, Youn Sun Nah va aduce o abordare unică a atât a standardelor consacrate, cât și a compozițiilor contemporane, dărâmând barierele dintre genuri și generații cu o prestație precisă și magică.

Despre Youn Sun Nah
Youn Sun Nah este unul dintre cei mai aclamați vocaliști ai jazzului contemporan. Cântăreață, compozitoare și interpretă cu numeroase premii internaționale, este recunoscută pentru prestația sa scenica impresionantă și diversitatea interpretativă. Originară din Seul, Coreea de Sud, Nah și-a început cariera muzicală cântând gospel cu Orchestra Simfonică din Coreea, urmând apoi să studieze la Institut National de Musique de Beauvais din Paris și la Conservatorul Nadia și Lili Boulanger. Succesul său pe plan internațional a fost rapid, susținând concerte și turnee în diverse locații de prestigiu alături de figuri iconice precum Herbie Hancock, Regina Carter, Esperanza Spalding și alții. Recunoscută și de către Ministerul Culturii din Franța, care i-a acordat titlul de Officier des Arts et des Lettres în 2019, Nah continuă să impresioneze publicul cu noul său album, „Elles”, lansat în 2023, și cu turneul său global.

Ciprian Moga, reprezentant Jazz Fan Rising: „Youn Sun Nah este un artist al cărui spectacol rămâne în memoria spectatorilor pentru mult timp. Vocea sa captivantă și repertoriul său variat creează o experiență muzicală cu adevărat hipnotică și inspiratoare”.

Cele două concerte din România marcau deschiderea stagiunii 2024 a Jazz Fan Rising, o inițiativă privată ce aduce în prim-plan artiști și proiecte de jazz apreciate de pasionații genului. Cu sprijinul Institutului Francez din România, evenimentele se înscriu într-o lungă tradiție de promovare a culturii și a artei jazzului în țara noastră.

De la înființarea sa în 2015 și până în prezent, Jazz Fan Rising a găzduit aproape 60 de concerte, oferind publicului român oportunitatea de a se bucura de prestații ale unor artiști de renume internațional precum Tonbruket, Magnus Ostrom, EYOT, Ana Carla Maza, Verneri Pohjola, Rabih Abou-Khalil, Triosence, Macha Gharibian, Håkon Kornstad, Helge Lien Trio, și mulți alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *