Social, Tineri

World Vision, KFC si Pizza Hut vor oferi o bursă unor elevi pentru această poveste. Fii și TU erou

Spread the love

În octombrie 2017, se desfășoară cea de-a X-a ediție a campaniei de strângere de fonduri „Vreau în clasa a noua”, un proiect World Vision susținut de KFC și Pizza Hut. Pe parcursul întregii luni, în toate magazinele partenere vor exista zone unde clienții pot dona câte 1 leu, fără a fi nevoiți să achiziționeze vreun produs. Trebuie știut faptul că de-a lungul celor 10 ani de parteneriat, s-au adunat fonduri în valoare de peste 519.000 de euro.

Cu ajutorul acestei sume, mai mult de 1000 de elevi au reușit să-și continue studiile primind câte o bursă lunară de 250 RON. 

Și pentru că binele face bine, Eroii de nota 10 se ascund și în acest an printre noi. Îmi place foarte mult campania așa că am zis să contribui și eu cu o bursă pentru un elev care are nevoie de ea. În următoarele rânduri am să vă prezint povestea mea, povestea eroului meu de nota 10 din timpul liceului – Doamna profesoară Simona Bădițescu.

 ➡ – Ani de liceu cu emoții la Limba și Literatura Română

Doar că anii mei de liceu n-au fost plini de emoții, sau cel puțin nu pentru că mi-ar fi fost vreodată teamă să fiu ascultat la materii precum istorie, geografie, chimie, biologie sau Limba și Literatura Română. Am avut clinciuri cu alte materii, dar nu acesta e subiectul acestor rânduri.

Cum spuneam, am avut și eu emoții în liceu, dar nu în timpul orelor de curs ci…pe scenă. Da, în liceu am jucat teatru în trupa liceului și toată cariera mea de actor juvenil s-a datorat eroului meu -doamna profesoară Simona Bădițescu.

Chiar dacă nu mi-a fost profesoară la clasă, a aflat de mine și m-a convins să joc rolul vieții mele de licean – rolul lui Demetrius din cadrul piesei – Visul unei nopți de vară (William Shakespeare).  Ceea ce urmează să vedeți nu știu foarte mulți oameni. Și pentru că vorbim de o înregistrare video din 2003, înregistrare filmată cu o cameră VHS,  calitatea imaginii nu este foarte bună, deși am încercat să remontez anumite cadre sau să randez fișierele video. Dar ceea ce nu se vede se simte, iar tot patosul pe care l-am avut pe scenă s-a datorat implicării ,,eroului” meu.

Datorită ei am ajuns să iubesc scena, să iubesc teatrul și datorită ei am ajuns ulterior să apar în filmele unor regizori de calibru precum Sergiu Nicolaescu (Poker și Ultimul Corupt din România), Tudor Giurgiu (De ce EU?), Florin Piersic Junior (Q.E.D) sau Nae Caramfil (6.9 pe Scara Richter). Dar imaginile foto și video vorbesc de la sine.

POKER – regia Sergiu Nicolaescu – 2010

Q.E.D – în regia lui Florin Piersic Junior

Mulțumesc Simona Bădițescu – #eroulmeudenota10. Sper să scrieți și voi și să vă implicați în campania – #eroidenota10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *