Fără categorie

THE FOREST – Iti baga frica-n oase PENTRU ca are un sambure amar de ADEVAR

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Un horror bun nu trebuie neaparat sa aiba sens, sa aiba o logica in firul epic al actiunii ci sa porneasca de la un adevar intangibil, irefutabil. Pe scurt, tot filmul FOREST este consturit in jurul unei povesti dramatice – Padurea Aokigahara.

Mi se face parul maciuca numai cand rostesc acest nume si privesc fotografiile reale cu acest loc sinistru si lugubru din Japonia. Nici macar nu trebuie sa te complici si sa investesti in butaforii daca vrei sa faci un film horror acolo pentru ca schelete si oameni morti zac in aer liber la tot pasul…

Sursa: http://www.efemeride.ro/

➡ Realul din spatele filmului

Aokigahara este o pădure de 35 000 kilometri pătrați, care se întinde la poalele muntelui Fuji. Este inconjurata de cateva drumuri rutiere si feroviare care duc spre munte, un loc de pelerinaj care atrage anual, indiferent de sezon, milioane de turisti. Este o pădure care are o vechime de 1200 de ani, dar nu vechimea ei si copacii seculari constituie motive de celebritate, nici macar apropierea de munte ci faptul ca aici se sinucid, incepand din anii 50, mii de oameni pe an.

Statisticile arată că în Japonia, anual, peste 40000 de persoane se sinucid, iar peste 80% dintre ei aleg sa-si puna capat zilelor in aceasta padure sinistra. Majoritatea celor aleg padurea sunt tineri, multi dintre ei inca elevi de scoala sau studenti.

Solul padurii este format din lava si gheata. Lava s-a format in jurul anului 864 cand muntele vulcanic Fuji a erupt mai mult de 10 zile. In timp, sub sol, din cauza faptului ca lumina Soarelui nu patrunde in padure, s-au format caverne, pesteri de pamant si gheata adanci de mai bine de 3-4 metri si lungi de cativa zeci de metri.

Legendele japoneze vorbesc despre padure cu respect si teama. Potrivit folclorului local, „yurei” este denumirea data de localnici piritelor celor morți prin violență care nu-și găsesc liniștea și nici nu pot trece în altă lume si raman captive in padure.

Mai mult decat atat, dincolo de legende, exista si un sambure de adevar cu privire la incarcarea energetica a locului. Busola în această pădure nu indică nordul cu exactitate. Se spune că este o diferență de 90 de grade, față de adevărata poziție a nordului. Multe grupuri de turiști au mers în cerc ore întregi, pentru că busola nu funcționa corect.

Chiar specialiștii japonezi au recunoscut că se întâmplă un fenomen straniu in padure. Este vorba de distorsionarea orientării la persoane, dar și la busole. Terenul în aparență, pare a fi drept. În realitate, sub vegetație se află gropi de până la un metru adâncime, care face înaintarea impracticabilă.

Cand ai atat material odios, lugubru, funest, cum sa nu iti iasa un film HORROR?

➡  Despre film

Filmul aduce in prim plan povestea a doua surori gemene si pleaca de la ideea studiata de psihologi potrivit careia gemenii identici, nascuti din acelasi ou zigot si avand acelasi sex comunica si prin intermediul altor simturi. Concret, cand unul dintre ei trece printr-o drama sau tragedie, celelalt, aflat la cel mai indepartat colt de pe Pamant, simte durerea fratelui sau surorii.

Asa incepe filmul cand surioara lui Sara, Jess (ambele actrite sunt jucate de Natalie Dormer) dispare fara urma in padurea Aokigahara. Desi toata lumea ii spune ca e moarta ea simte ca e inca vie si doar este doar ratacita in padure si pleaca in cautarea ei. Mai departe, ceea ce se intampla e prea grotesc, prea horror sa descriu in cuvinte asa ca va las si pe voi sa traiti senzatii tari, asta daca aveti sange in vine sa rezistati la tot filmul…

Filmul din 8 ianuarie in cinema, este distribuit de InterComFilm.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „THE FOREST – Iti baga frica-n oase PENTRU ca are un sambure amar de ADEVAR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *