Fără categorie

JOY – Despre viata, pur si simplu, ca un dus scotian rece

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Singura bucurie din filmul asta este actrita – Joy (Jennifer Lawrence). Dincolo de numele ei, nume care da si numele filmului, toata productia e o colectie de fotografii surprinse din viata. Filmul m-a tulburat pentru ca arata negru pe alb cum s-a nascut ideea de teleshopping in America si mai tarziu in Europa si Romania. Cat de important e marketing-ul si cat de simplu trebuie sa fie mesajul ca sa fie credibil. Cat de importanta e emotia pe care o transmiti si cat de esential este sa fii prezent, trup si suflet pe platou.

Au fost momente in care parea ca ma privesc pe mine in perioada in care eram consultant marketing la Studio Moderna. Dar filmul ascunde o poveste si o morala puternica. Indiferent cat de greu iti e si cat de grea e crucea pe care trebuie sa o porti, ceea ce iti este scris vei primi daca nu te abati de la drumul tau. Joy se juca cand era mica cu hartie, construia din hartie orice si bunica i-a spus – Joy, tu vei aduce bucurii oamenilor si vei avea multi bani si vei fi fericita.

Parca mi-am adus aminte de mesajul rostit de strabunicul meu cand eu aveam doar 6 luni si i-a spus mamei atat – Tili (Otilia, numele mamei), baiatul asta o sa faca lucruri pe care neamul lui nu le-a facut

Dar a trebuit sa treaca prin divortul parintilor sai, s-a racit fata de surioara ei, si ea, la randul ei s-a maritat cu un cantaret, a avut doi copii si a divortat. Ajunge sa stea cu tatal, mama, bunica, fostul sot si copii si viata ei nu e deloc simpla. Din fericire are o minte sclipitoare si inventeaza un MOP cu autoscurgere. De aici incepe practic filmul si povestea iar finalul e apoteotic. Cu intorsaturi de situatie, provocari peste provocari, esecuri, lupte, dar niciodata JOY n-a renuntat, NICIODATA.

Dincolo de distributia unor grei precum Robert de Niro sau Bradley Cooper, filmul e greu ca mesaj, dar daca rezisti pana la final te vei bucura pentru ca filmul e o lectie cruda de viata dar autentica. Filmul face o paralela intre oamenii comuni, care traiesc intr-o lume promiscua si cei care, desi sunt loviti din toate partile si au momente cand cedeaza se ridica si nu renunta.

Asta imi aduce aminte de cuvintele unui antreprenor care a spus, simplu, atat – „Diferenta intre un om de afaceri care rateaza si un antreprenor de succes este ca cel de-al doilea NU RENUNTA.”

Filmul, din 8 ianuarie in cinema, distribuit de Odeon Film.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.