Fără categorie

Stiati ca in lume exista 33 de persoane care isi amintesc fiecare minut al vietii lor?

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

BVS-20305

Va mai aduceti aminte episodul din Doctor House cu acea femeie chelnerita care NU putea sa-si ierte sora pentru ca tinea minte tot, inclusiv gustul laptelui cu care s-a hranit in timp ce era alaptata?

Exista oare cineva care nu-și dorește o memorie formidabilă care să stocheze cât mai multe informații din exterior fără prea mari bătăi de cap? Potrivit specialiștilor Universității California, pe Terra există doar 33 de persoane care își amintesc fiecare minut al vieții lor, fiecare moment trăit, împreună cu toate detaliile. Oamenii despre care vorbim sunt deținătorii unei memorii autobiografice superioare.

➡ Obiceiuri sănătoase pentru o memorie bună

Alimentația sănătoasă este un aliat important în menținerea sănătății creierului. Pentru o dietă echilibrată care îmbunătățește memoria este recomandată evitarea mâncărurilor de tip fast-food și înlocuirea acestora cu alimente proaspete, bogate în nutrienți.

Cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi sunt recomandate pentru o minte limpede și un corp sănătos. Mișcarea în aer liber aerisește creierul și ajută la menținerea memoriei, indiferent de formă: alergare, plimbare sau exerciții fizice.

Somnul are o importanță deosebită în menținerea și păstrarea unei memorii sănătoase deoarece, în timpul somnului, nivelul hormonilor de stres din organism scade și întregul corp se reface și se relaxează. Memoria se bazează pe o serie de conexiuni nervoase care se refac și se întăresc în timpul somnului.

Foarte importantă pentru menținerea unei memorii sănătoase pe tot parcursul vieții este gimnastica memoriei, și asta pentru că memoria, cu cât este mai solicitată și mai bine pusă la treabă, cu atât este mai bună. Printre activitățile ce pot ajuta la devoltarea continuă a memoriei se află șahul, jocurile logice, integrame ori rebusuri, discuțiile libere cu prietenii, calculele făcute fără calculator sau pix.

La toate acestea, se poate adaugă un supliment alimentar care să crească performanțele intelectuale, capacitatea de memorare și învățare, în special în perioadele când memoria este solicitată la maximum.

➡ Memogink – un supliment alimentar creat din atenție pentru memoria ta!

Revista științifică britanică “Nature” a demonstrat faptul că peste 20% dintre oamenii de știință obișnuiau să consume suplimente alimentare pentru a-și stimula concentrarea și memoria, iar în același timp dobândeau fluență verbală și viteză de procesare a informațiilor. Suplimentele alimentare ajută memoria, în special în perioadele în care suntem supuși unui efort intelectual intens care nu face altceva decât să ne bulverseze.

Memogink cu extract uscat de frunze de Ginko biloba susține oxigenarea creierului, crește performanțele intelectuale, dar și capacitatea de memorare și învățare, ameliorând fluxul sanguin și îmbunătățind microcirculația.

Cu un complex de peste 40 de ingrediente naturale active în compoziția sa, cele mai importante fiind antioxidanții (flavonoide și terpenoide) Memogink îmbunătățește semnificativ memoria și totodată întărește sistemul imunitar. Beneficiile acestui supliment se datorează extractului de Ginko biloba, plantă medicinală ale cărei proprietăți pentru stimularea memoriei sunt intens recunoscute: combate radicalii liberi, compuși dăunători organismului, reduce lipsa de energie și oboseală mintală, crește eficiența metabolismului.

➡ Cui și când este recomandat Memogink?

Memogink este recomandat în perioadele în care sunteți supuși unui efort intelectual intens, urmează să susțineți examene sau să asimilați o cantitate mai mare de informații într-un timp limitat, ori pur și simplu doriți să preveniți stările de oboseală acută și problemele de concentrare. Este recomandat indiferent de vârstă și poate îmbunătăți vizibil starea generală.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *