tigara electronica
Tineri

Renuntarea la fumat cu tigara electronica – intre mit si realitate

Spread the love

Fumatul este un viciu pe care multi oameni il au, doresc sa il elimine din viata lor insa este atat de grea aceasta renuntare la tigari incat incercand chiar toate produsele de pe piata, de la plasturi cu nicotina pana la tigari medicinale de la farmacie, de la acupunctura pana la sedinte de terapie la psiholog, cu greu reusesc doar o parte din fumatori sa isi duca la bun sfarsit ceea ce isi propun.

Exista insa o modalitate mai putin cunoscuta si promovata la TV prin care fumatorii pot renunta la fumat, fumand. Este vorba de tigari electronice ieftine care pot fi cumparate sub forma de kit, cu lichide tigari electronice incluse si alte accesorii.

Renuntarea la tigarile clasice  si efectele asupra organismului

Imediat dupa ce fumatorul renunta la tigarile clasice, indiferent de concentratia acestora de gudron, de nicotina, de marca sau de alte considerente, in corpul lui incep sa se produca schimbari semnificative. Indiferent de perioada in care au fumat, de cate tigarete consumau pe zi, nu mai introduc in corp niciuna din cele 4000 de substante nocive pentru sanatate. Pe langa acest aspect, nu ii mai obliga pe cei dragi sa fumeze pasiv, nu li se mai perturba activitatea inimii, a creierului, nu mai sufera de afectiuni respiratorii, tensiunea arteriala este in limite normale, riscul de infarct miocardic scade, le revine simtul olfactiv si papilele gustative incep sa simta si altceva in afara de gustul amar al tutunului. Congestia nazala, tusea fumatorului, starea de oboseala dispar si organismul incepe sa isi reia functiile normale.

Tigara electronica si renuntarea la fumat

Multi fumatori inraiti sustin ca au folosit toate produsele de pe piata in acest sens, de la plasturii cu nicotina celebri pana la guma de mestecat, de la acupunctura pana la ceaiuri si tincturi insa nimic nu a fost atat de eficient precum tigara electronica.

In primul rand, tigara electronica isi dovedeste eficienta pentru ca fumatorul nu se mai vede nevoit sa renunte complet si brusc la dependenta de nicotina sau la dependenta de gest. Zilnic, mii de oameni mor in intreaga lume ca o consecinta a fumatului sau a fumatului pasiv. De aceea specialistii recomanda eliminarea acestui viciu, fie si printr-o metoda care presupune introducerea de substante mult mai putin nocive in organism folosind aceleasi gesturi ca si inainte.

Daca vointa nu este suficienta, solutiile deja probate nu sunt eficiente, tigara electronica sigur se va dovedi o metoda excelenta de renuntare la fumat, ajutand fumatorul sa economiseasca importante sume de bani, sa scape de mirosul neplacut de tutun imprimat in par si in haine, dar si sa poata vapa in locurile in care in mod normal fumatul este interzis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *