Fără categorie

POVESTE de DRAGOSTE – Nu e un film despre iubire, e o poveste despre vise

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Sunt defect. Sunt defect pentru ca inca mai visez la „fluturi in stomac”, emotii intrinseci generate intr-o fractiune de secunda, o chimie suspendata in spatiu si timp, trairi care ard de la prima vedere, despre asta e POVESTE de Dragoste.

N-am reusit sa merg la vizionarile de presa asa ca am PLATIT BILET. Da, suna incredibil, mai ales ca majoritatea bloggerilor de film au sters pe jos cu aceasta productie asa ca, „masochist” din fire am vrut sa vad si eu filmul.

Multe voci au criticat „irealul scenariului”. Eu va intreb atat? Voi, cei care ati iubit in viata asta sau ati fost indragostiti, oare nu gaseati ca fiind fabuloase cele mai inepte gesturi si prostii? Oamenii care nu iubesc si n-au iubit mai presus de sensurile sexuale, nu vor intelege acest film si nu e pentru ei.

Cuplurile de indragostiti agata frenetic lacate de nu stiu ce poduri, trimit flori in miez de noapte, fac serenade, ascund bomboane in banca colegei, timpul si realitatea unor oameni indragostiti e ALTA, intotdeauna e alta si TU, straine, daca nu traiesti emotia lor nu vei intelege niciodata.

Filmul e un LOVE STORY in cel mai pur concept LOVE STORY. Nu vorbeste de ratiune, de intriga, arata doi oameni care simt si explozia emotiilor lor.

poster poveste de dragoste

Am citit ipocrizii de genul – „Astia cum sa se iubeasca asa rapid? Trec direct la sex?”…Cati dintre voi n-ati mers mai departe de la prima intalnire? Fete, baieti, sa fim sinceri. Si ce inseamna repede? Exista un cod al timpului? Dar cine stie cum curge timpul unor indragostiti? Cine mai poate masura secundele in secunde? Auzim replici – parca te cunosc de o viata, si oricat de poetic suna, iubirea n-are TIMP, ea doar graviteaza in jurul celor doi.

Daca v-as spune ca am avut relatii de 5 ani in care n-am iubit, dar am trait clipe memorabile in doar 5 intalniri? Daca v-as spune ca femeia care m-a schimbat in bine a fost cu mine mai putin decat durata de timp de care are nevoie strugurele sa se parguiasca si poate cu altele am trait luni si ani si nu s-a lipit nimic?

Iubirea nu are logica si da POVESTE de DRAGOSTE e un film ILOGIC pentru ca filmeaza esenta iubirii…Nu urmareste ratiunea, urmareste emotia in forma cea mai pura…

➡ Povestea din spatele filmului

In spatele filmului se afla Cristina Iacob și echipa HaHaHa Production. Concret, regizoarea a decis ca pentru Poveste de dragoste să lucreze cu Smiley și echipa lui pentru coloana sonoră a primului love story românesc.

Poveste de dragoste are pe coloana sonoră 9 piese semnate de 5 membri ai HaHaHa Production, compuse special pentru film. Piesa “I wish”, de pe genericul final, compusă anterior de Smiley, a fost inclusă pe coloana sonoră fiind foarte potrivită cu povestea personajelor din film. Pentru partea instrumentală s-a lucrat cu cei mai buni violoniști din țară. Întreaga producție muzicală a durat 4 luni.

Piesa de pe generic, “Present for you”, a fost compusă de Șerban Cazan în colaborare cu Jazzy Jo, și interpretată de Smiley, alături de Jazzy Jo. Vidoclipul piesei “Present for you” a fost lansat recent și cuprinde imagini din film, cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu.

➡ Making OF

 

Poveste de dragoste este primul love story românesc și a fost lansat în cinematografe vineri, 27 noiembrie. Acțiunea filmului se petrece într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, unde Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.

Daca ati spus in viata asta „TE IUBESC” si cand rosteati cuvintele plangeati de emotie, tremurati, aveati noduri in gat, filmul asta e pentru voi. Daca nu mai credeti in Mos Craciun, in miracole, in magie, in dragoste la prima vedere, in timp ireal, n-are sens sa intrati in sala de cinema pentru ca nu o sa intelegeti nimic dintr-un motiv simplu – FILMUL asta nu se intelege, se simte, se traieste, se respira…Atat!

Poveste de dragoste”a rulat în premieră internațională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiția internațională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Montreal și în cadrul celei de-a 20-a ediția a Festivalului Internațional de Film Portobello.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *