Fără categorie

Cei care ofera spre inchiriere cladiri de birouri saluta noul sistem de impozitare. Vezi de ce!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Noul sistem de impozitare pentru locuintele folosite ca sedii de firme, fie ca sunt apartamente, fie ca sunt vile, sistem aplicabil de anul viitor, va avea drept efect o crestere de circa 25% a cererii pentru spatiile din cladirile de birouri.

Nord City Tower

Noile impozite pe locuinte, ce vor intra in vigoare din 2016, nu vor mai tine cont de calitatea proprietarului, persoana fizica sau persoana juridica, ci de scopul utilizarii cladirii. In cazul cladirilor detinute de persoane fizice si utilizate in scopuri de afaceri, precum sedii de firme, impozitele vor creste dupa cum urmeaza.

Pentru utilizarea cladirii in activitati economice, indiferent ca vorbim de blocuri construite dupa 1980 sau de birouri amenajate in ansambluri rezidentiale din Bucuresti sau din oricare alt oras din tara, procentul de impozitare va fi intre 0,2% si 1,3%, cu conditia ca imobilul respectiv sa fie reevaluat/construit/achizitionat in ultimii cinci ani. In cazul in care constructia nu este reevaluata/construita/achizitionata in ultimii cinci ani, procentul de impozitare va fi de 2% din valoarea cladirii, chiar daca vorbim de un apartament dintr-un ansamblu rezidential din Bucuresti sau de o vila dintr-o zona extravilana, situatie in care impozitul poate sa depaseasca si de 20 de ori nivelul actual.

Calea Floreasca 169

“Majorarea considerabila a impozitelor ii va determina automat pe proprietari sa ridice direct proportional nivelul chiriei. Practic va fi mult mai avantajos pentru companii sa inchirieze spatii in cladirile clasice de birouri, decat in apartamente sau vile. Marea provocare pentru dezvoltatori va fi sa construiasca spatii de birouri de dimensiuni mai reduse decat cele dezvoltate pana acum, in locatii cu acces la infrastructura, in special la metrou – sau sa le recompartimenteze pe cele déjà existente. De asemenea, ne asteptam la o crestere a cererilor pe segmentul de evaluare a cladirilor, segment pe care il deservim si noi”, spune Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate.

Regatta Real Estate are un portofoliu variat de cladiri de birouri, cu un nivel al chiriei ce pleaca de la 5 euro si urca pana la 20 de euro pe metru patrat. Pe langa spatiile bine echipate, cladirile traditionale de birouri dispun de nenumarate facilitati, precum parcare, paza, lift, receptie, sistem de climatizare, supraveghere video, bancomat sau restaurant.

Din portofoliul Regatta Real Estate fac parte cladiri de birouri potrivite pentru companii mici si mijlocii, cum sunt de exemplu Nord City Tower (Pipera), World Trade Center (PIata Presei Libere) sau Floreasca Business Park (Calea Floreasca 169A). De asemenea, companiile care au nevoie de spatii mai generoase le pot gasi in proiecte precum Bucharest One, Sky Tower sau Hermes Business Campus.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *