Actualitate, Social, Tineri

ManagerdeMediu.ro: gamă completă de servicii de mediu

Spread the love

Temele de mediu ocupă constant agendele media, economice și politice în ultimii ani. În prezent, modul în care propria activitate afectează mediul înconjurător este o preocupare importantă a oricărei companii. Cu toate acestea, majoritatea actorilor economici găsesc dificilă angajarea propriului expert de mediu. Pornind de la toate aceste premise, ManagerdeMediu.ro a crescut constant în ultimii ani.

ManagerdeMediu.ro reprezintă o echipă care oferă consultanță și servicii de mediu tuturor actorilor economici din piața românească. În prezent, echipa de consultanță lucrează pentru mai bine de 400 de clienți preocupați să-și minimizeze amprenta ecologică a propriilor activități.

Povestea ManagerdeMediu.ro începe în urmă cu 12 ani. Atunci, un grup de tineri ingineri de mediu, ecologi și biologi și-au pus la comun aptitudinile și cunoștințele de profil. S-au înscris astfel în diverse proiecte de mediu. Unele de infrastructură mare energetică, altele de energie eoliană sau alte energii regenerabile, de sisteme și stații de biogaz, proiecte de autorizări de mediu pentru fabrici de PAL și cherestea, proiecte de tip “environmental waste management solutions” etc.

După mai bine de 2 ani de muncă susținută echipa a reușit să crească profilul de business cu peste 120%.

Acum, după mai bine de un deceniu de activitate, ManagerdeMediu.ro a devenit soluția ideală pentru implementarea de proiecte sociale și de mediu, proiecte de sustainability și de tip CSR pentru diverse companii mici și mari din România.

Despre provocările de la început de drum, Valentin Dragomir, director la ManagerdeMediu.ro spune că „au fost foarte multe și nu cred că aș putea să le cuprind în paginile unei cărți. Important este că le-am depășit prin perseverență, curaj și pasiunea pentru acest domeniu foarte frumos și provocator. Susținerea unei companii de tipul ManagerdeMediu într-o piață de profil nu este una simplă. Serviciile noastre principale sunt cele de elaborare a studiilor de mediu, evaluare a impactului asupra mediului și participare în proiectele energetice mari de interes național„.

În prezent, ManagerdeMediu.ro oferă o gamă variată de servicii: consultanță de mediu și servicii de mediu profesionale, efectuarea analizelor de mediu și servicii de consultanță operativă de mediu. Suport în obținerea actelor de reglementare din domeniul protecției mediului (obținerea autorizației de mediu, obținerea autorizației integrate de mediu), susținerea integrală a procesului de obținere a autorizației de mediu/autorizației integrate de mediu pentru companiile din România, servicii de gestionare a deșeurilor, raportarea deșeurilor, raportarea deșeurilor de ambalaje, dezvoltarea de algoritmi de calcul pentru raportarea ambalajelor la fondul de mediu, determinarea și analiza deșeurilor, studii de mediu, soluții de mediu și intervenția în cazul poluărilor accidentale, soluționarea accidentelor de mediu.

Preocuparea pentru domeniul protecției mediului a apărut în cazul lui Valentin Dragomir odată cu terminarea liceului și înscrierea la Facultatea de Ingineria Mediului. A dezvoltat natural proiectul ManagerdeMediu.ro (cunoscut în piața de profil și ca MDM). Iar acum, după mulți ani de activitate, Vali crede despre el că principalele sale abilități sunt cele legate de elaborarea documentațiilor de mediu de tip studiu de impact asupra mediului, studiu de evaluare adecvată, evaluări de impact. Dincolo de propiile abilități succesul MDM se datorează echipei din spatele acestui concept. Una foarte bine pregătită și multilateral dezvoltată căreia i se adaugă periodic tineri bine pregătiți.

Despre portofoliul de clienți, reprezentanții ManagerdeMediu.ro spun: “Portofoliul nostru de clienți este unul amplu, la acest moment lucrăm pentru un număr de peste 420 de clienți activi. Atât domeniile, cât și activitatea acestora sunt complet diferite. Astfel, avem clienți din domeniul energetic, eolian, fotovoltaic, soluții de energii regenerabile alternative, producerea energiei din biogaz, stații de sortare deșeuri, infrastructură rutieră și feroviară, producerea mobilei, echipamente electrice și electronice etc.

Pentru că serviciile ManagerdeMediu sunt tot mai căutate, reprezentanții companiei își propun ca până la finalul lui 2022 să își mărească echipa cu cel puțin 2 membri noi – un inginer de mediu și un ecolog. Cele două profile sunt necesare pentru o mai bună acoperire a solicitărilor și a încărcării deja existente pentru proiectele în curs.

De asemenea, tot în anul 2022 se urmărește implementarea unui sistem de management integrat al tuturor clienților și să introducă în portofoliul de servicii o serie extinsă de noi servicii de mediu care să asigure unicitatea în piața de consultanță de mediu/servicii integrate de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *