Atelier de Idei, Social, Tineri

Men’s Cave – Despre eleganta in fashion si o poveste…atemporala

Spread the love

Men’s Cave a fost fondat de Raluca și Sorin. Raluca are 37 de ani si este partea creativă a brandului, mereu caută să înfrumusețeze un lucru, să amenajeze o cameră sau să aleagă cele mai colorate țesături pentru colecțiile noi 🙂. După facultate ar fi putut lucra lejer în domeniul contabil a ales să lucreze în vânzări, în diferite domenii și să cocheteaze cu antreprenoriatul.

Sorin are 39 de ani, reprezinta partea mai pragmatica a brandului, fiind focusat pe relația cu furnizorii și pe partea de producție, este un „obsedat” al procedurilor de lucru, cum singur se recomandă. Deși a terminat Facultatea de Geografie Turism, încă din timpul facultății a început să lucreze în industria ușoară, astfel având contact direct cu partea de producție de haine, de unde a și căpătat experienta în acest domeniu. Dar povestea in randurile care urmeaza

➡ Va salut. Cum si in ce context s-a nascut conceptul Men’s Cave?

Ideea i-a venit Ralucăi pe la sfârșitul anului 2013, pentru că eu veneam mereu din delegații cu câte un sacou, o vesta sau un pantalon, iar în București, în acel moment, nu prea se găseau lucruri mai actuale, mai colorate sau mai „up to date”. După câteva luni a găsit și un spațiu și am început cumpărând haine de la diverse fabrici de confecții din țară.

La acel moment nu ne gândeam că o să ajungem să dezvoltăm propriul brand. Pe măsură ce a trecut timpul am început ușor, ușor să dezvoltăm propriul produs pentru că în momentul în care cumperi un produs finit, gândit de altcineva, ești limitat din punct de vedere creativ.

➡ Care a fost cea mai mare provocare de pana acum pentru acest business?

Cea mai mare provocare a fost trecerea peste perioada pandemiei, când fără să depindă de noi, lucrurile au mers foarte prost, vânzările au scăzut foarte mult, dar chiar și așa, după ce am înțeles că nu a fost vina noastră, am decis că nu vom renunța pentru nimic la munca depusă în toți acești ani și am continuat. Se pare că am luat o decizie bună :)))

➡ Care credeti ca sunt atuurile voastre in domeniul in care activati?

În primul rand noi punem clientul pe primul loc, facem tot posibilul ca el să plece din magazin arătând cât se poate de bine în ținutele noastre. Sunt momente când preferam să nu facem vânzarea dacă noi consideram ca ținuta respectivă nu i se potrivește clientului. Pe lângă asta încercăm sa îmbunătățim de la colecție la colecție tiparele pe care lucrăm, să îmbunătățim produsul, să venim cu produse noi și cu o diversitate cât mai mare de culori. Iar unul din atuurile principale este reprezentat de echipa construită care oferă consultanță în magazin și care se implică 200% pentru a găsi cea mai buna ținută.

➡ Ce planuri are Men’s Cave pentru următoarele luni?

Ca planuri pentru următoarele luni pot spune ca deja lucram la colecția de primăvară vara 2023, avem deja o parte din țesăturile alese în depozit și acum facem asortările. Privim înainte și pregătim o colecție de tricotaje pe toamnă.

➡ Mai sunt la moda costumele sau care sunt trendurile in 2022?

Din punctul nostru de vedere la modă sunt ținutele asortate,  mix and match, care arată mult mai bine decât un simplu costum la doua piese.

➡ Un mesaj pentru cititori

Mesajul nostru pentru cititori este să aibe încredere în ei și să încerce sa poarte și culori, texturi sau produse pe care nu le-ar purta în mod normal. Atitudinea face minuni și înzecește calitatea unui sacou bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.