Fără categorie

Management 360 – Pentru ca singura bariera intre Tine si Succesul tau este umbra ta!

Spread the love

Revista BIZSi a fost Management 360. Anul trecut. Dar ecoul acelui eveniment pulseaza si azi mai real si mai activ ca niciodata. Mi-am adus aminte despre acel sentiment, acea emotie care a vibrat si vibreaza si azi pentru ca un prieten bun m-a provocat. Mi-a zis,  „Te-ai gandit vreodata sa vorbesti despre Dezvoltare Personala intr-o maniera mult mai permisiva pentru publicul larg”?…Si, inainte de a oferi un raspuns mai mult decat previzibil, m-am gandit mai intens la asta.

Mi-am adus apoi aminte de o serie de oameni pe care i-am ascultat atunci si mi-am dat seama ca daca ei au generat afaceri de succes de sute de mii de euro, au reusit asta pentru ca intai s-au dezvoltat pe ei insisi si apoi au inceput sa construiasca un brand.

E ca atunci cand te apuci sa construiesti o casa dar tu vrei sa inveti din mers asta. Nu poti sa faci aceasta greseala fatala pentru ca risti ca intreg edificiul sa se surpe pe tine inainte de a finaliza primele nivele ale constructiei.

Inainte de a detalia cateva aspecte care  m-au impresionat atunci ca si acum, trebuie sa fac si cateva contururi ale audientei din timpul evenimentului. Am avut speakeri determinati, motivati, unii au vorbit liber, altii si-au impartasit esecurile, bucuriile, au fost speakeri care au incercat sa interactioneze cu publicul, dar publicul parca se temea de ceva.

Toti pareau apatici ca la o sedinta din multinationala cand seful vorbeste si angajatii asculta. Au fost momente cand s-a incercat un fel de KARAOKE minimalist, dar starea de apatie a disparut doar cand a vorbit Bogdan Comanescu.

Asta a facut sa-mi aduc aminte de un workshop la care am participat in cadrul atelierelor de antreprenoriat si unde am aflat cateva elemente cheie care te ajuta sa-ti definesti mai usor potentialul creativ.

Sunt cinci cuvinte relevante precum pietrele unghiulare din cadrul catedralelor gotice.

management360

➡ Contrast, Audienta, Legitimitate, Ecou si Adeziune

Fiecare dintre ele e relevant si conteaza. Contrastul  tine de aspectele care te definesc pe tine. Cat de usor iesi in evidenta, contrastezi cu mediul ambiant, esti o pata de culoare tu si ideile tale? Audienta, pentru ca nu poti sa ai succes intr-un domeniu daca nu ai adepti. Exista un concept foarte simplu.

Nu conteaza cat de bun esti la alergat, cat de bun esti la ridicat greutati, conteaza cati sunt cei care te urmeaza.

Legitimitatea este un alt element care conteaza. Daca reusesti sa ai follow-eri, important este ca in urmatorul pas sa fie si un numar care conteaza. Daca ai un business si ai 100 de cumparatori, toti vecini de cartier cu tine si toti cumpara de la tine in fiecare zi produse de doar 10 lei fiecare, nu e o reteta de succes. Daca ai avea o piata de 10.000 de cumparatori, multi dintre ei din state europene sau angajati ai unor companii de multinationale si care iti fac rulaj fiecare de 100 de dolari deja lucrurile se schimba 🙂

management 360Ecoul e urma pe care o lasi tu si business-ul tau in societate. Ce scriu retelele sociale despre tine, ce scriu ziarele, ce spune presa.

Adeziunea este ultimul stadiu pentru reusita ta. Ai pornit un business, ai un grup de follow-eri care te legitimeaza, ai aparitii in media, important este daca reusesti sa mai atragi si alti oameni in conceptul tau, sa simta ce simti tu, sa isi doreasca ce vrei tu ca ei sa isi doreasca…

Ideea e ca management 360 s-a dorit sa fie un fel de dus rece pentru audienta, sa ii invete si sa-i scoata din apatie. Nu s-a reusit nu din vina speakerilor sau a organizatorilor, ci pentru ca NU le-a venit vremea. E ca si cand te uiti la un ou pus la incubator, ii pui muzica, il colorezi, ii vorbesti frumos, dar PUIUL nu iese mai repede pentru ca NU i-a venit vremea.

20019_10152847532675863_2907622942394590780_nImi aduc aminte ca in timpul exercitiului cu Bogdan Comanescu, primul instinct al publicului a fost sa caute „curajosii” care vor executa primii solicitarea lui Bogdan.

Care era task-ul? Fiecare om prezent in sala trebuia sa dea un telefon unei persoane dragi si acea persoana sa spuna trei lucruri despre cel care a sunat. Nimic mai simplu, dar multi erau speriati de ridicol, se uitau in jur la colegii lor si asteptau sa le fie validata propunerea, ca si cand ar fi la job si au nevoie de aprobarea superiorului.

Unii, ca sa nu para spalati pe creier, au simulat ca suna, dar telefonul suna ocupat, dar au fost si „curajosi” care au sunat, au cautat o persoana in agenda si au purtat un dialog de pana intr-un minut.

➡ Management 360 CHIAR nu e pentru toata lumea, pentru ca inca mai sunt oameni printre noi care traiesc pe viu mitul pesterii lui Platon, traiesc in pestera si zambesc tamp cand vad cum se misca umbrele pe un perete!

Si azi, dupa mai bine de un an, va spun atat, daca vreti sa intelegeti din timp ce inseamna atitudinea in business accesati cu incredere portalul http://portalmanagement.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *